معرفی انواع مواد برای ترمیم دندان

بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان | بررسی انواع مواد برای ترمیم دندان

بررسی انواع مواد برای ترمیم دندان

پرکردگی‌ها، روکش‌ها و سایر ترمیم‌های دندان را می‌توان از مواد مختلفی از جمله آمالگام، رزین و سرامیک تهیه کرد. هر ماده دارای مزایا و معایب منحصر به فردی است و برای استفاده‌ها و موقعیت‌های مختلف مناسب است.در این مطلب از سایت دکتر مهران دانشمند، بهترین ایمپلنت شهرکرد انواع مواد برای ترمیم دندان را مورد بررسی قرار می دهیم. در زیر برخی از مهمترین مواد ترمیمی دندان اشاره می‌کنیم:

  • آمالگام
  • رزین کامپوزیت
  • سرامیک
  • سرامیک

آمالگام

آمالگام مخلوطی از جیوه مایع و سایر فلزات از جمله قلع، مس و نقره است. این ماده قرن‌هاست که به عنوان پرکننده دندان استفاده می‌شود اما به دلیل سمیت جیوه نگرانی‌های زیادی پیرامون آن وجود دارد. ظاهر نقره‌ای آمالگام دلیل دیگری برای محبوبیت کمتر آن است زیرا با رنگ طبیعی دندان مطابقت ندارد و باعث تغییر رنگ دندان‌ها می‌شود.

رزین کامپوزیت

کامپوزیت‌های مبتنی بر رزین برای پر کردن دندان مناسب هستند زیرا قالب گیری بالایی دارند و به خوبی به سطح دندان می‌چسبند. از آنجایی که رزین قابلیت قالب گیری خوبی دارند متخصص ترمیمی دندان می‌تواند دندان‌ها را با استفاده از تکنیک‌های مختلف ترمیم کنند. این بدان معنی است که دندان ترمیم شده از سایر مواد ترمیم قوی‌تر است و همچنین طبیعی‌تر به نظر می‌رسد.

سرامیک

سرامیک دندان قوی و بادوام است و ظاهر خوبی دارد. همین امر سرامیک را به گزینه‌ای محبوب برای ترمیم‌هایی مانند روکش‌ها، ونیرها و بریج‌ها تبدیل می‌کند. یکی دیگر از مزایای سرامیک این است که می‌توان آن را به راحتی رنگ کرد تا با رنگ طبیعی هر دندانی مطابقت داشته باشد.

عیب اصلی سرامیک این است که شکننده‌تر از سایر مواد است. در صورت نیاز به ترمیم‌های سرامیکی برای دندان‌های آسیاب و دندان‌های ثنایا باید از مواد سنگین استفاده کرد تا بتواند فشار جویدن و گاز گرفتن را تحمل کند. سرامیک معمولاً با پرسلن ساخته می‌شود.

زیرکونیا

این ماده بادوام از یک فلز به دست می‌آید. فلز زیرکونیوم در فرآیندی تغییر شیمیایی پیدا می‌کند که این تغییر ساختار بلوری بادوامی به آن می‌دهد که فلز دیگری این ویژگی را ندارد. زیرکونیا از نظر دوام و کاربرد مشابه رزین کامپوزیت است. به طور کلی، مردم بر اساس ظاهرشان یکی از این دو متریال را انتخاب می‌کنند. رزین شفاف‌تر است، بنابراین انتخاب بین رزین و زیرکونیا بیشتر از هر چیز دیگری به زیبایی شناسی دندان مربوط می‌شود.

عوامل ایجاد لثه تحلیل رفته | بهترین ایمپلنت شهرکرد

قبل از ترمیم دندان چه اتفاقی می‌افتد؟

مراحل قبل از ترمیم دندان بستگی به نوع ترمیم دارد. قبل از هر اقدامی، حتماً دندان‌های خود را تا حد امکان با مسواک زدن تمیز نگه دارید. متخصص ترمیم دندان حفره‌های درون دندان را در طی یک تمیز کردن معمولی کشف کرده و جلسات ویزیت را برای اعمال روش‌های ترمیمی تعیین می‌کند.

صفحه اینستاگرام دکتر مهران دانشمند بهترین ایمپلنت شهرکرد

مراقبت بعد از ترمیم دندان

پس از ترمیم دندان، دندانپزشک ممکن است توصیه کند که عادات غذایی و نوشیدنی خود را برای 24 ساعت آینده تغییر دهید. او روش‌های زیر را توصیه می‌کند:

  • خوردن غذاهای نرم
  • خوردن غذاهای سرد

اگر می‌توانید گرما را تحمل کنید، سوپ گرم بخورید. سپس باید به مسواک زدن و نخ دندان کشیدن روزانه ادامه دهید. دندانپزشک شما ممکن است از شما بخواهد که فقط در یک جهت نخ دندان بکشید تا ترمیم موقت از جای خود خارج نشود. به ویژه بعد از ترمیم دندان جلو باید از خوردن تخمه، قرار دادن خودکار بین دندان‌های جلو و ناخن خوردن خودداری کنید.

 عوارض ترمیم دندان

شایع‌ترین خطر، حساسیت یا ناراحتی عمومی پس از عمل ترمیم دندان است. به ندرت ممکن است دچار عفونت یا واکنش آلرژیک شوید. ترمیم‌های دندانی خطرات بسیار کمی دارند اما برای مثال روکش‌ها ممکن است بریده شده یا شل شوند یا ممکن است بیفتند (روکش‌های دائمی اینطور نیستند). اگر حفره‌های عمیق دارید یا پر شدن حفره‌ها را به تأخیر می‌اندازید، ممکن است عصب کشی یا کشیدن دندان نیاز باشد.

دکتر مهران دانشمند در دکتر آفبهترین ایمپلنت شهرکرد در کلینیک 24


مطالب پیشنهادی برای مطالعه :

علت درد دندان عصب کشی شده بعد از چند سال

علتها و روش های کشیدن دندان

درمان سیاه شدن دندان کودک

دسته بندی : مطالب آموزشی بهترین ایمپلنت اصفهان و شهرکرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *