بررسی علائم عفونت لثه
در این مطلب از سایت دکتر مهران دانشمند، بهترین ایمپلنت شهرکرد قصد داریم به این پرسش پاسخ دهیم که علائم عفونت لثه چیست؟ اگر نشانه های زیر را مشاهده کردید باید سریعاً به دندانپزشک مراجعه کنید چون قطعاً در معرض خطر عفونت لثه قرار دارید:
- ورم کردن لثهها
- تغییر رنگ لثه به رنگ سفید به دلیل کاهش میزان اکسیژن در محل عفونت
- پس روی لثهها
- درد بسیار شدید در دندانها
- بد بو شدن دهان
- خونریزی لثه در زمان مسواک زدن یا استفاده کردن از نخ دندان
- طعم بد دهان
- قرمز شدن لثهها در اطراف محل عفونت
دلایل عفونت لثه
1- مصرف دخانیات
یکی دیگر از دلایلی که باعث بروز این مشکل میشود، مصرف دخانیات است. در واقع دود سیگار و دخانیات آسیب مستقیم به بافت لثه وارد کرده و همین موضوع باعث میشود که ایمنی بافت لثه شما کاهش پیدا کند. در چنین شرایطی، لثههای شما به شدت آسیبپذیر شده و حتی اگر دچار سرماخوردگی گردید، عفونت لثه نیز رخ خواهد داد.
2- مسواک زدن اشتباه
همچنین نحوه استفاده از مسواک و نخ دندان نیز میتواند در بروز این عارضه نقش داشته باشد. متأسفانه بعضی از افراد به دلیل اینکه روش صحیح استفاده از نخ دندان و مسواک نمیدانند، ناخواسته باعث آسیب به بافت لثه، پارگی و خونریزی شده و همین موضوع منجر به عفونت لثه نیز خواهد شد.
3- عفونت باکتریایی
مهمترین دلیل عفونت لثه، عدم توجه به بهداشت دهان و دندان است. اگر شما در طول روز حداقل سه بار از نخ دندان و مسواک استفاده نکنید، میکروبهای مضر به بافت لثه نفوذ کرده و در آنجا تکثیر پیدا میکنند. همین میکروبها شرایط را برای عفونت لثه فراهم خواهند کرد. در واقع فونت باکتریایی یکی از شایعترین دلایل عفونت لثه به حساب میآید.
4- سایر عوامل
از دیگر عواملی که باعث بروز عفونت لثه میگردند باید به مصرف الکل، ابتلا به برخی از بیماریهای دهان و دندان، نداشتن تغذیه مناسب و در نتیجه ضعف ایمنی بدن و مصرف برخی از داروها اشاره کرد.
نکاتی در مورد عفونت لثه در کودکان
متأسفانه اگر کودکان دچار بیماریهای دهان و دندان گردند، به دلیل این که آستانه تحمل پائینتری نسبت به بزرگترها دارند، بسیار بیقراری کرده و همین موضوع آسایش را از والدین نیز خواهد گرفت. لثههای کودکان بسیار سست است و کوچکترین مقدار عفونت باعث آسیب به ریشه دندان نیز میگردد. عفونت دندان در کودکان نیز به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، ابتلا به برخی از بیماریها، نداشتن تغذیه مناسب، خوردن خوراکیهای شیرین و همچنین آسیب به لثه در زمان مسواک زدن رخ میدهد.
آیا می توان برای درمان عفونت لثه آنتی بیوتیک مصرف کرد؟
در صورتی که دچار عفونت لثه شدید اصلاً نباید نگران باشید چون خوشبختانه روشهای درمانی بسیار زیادی وجود دارد که کمک میکند شما هر چه زودتر سلامتی دندانهای خود را به دست بیاورید. بعضی از افراد تصور میکنند اگر به صورت خودسرانه مصرف آنتی بیوتیک را شروع کنند، قطعاً به درمان این مشکل کمک خواهند کرد. اما باید ابتدا متخصص وضعیت دندان و میزان پیشرفت عفونت را بررسی کند.
شاید عفونت به حدی کم باشد که حتی با روشهای خانگی و مصرف چند آنتیبیوتیک نیز بتوان آن را مهار کرد. اما در صورت پیشروی عفونت، راهی جز تزریق آمپول باقی نخواهد بود. به طور کلی نوع و دوز مصرف آنتیبیوتیک را متخصص براساس میزان عفونت لثه تجویز خواهد کرد. بنابراین بهتر است اجازه دهید دندانپزشک در این زمینه شما را راهنمایی کند.
صفحه اینستاگرام دکتر مهران دانشمند متخصص ایمپلنت شهرکرد
درمان خانگی عفونت لثه
برخی از افراد این تصور را دارند که میتوان عفونت لثه را به راحتی در خانه نیز درمان کرد. اگر چه راهکارهای متعددی در این زمینه وجود دارد ولی باز هم باید متخصص بررسی کند که آیا درمان عفونت لثه در خانه امکانپذیر است یا خیر. در مواردی که عفونت بسیار کم باشد، با استفاده از آب نمک و دهانشویهها، به صورت خانگی میتوان این مشکل را برطرف نمود. البته لازم به ذکر است که در موارد پیشروی عفونت لثه نیز متخصص از شما میخواهد در کنار مصرف آنتیبیوتیک و تزریق آمپول، حتماً روشهای خانگی را نیز استفاده نمایید چون در این صورت درمان با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت.
چگونه می توان عفونت لثه در بارداری را درمان کرد؟
متأسفانه در دوران بارداری خانمها بنا به دلایلی دچار عفونت لثه میشوند. تغییرات هورمونی در بدن و در نتیجه ضعف سیستم ایمنی بدن، افزایش مصرف مواد غذایی ترش و شیرین و حتی مسواک نزدن به دلیل حالت تهوع در زمان استفاده از خمیردندان، مهمترین عواملی هستند که عفونت لثه در بارداری را رقم خواهند زد. به محض اینکه اولین علائم عفونت را مشاهده کردید، به متخصص مراجعه کنید.
شاید بدون دارو بتوان عفونت را مهار کرد. همانگونه که میدانید در دوران حاملگی باید از خوردن دارو پرهیز کرد اما اگر عفونت پیشروی کرده باشد، باید تحت نظر متخصص و براساس مرحله بارداری، درمان را آغاز نمایید. در صورتی که نیاز باشد برای درمان عفونت دندان و لثه در بارداری دارویی مصرف کنید، باید مشخص گردد که شما چند ماه حامله هستید تا براساس سن جنین نوع دارو و میزان مصرف آن برای شما تجویز شود.
دکتر مهران دانشمند در دکتر آف – بهترین ایمپلنت شهرکرد در کلینیک 24