آیا ایمپلنت باعث التهاب لثه می شود؟
التهاب لثه بعد از کاشت دندان | پس از پیشرفتهای علم دندانپزشکی، ایمپلنتها به عنوان یک راهکار موثر و دائمی برای جایگزینی دندانها روی کار آمدند. اما یکی از مواردی که ممکن است باعث نگرانی افراد از انجام این فرایند دندانپزشکی شود، احتمال وقوع التهاب لثه در اطراف ایمپلنت است.
آیا ممکن است لثهی من بعد از انجام ایمپلنت دندان آسیب ببیند؟ آیا احتمال دارند لثه بعد از ایمپلنت عفونت کند؟ تغییر رنگ لثه چطور؟ آیا ممکن است رنگ لثهی من بعد از ایمپلنت کردن دندانم عفونت کرده و تغییر کند؟
همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی از سایت دکتر مهران دانشمند بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان :
- 5 برند برتر ایمپلنت دندان آمریکایی
- آشنایی با بهترین ایمپلنت شهرکرد – بهترین متخصص ایمپلنت شهرکرد در دکتر اف
- مزایا انتخاب ایمپلنت دندان آلمانی
- بهترین ایمپلنت اصفهان – بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان در دکتر آف
- چرا باید بعد از جراحی ایمپلنت بستنی بخوریم؟
- بهترین متخصص ایمپلنت شهرکرد
- فرآیند تحلیل رفتن لثه بعد از کاشت ایمپلنت دندان
احتمال بروز التهاب لثه، پس از ایمپلنت دندان
پیش از معرفی و توضیح در خصوص موضوع التهاب لثه بعد از ایمپلنت، بهتر است نگاهی به تعریف علمی التهاب بیاندازیم :
التهاب نوعی واکنش موضعی است که توسط بدن و به دنبال یک اتفاق پیش میآید. مثلا، واکنش بدن در برابر خراش، بریدگی، سوختگی یا هر نوع آسیب بافتی دیگر. التهاب باعث تورم، خونریزی، قرمزی و حتی خارش محل آسیبدیده میشود. با توجه به تعریف علمی التهاب، حتی بریدگی دست با یک جسم نوک تیز هم نوعی واکنش التهابی در بدن به وجود میآورد و باعث بروز ناراحتی در فرد میشود. حال، فرایند جراحی ایمپلنت دندان را تصور کنید.
در این فرایند، لثه شما با یک چاقوی مخصوص جراحی بریده و کنار گذاشته میشود تا دندانپزشک بتواند، پایه ایمپلنت را درون استخوان فک شما قرار دهید. در نهایت و پس از تکمیل این فرایند، لثهی بریده شده مجددا به نقطه اولیه خود بازمیگردد و بخیه زده میشود. به همین علت ورم لثه بعد از ایمپلنت ظاهر می شود.
طبیعتا بریده شدن بافت طبیعی و اصلی هر عضوی از بدن، شما را برای مدتی آزرده خواهد کرد. احساس درد، گزگز، سوزش و ناراحتی در ناحیه مورد نظر و در روزهای ابتدایی پس از ایمپلنت، کاملا عادی است. پیشنهاد می کنیم برای اینکه روند درمان شما به بهترین نحو انجام شود به بهترین متخصص ایمپلنت دندان که میشناسید مراجعه کنید.
این حالت، پس از گذشت یک دوره ۱۰ روزه و رعایت توصیههای مراقبتی دندانپزشک (که در ادامه به توضیح تعدادی از آنها خواهیم پرداخت)، به طور کامل بهبود پیدا خواهد کرد.
علائم التهاب لثه بعد از کاشت ایمپلنت دندان
التهاب در لثه بعد از ایمپلنت معمولا با نشانههایی مانند موارد زیر مشخص خواهد شد:
- لثه شما شروع به خونریزی میکند.
- لثه دردناک و حساس خواهد شد.
- امکان جویدن غذا با ناحیه تحت جراحی مقدور نخواهد بود.
- لثه نسبت به سرما و گرما حساس خواهد شد.
- دهان مزهی بدی خواهد گرفت.
- دهان بوی بدی خواهد گرفت.
- رنگ لثه از صورتی / قرمز به سفید / صورتی کم رنگ تغییر پیدا میکند.
علائم التهاب لثه بعد از کاشت ایمپلنت دندان
موارد گفته شده، شایعترین علائم التهاب لثه پس از کاشت ایمپلنت دندان هستند. تعدادی از این علائم (درد، تورم و حساسیت نسبت به سرما و گرما) پس از گذشت یک دوره زمانی ۱۰ روزه بهبود پیدا خواهد کرد. اما تعدادی از این علائم (که معمولا نادرتر هستند)، تنها در صورت تشدید التهاب به وجود خواهند آمد. مثلا تغییر رنگ لثه یا تغییر بو و مزهی دهان فرد. در صورت مشاهده این علائم، باید به یک متخصص پریودنتیست مراجعه نمایید.
چه عواملی باعث تشدید التهاب لثه بعد از کاشت دندان میشوند؟
عوامل متعددی هستند که به تشدید التهاب لثه پس از ایمپلنت دندان منجر میشوند. عفونت یکی از این عوامل است. عفونت ایمپلنت میتواند باعث تشدید التهاب لثه شود. این عفونت ممکن است در طول عمل جراحی یا پس از آن به دلیل ورود باکتریها به محل ایمپلنت ایجاد شود.
استفاده از ایمپلنت بی کیفیت نیز یکی از این عوامل است. اگر پایه ایمپلنت کیفیت خوبی نداشته باشد و به لثه فشار زیادی وارد کند، ممکن است باعث تحریک و التهاب لثه شود. علاوه بر این، اگر لثه پیرامون ایمپلنت نیز از تراکم خوبی برخوردار نباشد و بین تاج ایمپلنت و لثه فاصله وجود داشته باشد، باعث تجمع باکتریها و مواد غذایی در این فاصله میشود و التهاب لثه را تشدید میکند.
علاوه بر این، مواردی مانند نگهداری نامناسب از ایمپلنت، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و بیماریهایی مانند دیابت، ضعف سیستم ایمنی و بیماریهای قلبی نیز منجر به تشدید التهاب لثه پس از ایمپلنت دندان خواهند شد .
احتمال پس زدن ایمپلنت توسط لثه
ایمپلنت یک جسم خارجی است که درون استخوان فک قرار میگیرد. به همین دلیل، ممکن است بدن برخی از افراد، نسبت به این شیء واکنش نشان دهد. این واکنش در حوزه دهان و دندان، پس زدن نامیده میشود.
اگرچه این اتفاق بسیار نادر است و طبق آمارها، بدن تنها ۲ درصد از افراد قادر به پذیرش ایمپلنت نیست؛ اما به هر حال این موضوع غیرممکن هم نیست! یکی از نشانههای پس زدن ایمپلنت، بروز عفونت، حساسیت، تورم، قرمزی و التهاب در لثهی اطراف ناحیه جراحی است. بنابراین پیش از اقدام به کاشت ایمپلنت باید از سلامت لثه خود اطمینان حاصل کنید و برای تعیین فاصله بین کشیدن دندان و ایمپلنت شرایط لثهی خود را در نظر بگیرید.
در صورتی که دندان خود را ایمپلنت کردید و طی ۳ الی ۵ روز پس از جراحی با این نشانه و سایر علائم عدم قبول ایمپلنت توسط بدنتان مواجه شدید، حتما به متخصص خود مراجعه نمایید تا اقدامات لازم در این زمینه صورت بگیرد. معمولا اگر ایمپلنت دیجیتال انجام شود این مشکل ایجاد نمیشود زیرا دهان و دندان مراجعه کنند به صورت سه بعدی اسکن میشود و پایه ایمپلنت در دقیق ترین نقطه قرار میگیرد.