ضرورت ترمیم و درمان دندان شکسته چیست ؟

بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان | ضرورت ترمیم و درمان دندان شکسته چیست ؟

ضرورت ترمیم و درمان دندان شکسته

دندان شکسته  | دندان ها به عنوان عضوی حیاتی در بدن، نقشی کلیدی در زیبایی و سلامت انسان ایفا می‌کنند. اما گاهی اوقات، دندان‌های افراد به دلایل مختلفی مانند ضربه، پوسیدگی و یا ساییدگی، دچار آسیب و شکستگی می‌شوند. شکستگی دندان، تجربه ناخوشایندی است که می‌تواند علاوه بر درد و ناراحتی، مشکلاتی را نیز در ظاهر، جویدن غذا و حتی تکلم به همراه داشته باشد.


همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی از سایت دکتر مهران دانشمند بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان :


بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان | . ضرورت ترمیم و درمان دندان شکسته چیست ؟

دلایل شکستن دندان

دندان‌ها می‌توانند به دلایل مختلفی بشکنند. برخی از رایج‌ترین این دلایل عبارتند از ضربه، پوسیدگی، ترمیم‌های قبلی، مشکلات و بیماری‌های لثه، نقص سیستم ایمنی بدن و افزایش سن. در ادامه، تاثیر هر یک از این عوامل بر سکشتگی دندان را توضیح خواهیم داد.

  • ضربه

وارد شدن هر گونه ضربه شدید و ناگهانی می‌تواند باعث شکستن دندان شود. ضرباتی مانند ضربه ناشی از تصادف، زمین خوردن، برخورد توپ و… . البته ضربه‌های کم شدت تر هم می‌توانند به شکستگی دندان منجر شوند. اما در چنین شرایطی احتمالا پیش از این دندان دچار پوسیدگی نیز بوده است.

منظور از ضربات کم شدت، آسیب‌های ناشی از عادات دهانی مانند جویدن خوراکی‌های سفت و سخت، جویدن ناخن و استفاده ابزاری از دندان‌ها است.

  • پوسیدگی

یکی از اصلی‌ترین دلایل شکستن دندان، پوسیدگی آن است. پوسیدگی مینای دندان را ضعیف و آن را در برابر آسیب‌های بیرونی آسیب‌پذیرتر می‌کند. مثلا فرد در حال خوردن یک غذای نه چندان سفت (مانند برنج یا پرتقال) است، اما متوجه می‌شود که بخشی از دندان خود را از دست داده.

اگر پوسیدگی در جلسات معاینه ادواری شما تشخیص داده شود، دندانپزشک می‌تواند به راحتی و بدون نیاز به عصب کشی، دندان شما را ترمیم و از نفوذ پوسیدگی به درون دندان و ریشه‌ی آن جلوگیری کند. اما اگر پوسیدگی به موقع درمان نشود، منجر به شکستن دندان خواهد شد.

  • عفونت

عفونت دندان می‌تواند به ضعف و پوسیدگی ساختار دندان منجر شود و آن را برای شکستگی آماده کند! در چنین مواقعی، ابتدا عفونت در ریشه دندان تجمع و باعث آبسه دندان می‌شود. سپس، آبسه دندان به استخوان فک اطراف دندان فشار وارد می‌کند و در نهایت، دندان با کوچک‌ترین ضربه دچار شکستگی می‌شود.

  • ساییدگی دندان

ساییدگی دندان‌ها به هم (براکسیسم) می‌تواند مینای دندان را از بین ببرد و دندان‌ها را ضعیف کند. برای مثال، عادات اشتباهی مانند دندان قروچه، به مرور زمان به شکستگی دندان‌های فرد منجر خواهد شد.

بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان |  ضرورت ترمیم و درمان دندان شکسته چیست ؟

ایا دندان که شکسته ترمیم می شود ؟؟؟

اگر فرد ذاتا دندان‌های نامرتب و کوتاه و بلندی داشته باشد هم احتمال دارد با مشکل ساییدگی درگیر شود. برای پیشگیری از شکستگی دندان ناشی از ساییدگی، باید مشکل ناهنجاری‌های دهان و دندان خود را از طریق ارتودنسی دندان برطرف کنید.

پرکردگی‌های نادرست

پرکردگی‌های نادرست و وسیع هم می‌توانند ساختار دندان را ضعیف کنند و خطر شکستگی را افزایش دهند. در برخی موارد، پرکردگی‌ها ممکن است از دندان جدا و باعث لب پر شدن یا شکستگی دندان شوند.

مشکلات لثه

یکی دیگر از دلایل بسیار اثر گذار بر شکستگی دندان، ابتلا به بیماری‌های لثه است. بیماری‌های لثه می‌توانند به لثه‌ها و استخوان‌های اطراف دندان شما آسیب برسانند و باعث شکستگی دندان‌ها شوند.

افزایش سن

آخرین دلیل شکستگی دندان، افزایش سن است. هر چه سن بیشتر شود، مینای دندان ضعیف‌تر می‌شود و دندان‌ها نیز در برابر شکستگی آسیب پذیری بیشتری پیدا می‌کنند. همچنین، افراد مسن به مرور کلسیم بدن خود را از دست می‌دهند و به همین دلیل، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های لثه و پوسیدگی دندان هستند.

شکستن دندان جلو

بسیاری از افراد معتقدند که شکستن هیچ یک از دندان‌ها مانند شکستن دندان جلو آزاردهنده و ناراحت کننده نیست. چرا که دندان‌های جلوی فک در معرض دید بیشتری نسبت به سایر دندان‌ها هستند و در هنگام صحبت کردن، لبخند زدن و غذا خوردن، بسیار نمایان خواهند بود. تمام دلایل شکستن دندان برای دندان‌های جلو نیز صدق می‌کند.

چرا شکستگی دندان باید درمان شود؟

شما نمی‌توانید دندان شکسته‌ی خود را به حال خود رها کنید. زیرا این دندان، علاوه بر اینکه می‌تواند برای شما درد و ناراحتی به وجود بیاورد، احتمال عفونت بالایی نیز دارد. البته دلایل دیگری نیز برای درمان شکستگی دندان وجود دارد. از جمله :

  1. مشکلات زیبایی
  2. کاهش اعتماد به نفس
  3. مشکلات گفتاری و تلفظ
  4. ایجاد مشکل در جویدن
  5. آسیب به دندان‌های مجاور
  6. به خطر انداختن بهداشت دهان و دندان
  7. ترمیم دندان جلو شکسته
دسته بندی : مطالب آموزشی بهترین ایمپلنت اصفهان و شهرکرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *