تغییر رنگ دندان به چه معنی است؟
تغییر رنگ در دندانهای افراد در سنین مختلف به دلیل آسیب دیدن مینای دندان اتفاق میافتد. پس از آسیب دیدن مینای دندان ابتدا سفیدی دندان از بین رفته و پس از از بین رفتن عاج دندان، لکههای سیاه بر روی دندان ایجاد میشود. تغییر رنگ در دو نوع داخلی و خارجی اتفاق میافتد.
تغییر رنگ خارجی معمولا موقتی است و به دلیل مشکلات مختلفی مانند مصرف دارو یا رنگ غذا اتفاق بیفتد. در مورد تغییر رنگ داخلی شرایط مختلفی مانند اختلال متابولیک، هیپوپلازی مینا و مشکلات دیگری اتفاق میافتد.در این مطلب از سایت دکتر مهران دانشمند، بهترین ایمپلنت شهرکرد درمان سیاه شدن دندان کودک را مورد بررسی قرار می دهیم.
علائم سیاه شدن دندان کودک
در بسیاری از موارد سیاه شدن و تغییر رنگ دندان کودک به اندازهای است که به راحتی قابل مشاهده است. اما گاهی اوقات نیز این تغییر رنگ با چشم قابل رویت نیست. به همین دلیل بهتر است با علائم این تغییر رنگ آشنا بوده تا در صورت بروز آن در کودک خود به سرعت متوجه آن شوید.
داشتن لکههای کمرنگ قهوهای ممکن است به دلیل مصرف برخی از غذاها و نوشیدنیهای تیره رنگ باشد. اگر بر روی دندانهای کودک خود لکههای سفید مشاهده کردید، این مورد نشان دهنده پوسیدگی دندان است. زیرا پوسیدگی در مراحل اول با ایجاد لکههای سفید نمایان میشود.
گاهی اوقات نیز به دلیل فشار یا ضربات وارد شده به دندانها و لثه کودک، لکههایی به رنگ قرمز، آبی یا بنفش بر روی دندان ایجاد میشود. علاوه بر آن در صورت رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان و به علت تجمع باکتریها بر روی دندان، لکههای نارنجی رنگی بر روی دندان ایجاد میشود.
مصرف قطره آهن، ضربه شدید به دندان و یا ایجاد حفرههای دندانی نیز باعث آسیب دیدن دندان و سیاه شدن دندان اطفال میشود.
صفحه اینستاگرام دکتر مهران دانشمند بهترین ایمپلنت شهرکرد
درمان سیاه شدن دندان کودک
درمان سیاه شدن دندان در کودکان با توجه به نوع و شدن آن قابل درمان است. اگر میزان لکهها کم و سطحی باشد به کمک داروها و مواد ضدعفونی کننده از بین میرود. در این شرایط میتوانید بدون مراجعه به دندانپزشک و با تهیه مواد ضدعفونی کننده مناسب، لکههای ایجاد شده بر روی دندان را از بین ببرید.
اگر لکههای سیاه ایجاد شده بر روی دندان شدید باشند باید با مراجعه به متخصص دندانپزشکی کودکان آنها از بین ببرید. در این شرایط ابتدا لایهای از مینای دندان توسط دندانپزشک برداشته میشود. سپس برای جلوگیری از آسیب دیدگی دندان با روکشهای مناسب، دندان را روکش میکنند.
برای درمان سیاه شدن دندان کودک، اگر تغییر رنگ و پوسیدگی دندان به دلایل وجود بیماریهای مانند دیسپلازی عاج دندان یا دنتینوژنز ایمپرفکتا اتفاق افتاده باشد با توجه به نوع بیماری به روشهای درمانی مختلفی مانند عمل جراحی و افزایش استخوان، روکش دندان و یا دندان مصنوعی نیاز است.
اگر سیاه شدن دندان کودک به دلیل مصرف شیر اتفاق افتاده باشد نیز باید توسط دندان پزشک و به کمک داروهای مختلف مانند مسکن یا حتی در برخی از موارد بیهوشی، درمان میشود. سیاه شدن دندان بر اثر ضربه نیز در صورتی که دندان شیری باشد، نیازی به درمان ندارد تا زمانی که دندان شیری با دندان اصلی جایگزین شود. اما اگر آسیب به دندانهای اصلی وارد شده باشد، باید توسط پزشک عصب کشی شود.
برای درمان سیاه شدگی دندان اطفال چه زمانی به دندانپزشک مراجعه کنیم؟
بهتر است به محض آسیب دیدن دندان یا تغییر رنگ مخصوصا در مراحل ابتدایی به پزشک مراجعه کنید. علت ایجاد تغییر رنگ در دندان معمولا تنها توسط پزشک قابل تشخیص است. به همین دلیل بهتر است با مراجعه به پزشک ابتدا از علت ایجاد این مشکل آگاه شده تا برای درمان آن اقدام نمایید.
محصولات سفید کننده و رفع سیاه شدن دندان کودک
محصولات ضدعفونی کننده و سفید کننده مختلفی در بازار وجود دارد که بدون نسخه دندانپزشک نیز به فروش میرسند. مواد سفید کننده حاوی پراکسید هستند که به مینای دندان آسیب میرسانند. به همین دلیل بهتر است هرگز بدون تجویز پزشک از آنها مخصوصا برای کودک خود استفاده نکنید.
توجه داشته باشید که به کار بردن روش های سفید کردن دندان بزرگسالان برای کودکان اصلا توصیه نمیشود.
دکتر مهران دانشمند در دکتر آف – بهترین ایمپلنت شهرکرد در کلینیک 24
مطالب پیشنهادی برای مطالعه :
معایب ایمپلنت دندان در بلند مدت