شایعترین مشکلات دندان در بارداری

شایعترین مشکلات دندان در بارداری | بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان |

بررسی شایعترین مشکلات دندان در بارداری

در نوشته امروز از سایت دکتر مهران دانشمند، بهترین ایمپلنت شهرکرد شایعترین مشکلات دندان در بارداری را مورد بررسی قرار می دهیم. در بین انواع بیماری‌های دهان و دندان مهمترین بیماری‌هایی که خانم‌ها در دوران بارداری تجربه می‌کنند عبارتند از:

عفونت لثه

از آنجایی که به دنبال تغییرات هورمونی، لثه‌ها بسیار حساس و تحریک‌پذیر می‌شوند، به همین دلیل است که خانم‌ها به شدت مستعد ابتلا به عفونت لثه در دوران بارداری بوده و بنابراین باید تغذیه مناسبی داشته باشند. پس باید به تغذیه و بهداشت دهان توجه بیشتری داشته باشند. باید برای مثال مصرف انواع ویتأمین سی، میوه‌ها و سبزیجات تازه، به استحکام لثه و همچنین کاهش تورم و التهاب آن کمک می‌کند. همچنین باید مسواک زدن و استفاده از نخ دندان را جدی بگیرید تا از نفوذ مواد غذایی به مرز بین لثه و دندان‌ها جلوگیری کرد.

عفونت دندان

یکی دیگر از بیماری‌های شایع مربوط به دندان در دوران بارداری، عفونت دندان است. مسلماً اگر دچار عفونت لثه شدید و سریعتر برای درمان اقدام نکنید، باید منتظر عفونت دندان نیز باشید. از آنجایی که در دوران حاملگی لثه‌ها بسیار حساس هستند و از طرف دیگر خطر پوسیدگی دندان‌ها افزایش پیدا می‌کند، اگر مادران به بهداشت دهان و دندان توجه نکنند، عفونت دندان نیز رخ داده و در چنین شرایطی به احتمال زیاد باید آنتی‌بیوتیک‌های قوی را برای مهار عفونت مصرف کنند.

کشیدن دندان در بارداری

متأسفانه گاهی اوقات مشکلات مربوط به پوسیدگی دندان و عفونت ریشه دندان به حدی پیشروی می‌کند که راهی جز کشیدن دندان باقی نخواهد ماند. اما سؤالی که در بین خانم‌ها مطرح می‌شود این است که آیا کشیدن دندان در دوران بارداری امکان‌پذیر است؟ در چنین شرایطی اگر متخصص راهی جز کشیدن دندان نداند، باید وضعیت بارداری مادر را مورد بررسی قرار دهد. برای مثال از آنجایی که در سه ماهه‌ اول دوران حاملگی، اندام‌های اصلی جنین در حال شکل‌گیری هستند، بنابراین به هیچ عنوان دندانپزشکان در این سه ماه اول عملیات مربوط به کشیدن دندان، ترمیم و عصب‌کشی را انجام نمی‌دهند چون اگر ماده بی‌حسی وارد بدن مادر گردد، این ماده وارد بدن جنین شده و می‌تواند به ‌شدت به اندام‌های جنین آسیب وارد کند.

در سه ماهه دوم دوران بارداری، اندام‌هایی که تشکیل شده‌اند، رشد می‌کنند. در واقع فرآیند رشد جنین آغاز خواهد شد. متخصص می‌تواند درمان را آغاز کند بدون اینکه خطری برای آسیب به جنین وجود داشته باشد. در واقع سه ماهه دوم بارداری، به عنوان دوره امن شناخته شده است که متخصص حتی می‌تواند برای کشیدن دندان در دوران بارداری نیز اقدام کند.

مشکلات دندانی در دوران بارداری | بهترین ایمپلنت شهرکرد

صفحه اینستاگرام دکتر مهران دانشمند متخصص ایمپلنت شهرکرد

اما در سه ماهه سوم بارداری مجددا شرایط مادران و همچنین جنین کمی حساس می‌شود. جالب است بدانید که اغلب مادران باردار فکر می‌کنند سه ماهه آخر بارداری بهترین زمان برای مراجعه به دندانپزشک جهت کشیدن دندان، ترمیم یا عصب‌کشی است. در صورتی که کاملاً اشتباه است از سه ماهه سوم بارداری، جنین بسیار رشد کرده و سنگین شده است. بنابراین امکان نشستن مادر بر روی صندلی دندانپزشکی به مدت طولانی فراهم نخواهد بود. همچنین از آنجایی که ممکن است بعد از کشیدن دندان در این دوره، خطر خونریزی دندان و لثه وجود داشته باشد بنابراین عوارض کشیدن دندان در سه ماهه سوم بارداری بسیار بیشتر بوده و باز هم متخصص در چنین زمانی، توصیه‌ای برای کشیدن دندان نخواهد داشت.

عصب‌کشی دندان در دوره بارداری

همانگونه که گفته شد مادران در دوران بارداری از دندان درد بسیار گلایه می‌کنند. ممکن است بعد از بررسی وضعیت دندان، متخصص به این نتیجه برسد که این درد به دلیل تحریک شدن دندان‌ها رخ داده و اصلاً نیاز به ترمیم و عصبی‌کشی نخواهد بود. اما گاهی اوقات بنا به دلایلی، کانال‌های عصبی دندان حساس شده‌اند و در نتیجه حتماً باید عصب‌کشی انجام گیرد.

 

به طور کلی متخصصان معتقد هستند که هر گونه اقدامات مربوط به دندانپزشکی شامل ترمیم، عصب‌کشی و همچنین کشیدن دندان، باید در سه ماهه دوم بارداری انجام گیرد چون در سه ماهه اول، اندام‌های اصلی در حال شکل‌گیری است و به هیچ عنوان نباید دارو و ماده بی‌حسی وارد بدن شود. در سه ماهه سوم نیز به دلیل اینکه جنین بسیار بزرگ شده و نشستن مادر بسیار سخت و طاقت‌فرسا خواهد بود، بنابراین باز هم نباید عصب‌کشی و ترمیم دندان در این زمان‌ها انجام گیرد. در صورتی که عصب‌کشی دندان الزامی گردد، باید در سه ماهه دوم دوران بارداری برای این منظور اقدام شود. البته با این حال باز هم متخصص باید وضعیت رشد جنین را مورد بررسی قرار دهد.

ارتودنسی در دوران بارداری

مم به طور کلی هیچ محدودیتی برای انجام ارتودنسی در دوران بارداری وجود ندارد. چون برای ارتودنسی هیچگونه ماده بی‌حسی و دارو به بدن مادر تزریق نمی‌شود و در نتیجه خطری جنین را تهدید نخواهد کرد. از طرف خانم‌ها به دلیل اینکه در دوران بارداری فراغت بال بیشتری دارند، تصمیم می‌گیرند از این زمان آزاد استفاده کرده و درمان ارتودنسی را پیش ببرند.

اگر چه توصیه ما این است که برای اقدام برای ارتودنسی، قبل از بارداری اقدام کنید‌. تا نیاز به مراجعه‌های پی در پی در دوران بارداری به دندانپزشکی وجود نداشته باشد. اما با این حال اگر اصرار دارید که با شروع بارداری، ارتودنسی را نیز آغاز کنید بهتر است قبل از بارداری تمام عکسبرداری‌های لازم را انجام داده و سپس درمان ارتودنسی در دوران حاملگی را شروع نمایید.

دکتر مهران دانشمند در دکتر آفبهترین ایمپلنت شهرکرد در کلینیک 24


مطالب پیشنهادی برای مطالعه :

مقایسه دندان مصنوعی ژله ای با معمولی

نکاتی برای رفع بوی بد دهان

درمان های مختلف برای دندان قروچه

دسته بندی : مطالب آموزشی بهترین ایمپلنت اصفهان و شهرکرد

2 thoughts on “شایعترین مشکلات دندان در بارداری”

  1. من توی بارداری خیلی درد دندون کشیدم همش از ترس اینکه نمیشه درمان داشت بدجور تحمل میکردم اما به توصیه یکی از آشناها که دکتر دانشمند میشناختند رفتیم پیششون با صحبت هاشون تمام نگرانی های منو برطرف کردند و تلاششونو کردند توی درمان خسته نشم خیلی مراقب بودند واقعا . ممنونم از دندانپزشک خوبم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *