بررسی علل ترس از عصب کشی دندان
در مطلب امروز از سایت دکتر مهران دانشمند بهترین ایمپلنت شهرکرد قصد داریم به بررسی علل ترس از عصب کشی دندان بپردازیم و راهکارهای مقابله با آنهارا خدمت شما معرفی کنیم. قبل از اینکه راهکارهای ترس از عصب کشی دندان را بیان کنیم، ابتدا باید درباره دلایل ترس از عصب کشی دندان صحبت کنیم.
تا زمانی که شما دلیل یک مشکل را ندانید، نمیتوانید برای حل آن اقدام کنید. مهمترین دلایل ترس از عصب کشی دندان، شامل موارد زیر هستند:
ترس از صدا
یکی دیگر از دلایل ترس از عصب کشی دندان، ترس از صدای تجهیزات و دستگاههای دندانپزشکی است. هنگام عصب کشی، دندانپزشک برای ایجاد حفره در کانال دندان، از دستگاههایی مثل مته یا دریل دنداپزشکی استفاده میکند. این دستگاهها صدای بلندی دارند و ممکن است برای بعضی افراد ترسناک باشند. اینگونه افراد اغلب تصور میکنند که دستگاههایی مثل مته، لثه یا دهان آنها را سوراخ خواهند کرد. افرادی که از سر و صدای تجهیزات و دستگاههای دندانپزشکی میترسند، باید بدانند که این دستگاهها هیچ آسیبی به شخص وارد نمیکنند و متناسب با استانداردهای دندانپزشکی تهیه شدهاند.
ترس از درد
اکثر افراد به علت ترس از درد عصب کشی دندان، به دندانپزشکی مراجعه نمیکنند. این در حالی است که هیچکدام از آنها تاکنون عصب کشی دندان را تجربه نکردهاند و فقط درباره درد عصب کشی از اطرافیان خود شنیدهاند.
این موضوع نشان میدهد که مسائل روانی تاثیر بسیار زیادی بر ایجاد ترس از یک مسئله خاص خواهد داشت. درست است که فرآیند عصب کشی دندان با درد همراه است، ولی میزان درد عصب کشی به گونهای نیست که شما نتوانید تحمل کنید. علاوه بر این، دندانپزشکان از داروی بی حسی استفاده میکنند و این موضوع باعث میشود که شما اصلا دردی احساس نکنید یا درد کمتری احساس کنید.
روش های کاهش ترس از عصب کشی
- برای کاهش ترس از عصب کشی باید از راهکارهای مختلفی استفاده کنید.
- راهکارهایی که برای کاهش ترس مورد استفاده قرار میگیرد، اغلب از لحاظ روانی هستند و از طریق تاثیر بر افکار، نتیجه بخش خواهند بود.
بیشتر سخنان مربوط به درد مربوط به عصب کشی دروغ است
یکی از تصورات غلط درباره عصب کشی دندان، دردناک بودن آن است. فرآیند عصب کشی به عنوان دردناکترین روش درمانی دندانپزشکی میان مردم شناخته شده است. در حالی که این موضوع حقیقت ندارد. اگرچه روش عصب کشی با مقداری درد همراه است، اما پزشک سعی میکند میزان درد عصب کشی را با تزریق بی حسی کاهش دهد. زمانی که بی حسی به لثۀ شما تزریق شود، شما هیچ چیزی احساس نخواهید کرد. اثرات بی حسی معمولا بعد از گذشت یک الی دو ساعت به طور کامل از بین میرود.
در این حالت ممکن است شما مقداری درد داشته باشید که پزشک برای کاهش میزان درد شما، داروهای مسکن را برای شما تجویز میکند. شما حدود دو تا سه ساعت بعد از عصب کشی دندان میتوانید به انجام فعالیتهای روزمره خود بپردازید و نیاز به بستری شدن ندارید. در صورتی که احساس کردید دندان شما دچار عفونت شده است، بهتر است داروهای آنتی بیوتیکی که توسط پزشک تجویز شده است، مصرف کنید.
بنابراین باید از نظر روانی با این مسئله کنار بیایید که عصب کشی درد زیادی ندارد و تنها در این صورت است که شما ترس از عصب کشی را کنار خواهید گذاشت.
تعداد جلسات عصب کشی زیاد نیست
یکی از روش های کاهش ترس از عصب کشی، این است که به تعداد جلسات عصب کشی فکر کنید. عصب کشی دندان فقط یک جلسه طول میکشد. هر کسی میتواند درد یا فشار یک جلسه عصب کشی را تحمل کند. اشتباه بزرگتر اینجاست که بسیاری از افراد تصور میکنند مدت زمان جلسه عصب کشی طولانی است. در حالی که فرآیند عصب کشی دندان در زمان بسیار کوتاهی انجام میشود. قبل از اینکه شما بخواهید درگیر درد یا مسائلی اینچنینی شوید، فرآیند عصب کشی دندان به پایان رسیده است.
صفحه اینستاگرام دکتر مهران دانشمند متخصص ایمپلنت شهرکرد
اولین مرحله از عصب کشی دندان سوراخ کردن دندان با کمک مته است. این مرحله درد چندانی ندارد. زیرا به طور کامل با تاج دندان در ارتباط است و تا زمانی که درد به ریشه دندان نرسد، شما چیزی احساس نخواهید کرد. مراحل بعدی که شامل خارج کردن ریشه پوسیده دندان و ترمیم کانال دندان میباشد، در زمان بسیار کوتاهی انجام میشود. ممکن است شما در زمان برداشتن ریشه مقداری درد احساس کنید که کاملا گذراست و بعد از چند دقیقه متوقف میشود.
حفظ سلامتی
یکی دیگر از روشهایی که به شما کمک میکند از نظر روانی برای انجام عصب کشی دندان آماده شوید، این است که با انجام فرآیند عصب کشی، سلامت دندانها مجدداً بازیابی خواهد شد. آنچه که باعث میشود شما به عصب کشی دندان نیاز داشته باشید، پوسیدگی شدید دندان است. تا زمانی که پوسیدگی به پالپ یا ریشه درمان نرسد، دندانپزشک از فرآیند عصب کشی استفاده نخواهد کرد.
بنابراین برای از بین بردن این پوسیدگی شدید، باید حتماً عصب کشی را انجام داد. در صورتی که این موضوع نادیده گرفته شود و پوسیدگی شدید دندان ادامه پیدا کند، ممکن است عفونتهای دهان و دندان به وجود بیاید که در صورت ادامه یافتن، به سایر بخشهای بدن مثل گوش نیز منتقل خواهد شد.
دکتر مهران دانشمند در دکتر آف – بهترین ایمپلنت شهرکرد در کلینیک 24