انواع ارتودنسی متحرک دندان

انواع ارتودنسی متحرک دندان | بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان |

بررسی انواع ارتودنسی متحرک دندان

ارتودنسی‌های متحرک بر خلاف نوع ثابت، به صورت ثابت درون دهان قرار نمی‌گیرند. ارتودنسی‌های متحرک در واقع محصولاتی هستند که می‌توانند ناهنجاری‌های دندان را از بین ببرند. این ارتودنسی‌ها علاوه مرتب کردن دندان‌ها می‌توانند تأثیر بسزایی در درمان مشکلات دیگر مانند عقب بودن فک یا جلو بودن آن داشته باشند. به عبارتی پزشک با استفاده از ارتودنسی می‌تواند ناهنجاری‌های فک بیمار را درمان کند. در این مطلب از سایت دکتر مهران دانشمند، بهترین ایمپلنت شهرکرد انواع ارتودنسی متحرک دندان را مورد بررسی قرار می دهیم.

پلاک متحرک ارتودنسی برخلاف ارتودنسی‌های ثابت به صورت ثابت روی دندان‌ها قرار نمی‌گیرند. این بدان معناست که بیمار خود می‌تواند نسبت به جداسازی ارتودنسی اقدام کند. مراحل ارتودنسی در نوع ثابت و متحرک با هم تفاوت دارد. حتی هزینه‌های این دو نوع ارتودنسی نیز با هم فرق دارند. این که پزشک برای بیمار ارتودنسی‌های ثابت یا متحرک را انتخاب کند، به شرایط بیمار و میزان ناهنجاری‌های فک او بستگی دارد.

دندان های قابل درمان با ارتودنسی متحرک

با توجه به این که پلاک‌های متحرک دندان در مقایسه با نمونه‌های ثابت دقت کمتری دارند، به همین علت برای درمان ناهنجاری‌های شدید فک و دندان مورد استفاده قرار نمی‌گیرند. این نوع ارتودنسی نمی‌تواند برای جابجایی‌های پیچیده گزینه مناسبی باشد. بنابراین برای پاسخ به این سؤال باید بگوییم که ارتودنسی‌ متحرک معمولاً برای دندان‌هایی مناسب است که دارای نامرتبی جزئی باشند.

در صورتی که پزشک شما تشخیص دهد که ناهنجاری‌های دندان در سطح پایین و متوسط قرار دارد، استفاده از پلاک متحرک دندان را پیشنهاد می‌کند. نکته مهمی که باید در خصوص استفاده از این نوع ارتودنسی بدانید این است که پزشک برای کودکان این نوع ارتودنسی را استفاده نمی‌کند. دلیل این امر این است که کودکان نمی‌توانند از این نوع ارتودنسی‌ها به خوبی مراقبت کنند.

انواع مختلف ارتودنسی متحرک

ارتودنسی متحرک یکی از انواع ارتودنسی است که خود در نمونه‌های مختلفی وجود دارد. ما در این بخش دو مورد از اصلی‌ترین روش‌های این نوع ارتودنسی را به شما معرفی می‌کنیم.

الاینر یا اینویزالاین

یکی از نمونه‌های پلاک متحرک ارتودنسی نوع الاینر است. این پلاک‌ها از جنس ترموپلاستیک هستند. این مدل کاملاً بی‌رنگ است و زمانی که روی دندان‌ها قرار می‌گیرد، قابل مشاهده نیست. به عبارتی می‌توان گفت نامرئی هستند. با استفاده از الاینر‌ها می‌توان دندان‌هایی که نامرتب هستند را درمان کرد.

پزشک بر اساس میزان نامرتب بودن دندان‌های شما ممکن است تعداد مشخصی الاینر برای شما در نظر بگیرد. این الاینر‌ها را باید در نوبت‌های مشخصی استفاده کنید. همچنین هر یک از الاینر‌های ارتودنسی نامرئی را باید به مدت دو هفته استفاده کرده و سپس الاینر جدید را جایگزین نمایید.

ارتودنسی بدون سیم چیست؟ | بهترین ایمپلنت شهرکرد

فانکشنال

پلاک‌های فانکشنال یکی از مدل‌های ارتودنسی‌های متحرک هستند. کاربرد اصلی این پلاک‌ها زمانی است که فک بالا یا پایین بیمار از حالت طبیعی جلوتر باشد.

پلاک‌های z شکل

از دیگر پلاک‌ها برای ارتودنسی متحرک می‌توان به این مدل اشاره کرد. این پلاک‌ها زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند که یک یا چند دندان دچار عقب زدگی شده باشند. آن‌ها می‌توانند این دندان‌ها به حالت مرتب در بیاورند.

کام اکسپندر

کام اکسپندرها را با نام وسیع‌کننده نیز می‌شناسند. این مدل می‌تواند بخش جلو یا عقب دندان‌ها را وسیع کند و بدین ترتیب موجب باز شدن فضای دندانی و فک شود.

ریتبنر هاولی

در نهایت ما مدل پلاک ریتبنر هاولی را داریم. این ابزار از سیم و پلاستیک سخت تولید شده است. این محصولات به گونه‌ای طراحی شده‌اند که به راحتی درون دهان قرار می‌گیرند. سیم‌های نگهدارنده این ارتودنسی‌ها در اطراف دندان‌های بخش جلویی قرار داده شده و بخش دیگر پلاک روی سقف دهان قرار داده می‌شود.

ریتینر یا تثبیت‌کننده

نمونه دیگری از ارتودنسی‌های متحرک، ریتینر‌ها هستند. این مدل را با نام تثبیت‌کننده ارتودنسی نیز می‌شناسند. تثبیت‌کننده‌ها از جمله محصولاتی هستند که باید بعد از تمام شدن مدت درمان یا پس از اتمام دوره استفاده از الاینر مورد استفاده قرار بگیرند. روش کار این محصولات بدین شکل است که پس از درمان ناهنجاری‌های دندان، زمانی که دندان‌ها در حالت مرتب خود قرار گرفتند، تثبیت‌کننده‌ها می‌توانند دندان‌های فرد را در همان حالت ثابت نگه دارند.

دلیل این که پزشک در مراحل پلاک متحرک ارتودنسی از تثبیت‌کننده استفاده می‌کند این است که دندان‌ها پس از درمان تا مدتی می‌توانند دوباره به حالت ابتدایی خود بازگردند. به همین علت لازم است مانعی برای برگشت دندان به حالت قبل وجود داشته باشد. گاهی این تثبیت‌کننده‌ها برای مدت زمان خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند و گاهی نیز ممکن است نیاز باشد که به صورت دائمی از آن‌ها استفاده شود.

روش استفاده از ارتودنسی‌های متحرک

همان طور که در بخش‌های قبل اشاره کردیم، طرز استفاده از ارتودنسی متحرک بسیار راحت است، اما با این وجود باید در نگهداری و مراقبت از آن دقت زیادی داشته باشید. این ارتودنسی‌ها نباید در روز بیشتر از ۲ ساعت از دهان شما خارج شوند. در غیر این صورت روند درمان شما طولانی‌تر خواهد بود و دندان‌ها به حالت اولیه خود برمیگردند.

ممکن پزشک شما برای طرز استفاده از ارتودنسی‌های متحرک به شما توصیه کند که تنها در شرایط زیر ارتودنسی‌ها را از دهان خارج کنید.

  • در زمان انجام فعالیت‌های ورزشی مختلف
  • در زمان نخ دندان کشیدن و مسواک زدن
  • در زمان نوشیدن مایعات گازدار و شیرین
  • در زمان غذا خوردن

صفحه اینستاگرام دکتر مهران دانشمند بهترین ایمپلنت شهرکرد

نکات مراقبتی از ارتودنسی متحرک

نحوه مراقبت و تمیز کردن این نوع ارتودنسی‌ها بسیار راحت است. برای تمیز کردن آن‌ها می‌توانید آن‌ها را از دهان خارج کرده و بشویید و سپس مورد استفاده قرار دهید. یکی از نکات مهمی که باید در خصوص مراقبت های ارتودنسی برای پلاک های متحرک بدانید این است که هیچگاه برای تمیز کردن آن‌ها از موارد زیر استفاده نکنید:

  • دهان شویه‌هایی که در ترکیبات خود الکل دارند.
  • ضد عفونی کننده‌ خانگی
  • الکل خالص
  • آب جوش
  • مایع سفیدکننده

طول دوره درمان ارتودنسی متحرک

با این که بسیاری از افراد می‌دانند ارتودنسی متحرک چیست، اما در خصوص مدت زمان درمان آن اطلاعی ندارند. در این خصوص باید بگوییم که مدت زمان ارتودنسی‌ در حالت متحرک و درمان دندان‌ها با استفاده از این نوع ارتودنسی به شرایط بیمار و وضعیت دندان‌های او بستگی دارد. در صورتی که دندان‌های شما پیچیدگی و نامرتبی بیشتری داشته باشند، احتمال برگشت آن‌ها به حالت اولیه بیشتر است. به همین علت باید مدت زمان بیشتری از ارتودنسی‌ها استفاده کنید.

به طور کلی برای این که بتوان تمام دندان‌ها را با استفاده ارتودنسی متحرک درمان کرد، به یک الی دو سال زمان نیاز است. این مدت زمان با توجه به میزان شدن ناهنجاری‌های دندان متفاوت است. همچنین باید بدانید که در صورت عدم مراقبت و عدم پیروی از دستورالعمل‌های پزشک این روند درمان طولانی‌تر خواهد بود.

دکتر مهران دانشمند در دکتر آفبهترین ایمپلنت شهرکرد در کلینیک 24


مطالب پیشنهادی برای مطالعه :

آشنایی با کاشت ایمپلنت دندان به روش پانچ

عوامل موثر در قیمت کاشت ایمپلنت Zimmer

کاشت ایمپلنت دندان تحت بیهوشی

دسته بندی : مطالب آموزشی بهترین ایمپلنت اصفهان و شهرکرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *