عفونت ایمپلنت دندان

عفونت ایمپلنت دندان | بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان |

علت عفونت ایمپلنت دندان چیست؟

قبل از اینکه برای ایمپلنت دندان اقدام کنید، باید بدانید که چه عواملی می‌تواند نتیجه کار را به خطر انداخته و باعث عفونت در ناحیه فک و لثه شما شود. در این نوشته از سایت دکتر مهران دانشمند، بهترین ایمپلنت شهرکرد قصد داریم دلایل عفونت ایمپلنت دندان را بررسی کنیم. مهمترین عوامل مستعد‌کننده عفونت ایمپلنت دندان عبارتند از:

1- ابتلا به بیماری‌های لثه

متأسفانه بعضی از افراد لثه‌های بسیار ضعیفی دارند و خیلی زود دچار بیماری می‌گردد. حتی اگر دچار سرماخوردگی ویروسی شوند، این ویروس می‌تواند به لثه‌های آن‌ها حمله کند. بنابراین اگر سابقه ابتلا به بیماری‌های لثه را دارید، قبل از ایمپلنت دندان، این موضوع را با دندانپزشک در میان بگذارید.

2- مصرف دخانیات

آیا می‌دانید که دخانیات به دلیل داشتن مونوکسید کربن باعث اختلال در جریان خون می‌شوند. و در نتیجه وقتی خون کافی به لثه شما نرسد بافت دهان شما خشک شده و همین موضوع خطر عفونت باکتریایی را افزایش می‌دهد؟ بنابراین زمانی که ایمپلنت دندان را انجام دادید نه تنها برای حفظ زیبایی ایمپلنت بلکه برای حفظ سلامتی و جلوگیری از عفونت ایمپلنت دندان، بهتر است دخانیات را کنار بگذارید.

3- عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

برای نصب ایمپلنت باید حفره‌ای در استخوان فک ایجاد شود تا پایه ایمپلنت در داخل آن قرار گیرد و سپس تاج ایمپلنت بر روی آن نصب گردد. بنابراین با توجه به اینکه استخوان فک و لثه دستکاری می‌شوند، اگر از این پس شما به بهداشت دهان و دندان توجه نکنید هر آن احتمال بروز عفونت باکتریایی و در نتیجه پوسیدگی دندان‌های کناری وجود دارد. توجه داشته باشید که رعایت نکات مراقبتی در یک تا دو هفته اول بعد از ایمپلنت دندان اهمیت بسیار زیادی دارد. به طور کلی از زمانی که فرآیند نصب پیچ در داخل ایمپلنت را شروع می‌کنید تا زمانی که ایمپلنت دندان به اتمام برسد، باید توجه ویژه‌ای به بهداشت دهان و دندان داشته باشید.

نشانه های عفونت ایمپلنت دندان چیست؟

اما حتماً این سؤال برای شما به وجود آمده است که ما چگونه می‌توانیم مطمئن شویم دچار عفونت ایمپلنت دندان شده‌ایم. اگر علائم زیر را رؤیت کردید حتماً در اولین فرصت به متخصص مراجعه کنید:

  • آیا دهان شما بوی بدی گرفته و با مسواک زدن این بو برطرف نمی‌شوند؟
  • به رنگ لثه دقت کنید. آیا در قسمتی که ایمپلنت دندان وجود دارد لثه متورم و قرمز شده است؟
  • آیا خون و چرک از محل ایمپلنت دندان خارج می‌شود کمی ایمپلنت دندان را با انگشت خود لمس کنیم آیا احساس می‌کنید پایه ایمپلنت شل شده است؟ در صورتی که فاصله‌ بین ایمپلنت و لثه افزایش پیدا کرده باشد، همین موضوع نیز نشان‌دهنده عفونت ایمپلنت دندان است.
  • یکی دیگر از نشانه‌های این عارضه، دردی است که شما در استخوان فک احساس کرده و به راحتی با مصرف مسکن درمان نمی‌شود.

صفحه اینستاگرام دکتر مهران دانشمند متخصص ایمپلنت شهرکرد

روش های درمان عفونت ایمپلنت دندان چیست؟

همانگونه که گفته شد به محض رؤیت نشانه‌های عفونت ایمپلنت دندان باید به متخصص مراجعه کنید. باید بررسی شود که عفونت تا چه اندازه پیشروی کرده است تا براساس آن، روش درمانی انتخاب گردد. در صورتی که عفونت در مراحل اولیه باشد، معمولاً متخصص با تجویز آنتی بیوتیک و دهانشویه‌های ضد میکروبی کمک می‌کند که این عفونت از محل ایمپلنت خارج شده و هر چه زودتر این مشکل برطرف شود.

ولی متأسفانه برای عفونت‌های پیشرفته ایمپلنت دندان که خطر آسیب به استخوان فک وجود دارد، راهی جز جراحی باقی نمی‌ماند. در اصل باید ایمپلنت از داخل فک خارج شده، عفونت تخلیه گردد و سپس بعد از اتمام درمان، پایه ایمپلنت در داخل استخوان فک قرار گیرد. توجه داشته باشید اگر عفونت پیشروی کند استخوان تحلیل رفته و شاید دیگر نتوانید ایمپلنت را در محل مورد نظر قرار دهید.

مصرف آنتی بیوتیک برای درمان عفونت ایمپلنت

به محض اینکه علائم عفونت در ایمپلنت دندان مشاهده شود، دارو درمانی آغاز خواهد شد. متخصص آنتی‌بیوتیک‌هایی را تجویز می‌کند تا عفونت‌ را از بین ببرد.

میزان مصرف آنتی‌بیوتیک‌، مدت زمان مصرف و حتی نوع آنتی بیوتیک مصرفی باید توسط متخصص تجویز شود. براساس شدت عفونت بروز کرده در دندان، بهترین آنتی بیوتیک برای شما تجویز خواهد شد. به هیچ عنوان سرخود اقدام به مصرف آنتی بیوتیک نکنید چرا که ممکن است عفونت ایمپلنت بسیار پیشرفت کرده و با آنتی بیوتیک‌های ضعیف نمی‌توان آن را کنترل کرد. در چنین شرایطی هم پایه و هم استخوان فک در اثر عفونت زیاد از دست خواهند رفت.

استحکام ایمپلنت | بهترین ایمپلنت شهرکرد

دندان ایمپلنت و عفونت

اگر این تصور را دارید که ایمپلنت دندان به دلیل مصنوعی بودن به هیچ عنوان دچار عفونت نمی‌شود، باید بگوییم که این ذهنیت کاملاً اشتباه است. ایمپلنت در داخل استخوان فک قرار می‌گیرد و به دلیل زنده بودن بافت لثه و استخوان فک، خطر عفونت وجود دارد. البته اگر به بهداشت دهان و دندان توجه نکنید، مواد غذایی در مرز بین لثه و پایه ایمپلنت نفوذ کرده و دچار عفونت ایمپلنت دندان خواهید شد.

چگونه از عفونت ایمپلنت دندان پیشگیری کنیم؟

قطعاً اگر ما بتوانیم از بروز عارضه‌های دهان و دندان جلوگیری کنیم در واقع به سلامت و طول عمر دندان‌های خود نیز کمک کرده‌ایم. بنابراین برای جلوگیری از عفونت ایمپلنت دندان چند توصیه برای شما عزیزان داریم:

  • از زمانی که برای ایمپلنت دندان اقدام می‌کنید حتماً به بهداشت دهان و دندان توجه بیشتری داشته باشید چون یک کوتاهی می‌تواند عارضه‌های جدیدی را برای شما به همراه داشته باشد.
  • حتماً هر ۶ ماه یکبار به متخصص مراجعه کنید تا وضعیت ایمپلنت دندان شما بررسی گردد. در صورتی که عفونتی رخ داده باشد، اگر عفونت زودرس باشد سریع می‌توان آن را با آنتی بیوتیک درمان کرد بدون اینکه آسیبی به استخوان فک و ایمپلنت وارد شود.
  • به هیچ عنوان غذا‌های سخت را با دندان ایمپلنت شده مصرف نکنید. هر فشاری که به ایمپلنت دندان وارد می‌گردد می‌تواند باعث فاصله بین ایمپلنت و لثه شده و در نتیجه شرایط برای ورود مواد غذایی به داخل لثه و عفونت باکتریایی فراهم خواهد شد.

دندان ایمپلنت شده و آبسه

یکی از اتفاقاتی که ممکن است بعد از ایمپلنت دندان بروز کند، آبسه لثه است. استفاده از ایمپلنت ارزان قیمت به دلیل بی‌کیفیت بودن، منجر به آسیب به استخوان فک خواهد شد. به همین دلیل توصیه می‌کنیم حتماً به دندانپزشکان حرفه‌ای و باسابقه مراجعه کنید چرا که این دسته از افراد با معرفی انواع ایمپلنت دندان، بهترین گزینه را برای شما انتخاب خواهند کرد.

از طرف دیگر عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، استفاده از دخانیات و همچنین ابتلا به برخی از بیماری‌ها مانند دیابت، شرایط را برای بروز آبسه دندان بعد از ایمپلنت فراهم می‌کند. در صورتی که علائم آبسه دندان همانند لق شدن ایمپلنت، بوی بد دهان، خارج شدن خونابه چرکی از لثه، درد، تب و خونریزی در ناحیه لثه را مشاهده کردید به متخصص مراجعه کنید.

در صورتی که پیچ ایمپلنت بیفتد باید چه کار کرد؟

عوامل مختلفی باعث افتادن پیچ ایمپلنت می‌شوند. برای مثال عفونت کردن پایه ایمپلنت، دندان قروچه و فشار آوردن به دندان ایمپلنت شده، ضعیف بودن استخوان فک و در نتیجه اتصال ضعیف بین ایمپلنت و استخوان فک مهمترین عواملی هستند که باعث افتادن و لق شدن پیچ ایمپلنت خواهند شد. البته جنس ایمپلنت و اندازه آن نیز از دیگر عواملی هستند که بر روی میزان ماندگاری آن تأثیر می‌گذارند.

در صورتی که پیچ ایمپلنت افتاد باید آن را به خوبی بشویید تا هیچگونه اثری از خونابه یا مواد غذایی بر روی پیچ وجود نداشته باشد. سپس آن را در داخل یک دستمال کاغذی قرار دهید تا رطوبت آن به طور کامل گرفته شود. پس از آن باید به متخصص مراجعه کنید تا دوباره پیچ در داخل استخوان فک قرار دهد. در این فاصله پیچ را در محلی نگهداری که دچار آسیب و شکستگی نشود.

دلایل  عفونت لثه بعد از ایمپلنت چیست؟

عوامل مختلفی موجب عفونت لثه بعد از ایمپلنت دندان می‌شوند که عبارتند از:

  • عدم استفاده از متریال باکیفیت و همچنین استفاده از تجهیزات غیر استریل برای قرار دادن پایه ایمپلنت در داخل فک
  • عدم رعایت نکات بهداشتی شامل عدم استفاده از مسواک، نخ دندان و دهانشویه به خصوص در دوره نقاهت بعد از قرار دادن ایمپلنت در داخل استخوان فک
  • مصرف دخانیات
  • خوردن غذا‌های سخت و سفت با دندان ایمپلنت در نتیجه آسیب به بافت لثه
  • خراب شدن دندان‌های کناری

به طور کلی در این مطلب در مورد علائم عفونت لثه به طور کامل صحبت شد. در صورتی که این علائم را مشاهده کردید، اگر برای درمان عفونت اقدام نکنید، در نهایت منجر به آسیب به لثه خواهد شد.

دکتر مهران دانشمند در دکتر آفبهترین ایمپلنت شهرکرد در کلینیک 24


مطالب پیشنهادی برای مطالعه :

معاینات دوره ای دندانپزشکی

دلایل سیاه شدن دندان

مقایسه بین ساب پریو استیل و اندواستیل

دسته بندی : مطالب آموزشی بهترین ایمپلنت اصفهان و شهرکرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *