دلایل درد دندان بعد از عصب کشی

دلایل درد دندان بعد از عصب کشی | بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان |

دلایل درد دندان بعد از عصب کشی چیست؟

در این مطلب از سایت دکتر مهران دانشمند، بهترین ایمپلنت شهرکرد قصد داریم دلایل درد دندان بعد از عصب کشی را بررسی کنیم. با ما همراه باشید. اغلب افرادی که عصب کشی دندان را انجام می‌دهند، بعد از اتمام کار از درد دندان بعد از عصب کشی گلایه می‌کنند. قطعاً از این گفته تعجب خواهید کرد چون با قطع شدن عصب‌ها دیگر نباید احساس درد داشت. پس این درد از کجا نشأت می‌گیرد؟ مهمترین دلایل درد دندان بعد از عصب کشی عبارتند از:

1- عفونت پالپ دندان

ممکن است علت نیاز به عصب کشی دندان، عفونتی باشد که در پالپ دندان اتفاق افتاده است. در صورتی که این عفونت به لثه‌ها سرایت کند وقتی عصب کشی تمام می‌شود به دلیل اینکه هنوز التهاب و ورم در لثه وجود دارد بنابراین شما درد را احساس می‌کنید.

2- بلند بودن ارتفاع پانسمان دندان

وقتی که عملیات عصب کشی تمام شده، باید ابتدا پانسمان دندان هدف انجام شود و سپس یک تا دو هفته بعد عملیات ترمیم انجام خواهد شد. در چنین شرایطی اگر ارتفاع پانسمان یا ماده ترمیم‌کننده زیاد باشد، به دلیل اینکه تحت فشار دندان‌های بالایی قرار می‌گیرد، بنابراین بافت لثه در اطراف دندان‌های هدف را نیز تحریک کرده و همین مسأله منجر به درد دندان بعد از عصب کشی می‌شود.

3- دستکاری شدن بافت لثه

درست است که عصب دندان هدف قطع شده است ولی چون بافت لثه دستکاری شده، بنابراین دندان‌های کناری تحریک می‌شوند و شما درد جزئی را احساس خواهید کرد که بعد از چند ساعت برطرف می‌شود. البته شما می‌توانید مسکن مصرف کنید تا این درد هر چه زودتر کنترل گردد.

نشانه های به عصب رسیدن دندان چیست؟

اگر علائم زیر را مشاهده کردید باید حتماً با دندانپزشک صحبت کنید چون قطعاً دندان شما به عصب رسیده است:

1- ورم و عفونت در ناحیه لثه

حتماً لثه را از با دقت بررسی کنید. اگر تغییر رنگی در آن رخ داده و یا ورم و التهابی در آن مشاهده می‌کنید، این مسأله نشان دهنده بروز عارضه عفونت در دندان است که قطعاً به پالپ دندان آسیب وارد کرده و باید عصب کشی انجام گردد.

2- درد در ناحیه دندان

درد‌هایی که ما در دندان احساس می‌کنیم متفاوت هستند و هر کدام از این درد‌ها می‌تواند نشان‌دهنده بروز عارضه‌ای خاص در دندان باشد. برای مثال اگر شما شاهد درد فراوان در دندان خود هستید؛ اگر این درد به راحتی کنترل نمی‌شود؛ اگر گاهی اوقات بدون اینکه هیچ محرکی همانند مصرف خوراکی شیرین یا تغییر دما در دندان اتفاق بیفتد درد ناگهانی به سراغ شما می‌آید، همه این موارد نشان دهنده به عصب رسیدن دندان است. این درد را به راحتی نمی‌توان با مسکن مهار کرد. به خصوص اینکه در زمان خوردن غذا یا مصرف نوشیدنی‌های گرم و سرد این درد تشدید می‌شود.

صفحه اینستاگرام دکتر مهران دانشمند متخصص ایمپلنت شهرکرد

مضرات عصب کشی دندان چیست؟

زمانی که عصب کشی به اتمام می‌رسد عوارضی برای ما برود خواهد کرد که شاید این عوارض برای بیماران نگران‌کننده بوده و فکر کنند که عصب کشی به درستی انجام نشده است. به همین دلیل لازم است پیرامون این موضوع توضیحاتی را ارائه نماییم:

1- خونریزی در ناحیه لثه

براساس میزان تخلیه دندان و البته میزان مهارت متخصص، ممکن است آسیب به بافت لثه وارد شود. البته این خونریزی شدید نیست و در عرض چند ساعت مشکل برطرف خواهد شد.

2- بی‌حسی موضعی لب

یکی دیگر از عارضه‌ های عصب کشی دندان بی‌حس شدن لب در ناحیه دندان هدف است که به دلیل تزریق بی‌حسی اتفاق افتاده و بعد از چند ساعت با از بین رفتن اثر ماده بی‌حسی، بهبود پیدا خواهید کرد.

3- درد دندان عصب کشی شده

اولین عارضه‌ای که برای اغلب بیماران اتفاق می‌افتد، دردی است که در دندان عصب کشی شده احساس می‌شود و بیمار تصور خواهد کرد که عصب به درستی قطع نشده‌ است. اگر عصب‌ها در تمامی کانال‌های دندانی قطع شوند، این درد ناشی از دستکاری بافت لثه و تحریک شدن دندان‌های کناری است. اما گاهی اوقات عصب‌ها در برخی از کانال‌های دندانی همچنان زنده باقی می‌مانند. بنابراین این درد می‌تواند ناشی از تحریک شدن آن‌ها باشد. اگر درد ادامه‌دار بود حتماً با متخصص صحبت کنید چون به احتمال زیاد باید کانال‌های دیگر را نیز تخلیه کند.

عصب کشی دندان | بهترین ایمپلنت شهرکرد

چرا لثه بعد از عصب کشی درد می کند؟

درست است که در جریان عصب کشی دندان عصب‌های دندان هدف قطع می‌شوند اما گاهی اوقات افراد دچار درد لثه بعد از عصب کشی خواهند شد. در صورتی که متخصص آسیبی به لثه وارد کند و یا در جریان عصبی کشی و ترمیم دندان، لثه‌ها بیش از اندازه تحریک شوند، به دلیل اینکه لثه بافت زنده است، بنابراین با از بین رفتن اثر ماده بی‌حسی، شما درد شدید در ناحیه لثه احساس می‌کنید.

شما می‌توانید با مصرف مسکن این درد را کنترل کنید اما توجه داشته باشید که اگر در چند روز اول شاهد تغییر رنگ لثه‌ها بودید، این نشان می‌دهد که به دلیل آسیب بافتی، لثه شما عفونت کرده است.

دلیل درد دندان عصب کشی شده بعد از یک هفته چیست؟

بعد از اتمام عصب کشی دندان و با از بین رفتن اثر ماده بی‌حسی، درد دندان عصب کشی شده آغاز خواهد شد. این درد به دلیل تحریک شدن عصب‌های دندان‌های کناری و همچنین بافت لثه اتفاق می‌افتد و به مدت چند روز تا نهایتاً یک هفته دوام دارد. البته این درد اذیت‌کننده نیست ولی شما می‌توانید برای مهار آن از مسکن استفاده کنید. اما گاهی اوقات افراد دچار درد دندان عصب کشی شده بعد از یک هفته می‌شوند. طولانی شدن این درد می‌تواند نشانه‌ایی از بروز عوارضی در دندان عصب کشی شده باشد.

برای مثال اگر بافت لثه دستکاری شده و عفونت رخ بدهد، قطعاً این درد ادامه‌دار خواهد شد. از طرف دیگر باید حتماً ارتفاع پانسمان دندان کنترل گردد. بلند بودن پانسمان باعث می‌شود که فشار زیادی به دندان‌های بالایی وارد شده و این درد در هر دو فک شما پخش می‌شود. در واقع دندان‌های کناری شما تحریک می‌گردند و در نتیجه درد ادامه‌دار خواهد بود. بنابراین اگر شما دچار درد دندان عصب کشی شده بعد از یک هفته شدید، حتماً باید با پزشک صحبت کنید.

چرا دندان بعد از عصب کشی تیر می کشد؟

تیر کشیدن دندان بعد از عصب کشی می‌تواند نشانه‌ای از باقی ماندن بخشی از عصب‌ها در کانال‌های دندان باشد. ممکن است که متخصص تنها برخی از کانال‌ها را پاکسازی کرده و عصب‌ها در کانال‌های دیگر زنده باشند. در نتیجه در جریان عصب کشی، به دلیل تحریک شدن این عصب‌ها، شما شاهد تیر کشیدن دندان بعد از عصب کشی خواهید بود. معمولاً این عارضه در عرض یک هفته برطرف می‌شود اما در صورت ادامه‌دار شدن، باید متخصص دندان را کنترل کند تا در صورت لزوم، عصب کشی کامل انجام می‌رسید و کانال‌ها به طور کامل تخلیه شوند.

علت درد دندان عصب کشی شده بعد از یک سال چیست؟

حتماً برای شما جالب خواهد بود اگر بگوییم بعضی از افراد دچار درد دندان عصب کشی شده بعد از یکسال می‌شوند. اما علت این اتفاق چیست. در صورتی که ریشه دندان به طور کامل پاکسازی نشده و عصب‌ها به طور کامل قطع نشده باشند، این درد ادامه‌دار می‌شود. در این صورت باید عکس برداری را انجام دهید تا وضعیت ریشه دندان کنترل شود. همچنین عدم رعایت مسائل بهداشتی، عدم استفاده از روکش دندان و در نتیجه پوسیدگی ریشه‌ دندان، نشت آلودگی و باکتری‌ها به دندان عصب کشی شده و بروز عفونت در ریشه دندان، از دیگر عواملی هستند که باعث درد دندان عصب کشی شده بعد از یک سال می‌شوند.

دکتر مهران دانشمند در دکتر آفبهترین ایمپلنت شهرکرد در کلینیک 24


مطالب پیشنهادی برای مطالعه :

پیشگیری و درمان سیاه شدن دندان کودک

پر کردن دندان

نحوه انجام جراحی دندان

دسته بندی : مطالب آموزشی بهترین ایمپلنت اصفهان و شهرکرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *