بررسی انواع کراودینگ دندان
شاید بتوان یکی از شایعترین مشکلات و ناهنجاریهایی که امروزه افراد در حوزهی دندان با آن سروکار دارند را کراودینگ دندانها دانست. در مطلب امروز از سایت دکتر مهران دانشمند بهترین ایمپلنت شهرکرد انواع کراودینگ دندان را مورد بررسی قرار می دهیم.
کراودینگ که در اصل یکی از انواع نامرتبیهای دندان میباشد. در چند مدت اخیر شاهد این بوده ایم که متخصصین و افراد بیشتر از همیشه با آن سر و کار دارند. زمانی که دندان شما در این شرایط قرار میگیرد. در اصل به طور ناخواسته به هر جایی خواهد رفته و در دهان شما نیز بسیار رشد میکند و با ایجاد نامرتبی و البته اختلال در نظر دهان شما در اصل باعث ایجاد شلوغی بیش از حد خواهد شد. به همین علت است که نام این مشکل در زبان انگلیسی با کلمه کراودینگ با شکل لاتین Crowding شناخته میشود.
همانطور که اشاره کردیم مشکل کراودینگ را میتوان یکی از ناهنجاریهای مربوط به دهان دانست که در آن دندانها در هر کجا رشد میکنند و دیگر این امر دارای قوانین و ترتیب بخصوص و همیشگی خود نیستد. همین مورد باعث شده است که افراد در هنگام مواجه با این مشکل بسیار نگران و متعجب باشند چرا که دارای ظاهری بسیار غیرعادی خواهند بود.
انواع مشکلات کراودینگ
همانطور که میدانید مشکل یا ناهنجاری کراودینگ بسیار حساس و حائز اهمیت است و لذا توانسته بین افراد مخصوصا متخصص ارتودنسی نیز بسیار آشنا باشد. این مشکل در دو دستهی اصلی تقسیم بندی شده است که هر کدام دارای خصوصیات منحصر به فردی هستند که باعث شده است از یکدیگر متفاوت باشند.
صفحه اینستاگرام دکتر مهران دانشمند متخصص ایمپلنت شهرکرد
کراودینگ اکتسابی
مشکل اول کراودینگ اکتسابی میباشد که به احتمال زیاد نام آن را شنیده اید. در کراودینگ اکتسابی شاهد این هستیم که بین قوس دندانی و اندازه دندانها عدم تناسب بخصوصی وجود ندارد ولی شرایط محیطی باعث میشود قوس دندانی کوچک شود. شاید بتوان یکی از اصلیترین عواملی که باعث کوچک شدن قوس دندانی میشود را کشیدن دندان شیری کودک دانست. البته قابل توجه است که این مورد به خودی خود مشکلی نخواهد داشت اما اگر آن را به صورت زود هنگام انجام دهید و آخرین دندان شیری کودک کشیده شود باعث میشود مولرهای دائمی به سمت جلو حرکت کرده و در نتیجه شاهد به وجود آمدن قوس دندانی خواهیم بود.
کراودینگ ارثی
مورد دوم کراودینگ ارثی میباشد که در اصل به علت وجود عدم تناسب در اندازه دندانها و یا مشکلات ارثی فک رخ میدهد. قابل توجه است که در برخی از موارد شاهد این مورد بودهایم .که به علت نبود تناسب بین دندانهای پدر و مادر این مشکلات به وجود آمده است. در اصل میتوان گفت که برای مثال پدر دارای دندانهای بزرگ و فک بزرگ میباشد. در حالی که مادر دارای دندانها و فک کوچکی است و لذا کودک در این مورد کراودینگ را به ارث میبرد. البته قابل توجه است که هیچ کدام یک از پدر و مادر مشکلات کراودینگ نداشتهاند.
دکتر مهران دانشمند در دکتر آف – بهترین ایمپلنت شهرکرد در کلینیک 24
مطالب پیشنهادی برای مطالعه :
معایب و مزایای روکش دندان کدام اند؟