بررسی شل شدن ایمپلنت دندان
در این مطلب از سایت دکتر مهران دانشمند بهترین ایمپلنت شهرکرد قصد داریم به بررسی شل شدن ایمپلنت دندان بپردازی. مشکلات دندان و از دست رفتن دندان ها مساله ای است که هر کسی در طول زندگی خود با آن مواجه می شود و به ترمیم دندان نیاز پیدا می کند که برای ترمیم دندان نیز روش های گوناگونی وجود دارد و هر کسی می تواند بر اساس میل خود و با مشورت پزشک یکی از این روش ها را مورد استفاده قرار دهد و دندان های خود را ترمیم کند.
تمامی روش هایی که برای ترمیم دندان استفاده می شوند از شرایط و ویژگی هایی برخوردار هستند که باید به آنها توجه داشت تا بتوان از بروز مشکل در روشی که جایگزین دندان از دست رفته شده است، جلوگیری به عمل آورد.
ایمپلنت دندان نیز که از بهترین روش های جایگزینی دندان از دست رفته است، از ویژگی هایی برخوردار می باشد که باید به انها توجه کرد تا بتوان نتیجه ایده آل از این روش دریافت نمود.
یکی از مسائل و مشکلاتی که معمولا افراد در به کار بردن ایمپلنت با آن مواجه هستند. شل شدن ایمپلنت دندان است که می توان بروز این مشکل را تحت کنترل داشت.
اجزای تشکیل دهنده ایمپلنت کدام اند؟
ایمپلنت دندانی از سه بخش مختلف تشکیل می شود که عبارتند از:
1) پایه ایمپلنت
پایه ایمپلنت که از جنس فلز تیتانیوم ساخته می شود در داخل استخوان فک قرار می گیرد و جایگزین ریشه دندان می شود. پایه ایمپلنت از سازگاری بسیار خوبی با بدن انسان برخوردار است و هیچ گونه عارضه ای در بدن ایجاد نمی کند.
2) اباتمنت و یا چسب ایمپلنت
اباتمنت حکم واسط و اتصال دهنده روکش و پایه را دارد که ظاهری شبیه به مهره دارد. و در بین روکش و پایه قرار می گیرد و باعث محکم شدن روکش بر روی پایه می شود که در برخی از مواقع به جای آن از چسب ایمپلنت به این منظور استفاده می شود.
3) روکش ایمپلنت
روکش ایمپلنت آخرین بخش از آن است که ظاهری شبیه به تاج دندان دارد و پس از اینکه در داخل دهان قرار می گیرد سایر بخش های ایمپلنت دیده نمی شوند.
مسائلی که باعث شل شدن ایمپلنت دندان می شوند:
به صورت کلی مسائل زیادی را می توان در شل شدن ایمپلنت دندان دخیل دانست که این مسائل به شرح زیر هستند:
روشی که برای ترمیم دندان با ایمپلنت استفاده می شود
برای ترمیم دندان ها با ایمپلنت از روش های مختلفی استفاده می شود که این روش ها ایمپلنت معمولی و ایمپلنت دیجیتالی هستند. در روش ایمپلنت معمولی مراحل جراحی به شکل سنتی انجام می شود اما در روش ایمپلنت دیجیتال از نرم افزار های سه بعدی استفاده می شود که این نرم افزار ها می توانند داخل لثه را به پزشک نمایش دهند و با این وجود پزشک می تواند محل دقیق پایه ایمپلنت را تشخیص دهد و از جراحت های غیر ضروری در لثه بپرهیزید.
علاوه بر آن در این روش وضعیت لثه نیز به شکل بهتری قابل بررسی است و دقت پزشک نیز در جراحی افزایش پیدا می کند که به همین دلیل اگر از روش ایمپلنت دیجیتال استفاده شود، به میزان زیادی از شل شدن ایمپلنت دندان جلوگیری به عمل می آید.
عدم وجود تجربه و مهارت و دقت کافی در پزشک
از مهم ترین مسائلی که باعث شل شدن و یا لق شدن ایمپلنت دندان می شود. باید به میزان دقت، مهارت و تجربه پریودنتیست معالج اشاره کرد. در حقیقت پریودنتیست باید در حین مراحل جراحی به میزان کافی دقت داشته باشد. و قطعات ایمپلنت را به خوبی در دهان و فک قرار دهد تا از شل شدن ایمپلنت دندان جلوگیری شود.
هر چه میزان تخصص و دقت پریودنتیست در این رابطه بیشتر باشد و با مهارت بیشتری قطعات را نصب کند، میزان دوام و ماندکاری ایمپلنت نیز افزایش می یابد و از بروز هر گونه مشکل در ایمپلنت جلوگیری می شود.
وضعیت جسمی افراد
متقاضیان ترمیم دندان با ایمپلنت از شرایط جسمی مختلفی برخوردار هستند. و وضعیت فک و لثه آنها با هم متفاوت است. در واقع ایمپلنت را برای کسانی می توان استفاده کرد که وضعیت لثه و فک آنها برای استفاده از این روش مناسب باشد و تراکم استخوانی کافی در فک انها وجود داشته باشد.
در غیر این صورت استفاده از روش ایمپلنت می تواند برای افراد از طول عمر کمتری برخوردار باشد. و به دلیل عدم وجود تراکم استخوان کافی در فک در مدت زمان کوتاه تری احتمال شدن شدن ایمپلنت وجود دارد.
صفحه اینستاگرام دکتر مهران دانشمند متخصص ایمپلنت شهرکرد
مواردی که پس از ترمیم دندان با ایمپلنت که باید توسط بیمار رعایت شود
کسانی که از ایمپلنت برای ترمیم دندان استفاده می کنند. باید مراقبت های بعد از ایمپلنت را رعایت کنند. اگر این افراد بعد از ایمپلنت به خوردن و یا گاز زدن غذاهای سفت بپردازند، طول عمر ایمپلنت را کاهش می دهند و باعث شل شدن ایمپلنت دندان و پایه و روکش آن می شوند.
عدم قرار گرفتن پایه و روکش و اباتمنت به درستی در دهان
پایه و روکش و اباتمنت باید به صورت دقیق در فک قرار بگیرند. و باید روکش ایمپلنت در زاویه مناسب از پایه ایمپلنت در دهان قرار داده شود تا از لق شدن و شل شدن آن جلوگیری به عمل آید.
دکتر مهران دانشمند در دکتر آف – بهترین ایمپلنت شهرکرد در کلینیک 24