ارتودنسی با کش

ارتودنسی با کش | بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان |

بررسی ارتودنسی با کش

در این نوشته از سایت دکتر مهران دانشمند، بهترین ایمپلنت شهرکرد قصد داریم به بررسی ارتودنسی با کش بپردازیم. در ارتودنسی با کش، از کش‌های الاستیکی برای حرکت دادن دندان در جهات مختلف و صاف کردن فک، استفاده می‌شود. کش‌های ارتودنسی، از لاتکس و یا مواد غیر لاتکسی تهیه می‌شوند. کش‌های از جنس لاتکس، رایج‌ترین شکل کش‌های ارتودنسی هستند. اما از آنجایی که برخی افراد به لاتکس حساسیت دارند می‌توان از نوع غیر لاتکسی آن نیز، استفاده کرد.

کش ارتودنسی یکی از ابزا‌رهای ساده‌ ارتودنسی می‌باشد که در درمان دندان‌ها بسیار موثر است. بطور کلی به نوارهای الاستیکی به کار رفته در ارتودنسی دندان، کش گفته می‌شود. هر فردی که از بریس استفاده می‌کند، به این کش‌های ارتودنسی نیاز دارد. اما این امکان وجود دارد که با گذشت زمان، برخی از افراد به انواع دیگری ازکش‌های ارتودنسی نیاز داشته باشند.

قابل ذکر است؛ کش‌های لاتکس، معمولا تا ۲۴ ساعت قدرت کشش خود را حفظ می‌کنند. لذا برای این‌که بتوانید کش‌های مناسبی برای ارتودنسی خود پیدا کنید، توصیه می‌شود که کش‌های ارتودنسی خود را با دستور مستقیم متخصص ارتودنسی خود، تهیه کنید.

دلیل استفاده از کش در ارتودنسی

مهم‌ترین دلیل انجام ارتودنسی با کش در درمان دندان، کمک به قرار گرفتن دندان‌ها در جای مشخص و همینطور برطرف کردن ناهنجاری‌های مشاهده شده در فک‌های بالا و پایین به مرور زمان می‌باشد. کش‌های ارتودنسی به منظور اصلاح بایت یا نحوه همپوشانی دندان‌ها به کار می‌روند. هنگامی که شخصی با مشکل آندربایت یا اوربایت مواجه باشد، سیم و براکت‌های ارتودنسی به تنهایی نمی‌توانند مشکل دندان‌ها را برطرف نمایند که در این موارد خاص، متخصص ارتودنسی تصمیم می‌گیرد از نوعی کش مخصوص، به نام کش ارتودنسی استفاده کند. در حقیقت، بهم‌ ریختگی بیش از حد دندان‌ها و ناهماهنگی فک‌های بالا و پایین افراد، نیاز به استفاده از انواع کش ارتودنسی برای ایجاد حرکت در جهت‌های تعیین شده را پس از نصب براکت و سیم بر روی دندان‌ها به‌وجود می‌آورد.

کاربرد های ارتودنسی با کش

اگر شما دچار بی‌نظمی‌های خفیفی در ناحیه‌ دندان‌های خود باشید، برای شما تنها از دستگاه‌های متداول ارتودنسی که شامل سیم و براکت است استفاده می‌شود. اما در مواردی که بی‌نظمی‌های موجود، در ناحیه‌ی دندان بیشتر باشد؛ برای مثال ردیف دندان‌های بالا و پایین همپوشانی درستی نداشته باشند و یا اینکه بهم ریختگی‌هایی که در ناحیه‌ی دندان وجود دارد بیشتر باشد، باید از ارتودنسی با کش استفاده کرد. با استفاده از کش‌ها می‌توان فک‌ها را در هر جهتی که مدنظر متخصص ارتودنسی باشد حرکت داد و این مسئله، باعث می‌شود که دندان‌ها به درستی روی هم قرار گیرند و در نتیجه، شما پس از استفاده از این کش‌های ارتودنسی، می‌توانید ظاهر بسیار بهتری در هنگام لبخند زدن داشته باشید.

مقایسه‌ ارتودنسی و کامپوزیت دندان‌ ها | بهترین ایمپلنت شهرکرد

خصوصیات کش‌ های ارتودنسی

کش‌های ارتودنسی یا الاستیک‌های ارتودنسی انواع متفاوتی دارند اما غالبا، جنس این نوع کش‌ها از جنس لاتکس است و همچنین دارای ضخامت‌های متفاوتی هستند. نکته‌ای که در مورد ضخامت کش‌های ارتودنسی باید به آن اشاره کنیم این است که ضخامت کش‌ها با قدرت حرکت دهی آن‌ها رابطه‌ی مستقیمی دارد. یعنی هرچه ضخامت کش‌های ارتودنسی بیشتر باشد، قدرت حرکت‌دهی کش‌های ارتودنسی نیز بیشتر خواهد بود. مسئله‌ مهمی که وجود دارد، این است که در ارتودنسی با کش برای همه‌ی افراد، از یک نوع کش ارتودنسی استفاده نمی‌شود.

زیرا مشکلات دندانی افراد متفاوت است و به همین دلیل نوع کش و ضخامتی که برای کش‌ها استفاده می‌شود نیز، متفاوت خواهد بود. لازم به ذکر است که بیمار، اصلا نباید به صورت خودسرانه نوع کش‌ها و میزان قدرت و ضخامت آن‌ها را تغییر دهد، زیرا حتی اگر بیمار کوچک‌ترین تغییری در کش‌ها ایجاد کند، می‌تواند مسیرحرکت دندان‌ها را به سمت نادرست تغییر دهد و در نتیجه‌، روند درمان با شکست مواجه خواهد شد.

مزایای استفاده از کش در ارتودنسی

انجام ارتودنسی با کش در پروسه‌ درمانی دندان‌ها از مزایای بسیار زیادی برخوردار است که در اینجا به چند مورد آن اشاره می‌کنیم:

  • اصلاح موقعیت دندان‌های فک بالا و پایین و قرارگیری صحیح آن‌ها در جایگاه اصلی خود
  • اصلاح بایت یا فک‌های عقب یا جلو آمده و فیت شدن دندان‌ها و فک بالا و پایین بر روی یکدیگر
  • تسریع در روند بهبودی و موفقیت آمیز بودن پروسه‌ درمانی بیمار

ارتودنسی با کش چگونه انجام می شود؟

توجه داشته باشید که در ارتودنسی با کش، این کش‌ها به تنهایی قابل نصب نیستند و برای این که بتوان از کش‌های ارتودنسی برای درمان استفاده نمود از براکت‌های قلاب‌دار مخصوصی استفاده می‌شود. این براکت‌ها روی دندان‌ها نصب می‌شود و سپس کش‌های ارتودنسی به قلاب‌های ظریف، متصل می‌شوند و در نهایت، این کش‌ها در زمان معینی دندان‌ها و فک‌ها را جا به جا خواهند نمود.

صفحه اینستاگرام دکتر مهران دانشمند متخصص ایمپلنت شهرکرد

نکاتی که باید در مورد نگهداری از کش ارتودنسی رعایت کرد

اگر ارتودنسی انجام دهید، لازم است تا نکات زیر را رعایت کنید:

  • هنگام استفاده از کش ارتودنسی، باید دقت بیشتری به بهداشت دهان داشته باشید.
  • اگر حس کردید که کش‌ها شل شده و یا پاره شده‌اند، برای تعویض آن‌ها حتما اقدام کنید.
  • به دلیل اینکه ممکن است در هنگام باز و بسته کردن الاستیک‌ها احساس درد کنید، حتما این عمل را با دقت انجام دهید.
  • کش‌ها، زمانی تأثیرگذار خواهند بود که به صورت مداوم از آن‌ها استفاده شود، پس سعی کنید تا جایی که امکان دارد بصورت مداوم از کش‌ها استفاده کنید.
  • حتما از کش‌هایی که متخصص ارتودنسی تجویز کرده است استفاده کنید و از کش‌هایی که مورد تأیید متخصص ارتودنسی شما نیست، به هیچ عنوان استفاده نکنید.
  • شما باید دقیقا همان تعدادی از کش که متخصص تجویز کرده است را استفاده کنید. توجه داشته باشید که کم‌تر و یا بیشتر کردن تعداد کش‌ها ممکن است روی روند درمان دندان‌های شما تأثیرگذار باشد.

دکتر مهران دانشمند در دکتر آفبهترین ایمپلنت شهرکرد در کلینیک 24


مطالب پیشنهادی برای مطالعه :

آدامس جویدن در حین ارتودنسی

خطرات یکطرفه جویدن غذا

مدت زمان کاشت ایمپلنت دندان

دسته بندی : مطالب آموزشی بهترین ایمپلنت اصفهان و شهرکرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *