بررسی علل ایجاد پوسیدگی در دندان كودكان
در این مطلب از سایت دکتر مهران دانشمند، بهترین ایمپلنت شهرکرد علل ایجاد پوسیدگی در دندان كودكان را مورد بررسی قرار می دهیم. Early Childhood Caries یا پوسیدگی دندان شیری از رایجترین مشکلات کودکان است. در این مشکل دندانهای شیری کودک دچار پوسیدگی میشوند. اگر این پوسیدگیها برطرف نشوند، نه تنها ظاهر ناخوشایندی را برای کودک به همراه دارند، بلکه باعث مشکلات تغذیهای نیز میشوند.
این مشکلات بسیار شایع بوده و در بسیاری از کودکان اتفاق میافتد. درمان آن نیز به دلیل سن پایین کودک هم برای دندانپزشک و هم والدین بسیار دشوار است. به همین دلیل قبل از بروز این نوع مشکلات بهتر است مراقبتها لازم را انجام داده تا از پوسیدگی و مشکلات ناشی از آن جلوگیری شود.
بهترین راه برای جلوگیری از خرابی دندان کودکان این است که از زمان رویش اولین دندان شیری به طور مرتب کودک را نزد دندانپزشک برده و وضعیت دندانهای او را بررسی کنید. به این صورت در صورت بروز مشکل به سرعت از آن مطلع شده و میتوان از شدت بیشتر آن جلوگیری و برای درمان اقدام نمود. پوسیدگی در تمام سنین برای تمام افراد اتفاق میافتد و در صورت رعایت موارد و نکات بهداشتی میتوان از بروز آن جلوگیری کرد. در ادامه مهمترین دلایل بروز این مشکل مخصوصا در کودکان معرفی شدهاند.
عدم رعایت بهداشت
یکی از مهمترین دلایل ایجاد دندان خراب کودکان، رعایت نکردن بهداشت است. در سنین پایین کودک توانایی تمیز کردن دندانهای خود را ندارد و پدر و مادر وظیفه دارند به طور مرتب دندانهای کودک را تمیز کنند. به مرور زمان و با افزایش سن کودک میتوانید به او مسواک زدن را آموزش دهید تا بتوانند به طور مرتب از دندانهای خود محافظت کند. مسواک زدن پس از هر وعده غذایی میتوانید از خرابی دندان کودکان جلوگیری کند.
تغذیه نامناسب
تغذیه نامناسب مهمترین علت ایجاد پوسیدگی دندان است. خوردن غذاهای ناسالم مانند شیرینی، تنقلاتی مانند چیپس و پفک، نوشابههای گازدار و … میتواند باعث ایجاد پوسیدگی دندان شود. اگر فرزند شما در طول روز چندین بار از این نوع خوراکیها مصرف کرده و از مسواک نیز استفاده نکند، قطعا با دندانهایی آسیب دیده روبرو میشود.
برخی از مواد غذایی مانند سبزیجات خام، درت بوداده و پنیر فیبر بالایی داشته و میتوانند از پوسیدگی دندان جلوگیری کنند. استفاده زیاد از مواد قندی باعث تجزیه آنها توسط میکروبها شده و اسید بالایی در دهان تولید میشود. این اسید باعث تخریب مینای دندان و در نهایت پوسیدگی آنها میشود.
صفحه اینستاگرام دکتر مهران دانشمند بهترین ایمپلنت شهرکرد
شیرخوردن شبانه کودک
پوسیدگی دندان کودک 18 ماهه و کودکان در سنین پایین معمولا به دلیل شیرخوردن شبانه اتفاق میافتد. کودکان چندین بار در طول شب برای خوردن شیر بیدار میشوند. شیر حاوی قند بالایی است که به مینای دندان آسیب میرساند. اکثر اوقات والدین پس از شیر خوردن کودک مخصوصا در شب دندانهای او را تمیز نمیکنند و همین امر باعث میشود دندانهای کودک آسیب ببینند.
شیر در اطراف دندانها باقی مانده و میزان ترشح بزاق نیز در شب کمتر است. به همین دلیل شیر برای مدت طولانی اطراف دندانها باقی میماند و باعث خرابی و پوسیدگی دندانها میشود. پس از شیر خوردن نوزاد خود با کمک یک دستمال مرطوب دندانهای او را پاک کنید.
استفاده نکردن از نخ دندان
در سنین پایین فاصله میان دندانهای کودک کم است و معمولا نمیتوان این فاصله را به کمک مسواک تمیز کرد. به همین دلیل استفاده از نخ دندان برای جلوگیری از خرابی دندان کودکان بسیار ضروری است. استفاده از نخ دندان میتواند از لثهها نیز مراقبت کرده و از ایجاد ورم لثه جلوگیری کند.
دکتر مهران دانشمند در دکتر آف – بهترین ایمپلنت شهرکرد در کلینیک 24