بررسی دلایل سیاه شدن لثه بعد از ایمپلنت
یکی از بزرگترین عوارضی که ممکن است بعد از انجام ایمپلنت دندان ایجاد شود، سیاه شدن لثه است. اگر لثه شما هنگام لبخند زدن قابل مشاهده است، سیاه شدن لثهها تاثیر بسیار زیادی بر اعتماد به نفس شما خواهد گذاشت. در ادامه این مطلب از سایت دکتر مهران دانشمند بهترین ایمپلنت شهرکرد قصد داریم دلایل سیاه شدن لثه بعد از ایمپلنت را به طور کامل بررسی کنیم.
استحکام کم استخوان
بالا رفتن سن و ضربه و فشار باعث میشود از استحکام و قدرت لثه کم شود. لثه به صورت عادی قدرت بسیار زیادی برای نگهداری ریشه و تاج دندان دارد. اما همانطور که گفته شد، برخی عوامل، به مرور زمان، استحکام لثه را کاهش میدهند. به طور کلی افرادی که استخوان لثۀ خیلی ضعیفی دارند، کاندیدای مناسبی برای انجام ایمپلنت دندان نیستند و ممکن است بعد از انجام ایمپلنت، بافت لثه سیاه رنگ شود.
زمانی که بافت لثه مستحکم نباشد، پایه ایمپلنت به خوبی درون آن قرار نمیگیرد. در وهله اول باید پایه فلزی ایمپلنت به خوبی با بافت لثه جوش بخورد. ولی ممکن است به علت ضعیف بودن استخوان لثه، این اتفاق نیافتد. افرادی که استخوان لثه ضعیفی دارند، ابتدا باید معاینه شوند تا وضعیت لثه و دهان و دندان آنها مورد بررسی قرار بگیرد. مراجعه به پزشکانی که مهارت و تجربه کافی در زمینه ایمپلنت دندان ندارند، ممکن است باعث سیاه شدن لثه شود.
زیرا برخی از پزشکان بی تجربه، بدون توجه به استحکام و قدرت بافت لثه، فرآیند ایمپلنت دندان را انجام میدهند و شما بعد از گذشت چند روز مشاهده خواهید کرد که لثه سیاه شده و ایمپلنت استحکامی درون بافت لثه ندارد.
بروز عفونت در لثه
یکی از نشانههای عفونت لثه، سیاه شدن و تیرگی لثههاست. بنابراین مشاهدۀ سیاهی لثهها بعد از ایمپلنت دندان، ممکن است یکی از نشانههای عفونت لثه و دندان باشد. عوامل مختلفی ممکن است باعث تحلیل لثه شوند. تحلیل لثه به مرور زمان باعث میشود رنگ لثه تیره و کدر شود.
دلایل مختلفی باعث ایجاد التهاب یا عفونت دندان و لثه میشود. یکی از مهمترین دلایل ایجاد عفونت، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است. عفونت در ادامۀ پوسیدگی دندان ایجاد میشود و خطوط سیاه رنگی را روی لثه به وجود میآورد. شما باید بعد از قرار گیری ایمپلنت، از مسواک و نخ دندان به طور مرتب استفاده کنید تا احتمال ایجاد عفونت کاهش پیدا کند.
مصرف دخانیات
بعد از انجام ایمپلنت، شما باید مصرف دخانیات یا نوشیدنیهای الکلی را برای مدت طولانی کنار بگذارید. پایه ایمپلنت اگرچه از یک فلز مستحکم و قوی ساخته شده است، ولی نمیتواند قدرت و مقاومت ریشه دندان طبیعی را داشته باشد. به همین دلیل خیلی سریع نسبت به مواد غذایی که شما مصرف میکنید واکنش نشان میدهد.
فراموش نکنید که هر چه قدر فرآیند کاشت ایمپلنت، دقیق و با ظرافت انجام شده باشد، باز هم احتمال ورود مواد غذایی و مواد مضر به شیارهای پایه ایمپلنت وجود دارد. اقداماتی مثل سیگار کشیدن به مرور زمان، لثۀ اطراف دندان کاشته شده را سیاه میکنند و این موضوع بر زیبایی دهان و دندان شما تاثیر گذار است.
صفحه اینستاگرام دکتر مهران دانشمند متخصص ایمپلنت شهرکرد
هماتوم
یکی دیگر از دلایل مهم دیگر برای سیاه شدن لثه بعد از ایمپلنت، هماتوم است. زمانی که جراحی ایمپلنت دندان انجام میشود، ممکن است خونریزی باعث ایجاد کیسههایی داخل بافت لثه شود که ترکیبی از آب و خون هستند و هماتوم نامیده میشود.
هماتوم به مرور زمان باعث میشود لثۀ شخص به بنفش یا بادمجانی تغییر رنگ داده و باعث سیاه شدن لثهها میشود. برای این که از بروز چنین مسئلهای جلوگیری شود، پیشنهاد میکنیم در صورت خونریزی شدید، به پزشک مراجعه کنید تا وضعیت دهان شما بررسی شود.
عدم کاشت صحیح ایمپلنت
- کاشت دندان باید با دقت بالایی انجام شود. به همین دلیل است که همیشه توصیه میشود برای کاشت دندان به پزشکان با تجربه مراجعه کنید.
- در زمان کاشت پایه ایمپلنت، مقدار قابل توجهی از استخوان فک درگیر خواهد شد. ولی متاسفانه برخی از افراد به صورت ژنتیکی میزان استخوان فک کوچکی دارند که این موضوع باعث میشود پایه ایمپلنت به شکل کامل با لثه جوش نخورد و به شکل نامناسبی درون لثه قرار بگیرد.
- این موضوع قبل از انجام کاشت دندان، باید بررسی شود. گاهی اوقات شخص مجبور است برای انجام ایمپلنت، پیوند استخوان فک انجام دهد.
دکتر مهران دانشمند در دکتر آف – بهترین ایمپلنت شهرکرد در کلینیک 24