برای درمان لبخند لثه ای به چه متخصصی مراجعه کنیم؟ | دکتر مهران دانشمند
اصلاح لبخند لثه ای | ممکن است این ابهام در ذهن شما شکل بگیرد که برای اصلاح لبخند لثه ای چه باید کرد؟ تنها راه حل ممکن مراجعه به متخصص دندانپزشک است. اصولا یک خط لبخند با ظاهر مطلوب، باید کمترین میزان بافت لثه را نشان دهد. به همین دلیل، دندانپزشک عمومی هنگام معاینه با توجه به شکل و اندازه لب، ماهیچه های صورت، شکل و اندازه دندان ها و بافت لثه، شما را به یکی از متخصصان زیر ارجاع می دهد:
- جراح دهان، فک و صورت
- جراح و متخصص بیماری های لثه (پریودنتیست)
- متخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی
- متخصص پروتز (پروستودنتیست)
- متخصص ناهنجاری های فک – صورت (ارتودنتیست)
به عنوان مثال، اگر مشکل شما رشد بیشازحد استخوان فک فوقانی باشد، برای جراحی فک به منظور درمان لبخند لثه ای باید به جراح دهان، فک و صورت مراجعه کنید. مطمئنا پیش از هرگونه اقدامی، یک تصویربرداری با اشعه ایکس برای بررسی ریشه دندان ها و استخوان فک لازم است.
اصلاح طرح لبخند یکی از عمده ترین کارهایی است که متخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی و پروتز انجام می دهد. به همین دلیل، برای اصلاح طرح لبخند لثه ای می توانید به این دو متخصص مراجعه کنید. برای از بین بردن لبخند لثه ای به دلیل رویش غیر طبیعی دندان ها، بهتر است با ارتودنتیست مشورت کنید. معمولا همزمان با درمان نامرتبی و شلوغی دندان ها، مشکل شما نیز برطرف می شود.
همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی از سایت دکتر مهران دانشمند بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان :
- قبل از انجام جراحی ایمپلنت دندان باید به چه نکاتی دقت کرد ؟
- آشنایی با بهترین ایمپلنت شهرکرد – بهترین متخصص ایمپلنت شهرکرد در دکتر اف
- 3 شرط لازم برای کاشت ایمپلنت دندان
- بهترین ایمپلنت اصفهان – بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان در دکتر آف
- 4 نکته برای انتخاب بهترین نوع لمینت دندان
- بهترین متخصص ایمپلنت شهرکرد
- بررسی روش های از بین بردن گیرکردن غذا بین دندان
علت ایجاد لبخند لثه ای
برخی از علل لبخند لثه ای عبارت اند از:
- دیده شدن بافت زیادی از لثه در فک بالا می تواند به دلیل رشد نادرست دندان های جلویی باشد. دندان هایی که با بافت بیش از حد لثه پوشیده شده اند، حتی در مواردی که طول مناسبی دارند، به نظر کوتاه می آیند.
- ماهیچه ای که کنترل حرکت لب بالایی را برعهده دارد می تواند بیش فعال باشد. در این صورت در هنگام خندیدن لب بالایی بیشتر از حد نرمال بالا می رود و بافت بیشتری از لثه به نمایش گذاشته می شود.
- نحوه رشد فک بالا و استخوان آن می تواند باعث بروز لبخند لثه ای شود. به عنوان مثال وجود برآمدگی در فک در ناحیه لثه می تواند باعث دیده شدن لثه در هنگام لبخند زدن شود.
- بیماری های لثه یا پریودنتال
گاهی اوقات لبخند لثه ای به علت نحوه نمایش ژنژیوال هنگام لبخند زدن احساس ناخوشایندی را در بیماران ایجاد می کند. معمولاً نمایش بیش از حد خط لثه روی یک یا دو دندان مشاهده میشود اما همین مقدار ناچیز، کل لبخند بیمار را تحت تاثیر قرار می دهد.
در صورتی که لثه بیش از حد روی دندانها را بپوشاند؛ به نحوی که اندازه، طول و ارتفاع دندان کوتاهتر به نظر برسد باید اصلاح طرح لبخند لثه ای برای بیمار انجام گیرد.
معمولاً دو دلیل اصلی برای نمایش بیش از حد ژنژیوال وجود دارد:
- لثه بیش از حد پایین آمده و روی تاج دندان را پوشانده است.
- دندان کوتاه است و به همین علت هنگام لبخند زدن دندان و لثه با هم نمایان می شوند.
- در شرایطی که لثه پایین آمده باشد معمولاً لیفت لثه برای بالابردن لثه انجام می گیرد و در شرایطی که دندان کوتاه باشد میتوان از لمینیت سرامیکی یا ونیر کامپوزیت برای اصلاح لبخند لثه ای یا بلند کردن دندان استفاده کرد.
سه روش درمانی برای برطرف کردن لبخند لثه ای وجود دارد:
- جراحی فک یا جراحی اورتوگناتیک ماگزیلا
- جراحی زیبایی لثه یا Esthetic crown lengthening
- جراحی افزایش طول لب بالا یا Lip repositioning
- روش های درمانی برطرف کردن لبخند لثه ای
روش اول در موارد شدید و در اتاق عمل و با بیهوشی عمومی انجام میشود و به آن جراحی Orthognatic گفته میشود.
این روش بسیار کارآمد میباشد و در سال های اخیر نیز پیشرفت های زیادی در بهبود تکنیک ها و متدهای این نوع جراحی حاصل شده است و عوارض آن نیز بسیار کاهش یافته است. این نوع جراحی توسط همکاران جراح فک و صورت انجام میگیرد و اکثرا در مواردیکه نمایش لثه بیش از شش تا هشت میلیمتر است و یا ارتفاع صورت زیاد است تنها راه درمان است.
فایده درمان لبخند لثه ای چیست؟
درمان لبخند لثه ای علاوه بر زیباتر کردن لبخند و افزایش اعتماد بنفس فرد می تواند رسیدگی به بهداشت دهان و دندان را آسان تر کند زیرا امکان تولید و تجمع پلاک در زیر لثه و روی دندان ها کاهش میابد در نتیجه احتمال ابتلاء به بیماری های لثه مانند التهاب و ورم لثه کاهش میابد.