دلایل سیاه شدن دندان

دلایل سیاه شدن دندان | بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان |

دلایل سیاه شدن دندان کدام اند؟

در این مقاله از سایت دکتر مهران دانشمند، بهترین ایمپلنت شهرکرد قصد داریم به بررسی دلایل سیاه شدن دندان بپردازیم. با ما همراه باشید. در ابتدا باید به سراغ بررسی عوامل برویم که باعث تغییر رنگ و سیاه شدن دندان می‌شوند. مهمترین عواملی که در این عارضه نقش دارند شامل:

1- نداشتن رژیم غذایی مناسب

برخی از مواد غذایی باعث آسیب به ریشه دندان و تغییر رنگ دندان می‌شوند. بنابراین باید از هر خوراکی که شرایط را برای پوسیدگی فراهم می‌کند، جداً خودداری کرد. برای مثال مصرف خوراکی‌های شیرین یا ترش، خوردن نوشیدنی‌های گازدار و خوردن بیش از اندازه قهوه، از عواملی هستند که باعث پوسیدگی دندان نیز خواهند شد.

2- جرم گرفتن دندان‌ها

گاهی اوقات سیاه شدن دندان ناشی از پوسیدگی نیست بلکه جرم زیادی بر روی دندان شما تشکیل شده و باعث تغییر رنگ می‌گردد. برای مثال اگر شما در طول روز قهوه زیادی مصرف کنید، باقی ماندن دانه‌های قهوه بر روی دندان، به تدریج سفیدی و براق بودن دندان‌های شما را کاهش داده و باعث تغییر رنگ آن می‌گردد.

3- مصرف دخانیات

افرادی که سیگار می‌کشند نیز به تدریج با مشکل سیاه شدن دندان‌ها مواجه می‌شوند چون دود ناشی از دخانیات باعث تغییر رنگ بافت مینای دندان خواهد شد.

4- عدم رعایت نکات بهداشتی برای مراقبت از دندان‌ها

مهمترین عاملی که باعث خرابی، پوسیدگی و تغییر رنگ دندان‌ها می‌شود، توجه نکردن به بهداشت دهان و دندان است. زمانی که غذا یا خوراکی می‌خوریم، باقیمانده این مواد در بین دندان‌ها، بستر را برای رشد باکتری‌های مضر فراهم می‌کنند. فعالیت و رشد باکتری‌ها باعث تولید ترکیبات اسیدی می‌گردد که همین موضوع موجب پوسیدگی سطح استخوان خواهد شد. اکنون هر چقدر این پوسیدگی عمیق‌تر شود، رنگ دندان از حالت سفیدی به رنگ سیاهی تغییر پیدا خواهد کرد. بنابراین مهمترین عامل سیاه شدن دندان، پوسیدگی‌های شدیدی است که در آن اتفاق افتاده و حتماً باید به متخصص مراجعه نمایید تا با درمان پوسیدگی، مشکل سیاهی دندان را برطرف نمایید.

معرفی راه ‌های درمان سیاه شدن دندان

خوشبختانه برای هر نوع عارضه‌ای که در دهان اتفاق می‌افتد، روش‌های درمانی متعددی وجود دارد که کمک می‌کنند ما بتوانیم دندان خود را همانند روز اول زیبا و سالم داشته باشیم. برای درمان سیاه شدن دندان نیز راهکار‌هایی وجود دارد. متخصص ابتدا باید بررسی کند که سیاه شدن به چه دلیلی اتفاق افتاده است. اگر تغییر رنگ دندان ناشی از تشکیل جرم بر روی دندان‌ها است، با روش‌های جرم‌گیری و بلیچینگ می‌توان دندان‌های خود را سفید کرد.

متخصص براساس شدت جرم تشکیل شده بر روی دندان و شدت سیاهی، بهترین روش را انتخاب می‌کند. اما گاهی اوقات سیاهی به دلیل پوسیدگی اتفاق افتاده و حتماً باید عملیات ترمیم، عصب کشی و تخلیه قسمت پوسیدگی دندان انجام گیرد و سپس روکشی بر روی آن نصب شود تا هم مینای دندان تقویت شده و هم دندان شما همانند روز اول سفید گردد.

روش های پیشگیری از سیاه شدن لثه | بهترین ایمپلنت شهرکرد

عصب کشی سیاه شدن دندان

وقتی عصب دندان را غیر فعال می‌کنیم، از این به بعد اگر پوسیدگی در آن اتفاق بیفتد نمی‌توانیم از طریق درد متوجه آن شویم. برای مثال سیاه شدن دندان عصب کشی شده می‌تواند به دلیل پوسیدگی اتفاق بیفتد ولی چون ما دردی در دندان حس نمی‌کنیم بنابراین اصلاً متوجه پوسیدگی نخواهیم شد. پس اگر شما دچار سیاهی دندان عصب کشی شده گشته‌اید، حتماً باید به متخصص مراجعه کنید چون دندانپزشک باید وضعیت دندان شما را بررسی کند. احتمال دارد که پوسیدگی شدید اتفاق افتاده و مجبور باشد بخش عمده‌ای از دندان را تخلیه کند. باید هر چه زودتر ترمیم انجام گرفته و روکش بر روی آن قرار گیرد.

چرا دندان عصب کشی شده سیاه می شود؟

با عصب کشی دندان فقط عصب‌هایی که در پالپ دندان وجود دارند قطع شده و در نتیجه دندان شما حس خود را نسبت به تغییر دما و درد از دست می‌دهد. در واقع اگر از این پس نوشیدنی‌های گرم و سرد مصرف کنید یا ضربه به دندان وارد شود، چون عصب قطع شده است، هیچ احساسی نخواهید داشت. ولی این بدان معنا نیست که دندان عصب کشی شده دچار عفونت یا پوسیدگی نمی‌شوند. پس یکی از مهمترین دلایل سیاه شدن دندان عصب کشی شده، همان بحث آسیب‌هایی است که به بافت دندان وارد می‌شود. ممکن است این تغییر رنگ به دلیل عفونت دندان‌های کناری بروز کرده باشد. البته بعد از عصب کشی دندان باید حتماً ترمیم کانال‌های دندانی انجام شود و اگر متخصص از مواد فلزی استفاده کند، همین موضوع نیز منجر به تغییر رنگ دندان و سیاه شدن آن می‌شود.

ارتودنسی و سیاه شدن دندان

متأسفانه یکی از عارضه‌هایی که برخی از بیماران در جریان ارتودنسی با آن مواجه می‌شوند، تغییر رنگ دندان‌ها است. این مسأله عمدتاً به دلیل عدم مسواک زدن به شیوه درست اتفاق می‌افتد. زمانی که شما دندان‌های خود را ارتودنسی می‌کنید، باید بدانید که نحوه مسواک زدن و استفاده از نخ دندان با قبل از شروع ارتودنسی بسیار متفاوت است.

وجود براکت‌ها و سیم بر روی دندان، شرایط را برای مسواک زدن سخت می‌کند و اگر شما وسواس زیادی به خرج ندهید به مرور زمان پلاک‌هایی بر روی دندان تشکیل شده و همین موضوع باعث جرم گرفتن دندان‌های شما خواهد شد. البته اگر در دندان سیاه شده دردی احساس می‌کنید، حتماً باید عکسبرداری از دندان شما انجام ‌گیرد چون احتمال وجود دارد که دندان خراب شده است و در نتیجه حتماً باید عملیات ترمیم صورت گیرد.

دلیل سیاه شدن دندان آسیاب چیست؟

همانند دندان عقل، دندان آسیابی نیز ممکن است در اثر پوسیدگی و عفونت دچار تغییر رنگ شده باشد. البته توجه داشته باشید گاهی اوقات جرم‌هایی که بر روی دندان تشکیل می‌شوند باعث سیاه به نظر رسیدن دندان خواهند شد. اگر شما به دلیل وضعیت بزاق دهان یا عدم رعایت بهداشت دهان و دندان دچار جرم دندان شده باشید، در صورتی که این جرم را زودتر درمان نکنید، با سرعت پیشروی کرده و کل سطح دندان را پوشش می‌دهد.

پس همیشه سیاه شدن دندان آسیابی نمی‌تواند نشان‌دهنده عفونت باشد. بلکه شما حتماً باید با متخصص صحبت کنید تا از طریق عکسبرداری‌ها، وضعیت پالپ و ریشه دندان را به طور کامل کنترل کند. در صورتی که متوجه شود پوسیدگی و خرابی در آن اتفاق افتاده است، قطعاً از شما می‌خواهد در اولین زمان ممکن درمان را شروع کنید.

دلیل سیاه شدن دندان عقل چیست؟

دندان عقل آخرین دندانی است که در داخل فکر رشد می‌کند. با توجه به اینکه این دندان دقیقاً در انتهای فکین قرار گرفته است، تمیز کردن آن کمی سخت می‌شود. به خصوص اگر شما از جمله افرادی هستید که فک کوچکی دارید، نمی‌توانید به خوبی داخل دهان خود را تمیز کنید. اگر دندان عقل دچار پوسیدگی، خرابی و یا ضربه شود، مشکلاتی همانند سیاه شدن دندان عقل به وجود می‌آید. در واقع بهتر است هر از گاهی کاملاً دندان‌های خود را در داخل آینه نگاه کنید و در صورتی که علائم تغییر رنگ را در آن مشاهده کردید، حتماً به متخصص مراجعه کنید.

سیاه شدن دندان عقل باعث آسیب به دندان‌های کناری نیز می‌شود و اگر در اثر عفونت ریشه و پوسیدگی این اتفاق بروز کرده باشد، باید سریعا درمان را انجام دهید در غیر این صورت، دندان‌های کناری دندان عقل نیز دچار همین عارضه شده و به شدت پیشروی می‌کند. در نتیجه ممکن است برخی از دندان‌های خود را به طور کامل از دست بدهید.

صفحه اینستاگرام دکتر مهران دانشمند متخصص ایمپلنت شهرکرد

دلیل سیاه شدن دندان پر شده چیست؟

توجه داشته باشید اگر تصور می‌کنید که ترمیم دندان باعث می‌شود دندان شما از این پس دچار پوسیدگی و خرابی نشود، سخت در اشتباه هستید. تا وقتی که بافت زنده دندان در فک شما وجود دارد، مستعد پوسیدگی و عفونت است. پس باید به بهداشت دهان و دندان توجه کنید. اگر سیاه شدن دندان پر شده برای شما اتفاق افتاده است، ابتدا بررسی کنید که آیا برای پر کردن دندان از مواد ترمیمی فلزی استفاده شده است یا نه چون همین موضوع باعث تغییر رنگ دندان می‌شود. در غیر این صورت، احتمال پوسیدگی در ریشه و پالپ دندان وجود دارد و همین اتفاق منجر به سیاه شدن دندان شده است.

چرا دندان ها از داخل سیاه می شوند؟

جالب این است که گاهی اوقات دندان‌ها از سمت داخل سیاه می‌شوند و ما از روی ظاهر نمی‌توانیم متوجه این تغییر رنگ شویم. اکنون زمانی که درد شدید را در دندان‌های خود احساس می‌کنیم، با مراجعه به متخصص به ما می‌گوید که دندان از داخل سیاه شده و به همین دلیل است که شما نتوانسته‌اید تغییر را مشاهده کنید. مهم‌ترین عواملی که موجب سیاه شدن دندان از داخل می‌شوند شامل:

  • پوسیدگی دندان
  • تخریب در پالپ دندان
  • تغییر رنگ دندان به دلیل استفاده از مواد ترمیمی فلزی
  • تغییر رنگ دندان به دلیل خوردن مواد غذایی رنگی

تا زمانی که عکسبرداری از دندان شما انجام نشود و علت این حادثه مشخص نگردد، نمی‌توان درمان قطعی را برای برطرف کردن سیاهی دندان معرفی کرد.

دکتر مهران دانشمند در دکتر آفبهترین ایمپلنت شهرکرد در کلینیک 24


مطالب پیشنهادی برای مطالعه :

نحوه انجام جراحی دندان

دلایل درد دندان بعد از عصب کشی

معاینات دوره ای دندانپزشکی

دسته بندی : مطالب آموزشی بهترین ایمپلنت اصفهان و شهرکرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *