بررسی علل زرد شدن دندانها
قبل از اینکه به دنبال راهی برای از بین بردن زردی دندان باشید، لازم است که عوامل ایجاد این مشکل را بشناسید. به این ترتیب میتوانید تاحدودی از زرد شدن دندانهای خود جلوگیری کنید. در این مطلب از سایت دکتر مهران دانشمند، بهترین ایمپلنت شهرکرد علل زرد شدن دندانها را مورد بررسی قرار می دهیم.
زردی دندان علتهای مختلفی دارد و شما به دلیل ژنتیک، سبک زندگی ناسالم یا انجام برخی کارهای دندان پزشکی ممکن است این مشکل را تجربه نمایید. در اینجا به چند علت زرد شدن دندان که بسیار رایج هستند، اشاره خواهیم کرد.
ایجاد جرم روی دندان
در صورتی که شما بهداشت دندانهای خود را رعایت نکنید و بعد از هر بار غذا خوردن، دندانها مسواک نزنید، لکههای غذا و نوشیدنیهای رنگی به پلاک دندانهایتان میچسبند. این پلاکها به مرور باعث تغییر رنگ دندانها میشوند و دندان شما جرم میگیرد. این درحالی است که اگر به صورت مرتب از نخ دندان و مسواک استفاده کنید، به راحتی از این مشکل جلوگیری خواهید کرد.
ژنتیک
گاهی اوقات عوامل ژنتیکی هم میتواند یک علت زرد شدن دندان باشد. رنگ طبیعی دندان در هر فردی با هر فرد دیگر متفاوت است. برخی از افراد به طور ژنتیکی دندانهایی سفید و شفاف دارند و برخی دیگر، از این نعمت بی بهره هستند. در صورتی که دندانهای شما به دلیل عوامل ژنتیکی زرد باشد، جرم گیری زردی دندان برایتان سودی نخواهد داشت و فقط باید روشهایی مثل کامپوزیت و لمینت را امتحان کنید.
مصرف برخی داروها
جالب است بدانید مصرف برخی از داروهای خاص مثل آنتی بیوتیکها، آنتی هیستامینها، داروهای فشار خون و… هم میتواند روی زرد شدن دندان شما تاثیر داشته باشد. البته اینطور نیست که با یکبار مصرف این داروها دچار زردی دندان شوید، اما اگر به طور مداوم آنها را مصرف میکنید، باید بدانید که احتمال دارد رنگ دندانهایتان را تغییر دهند.
رژیم غذایی
خوردن غذاهای رنگی مث سس سویا، انواع توتها، گوجه فرنگی، برخی از ادویهها و… هم میتواند یکی از علل زردی دندان به شمار رود. این موضوع درمورد نوشیدنیهای رنگ دار مثل قهوه، چای، نوشابه و… هم صدق میکند.
این غذاها و نوشیدنیها در ترکیبات خود رنگدانههایی دارند که با چسبیدن به مینای دندان، رنگ آن را تغییر خواهند داد. در این حالت هم بهترین راه برای رفع زردی دندان این است که مصرف این غذاها را کاهش دهید و بلافاصله بعد از خوردن آن هم مسواک بزنید.
نازک شدن مینای دندان
مینای دندان لایهای است که روی عاج دندان را میپوشاند و اگر این لایه نازک شود، عاج دندان تا حدودی نمایان میشود. عاج حالتی زرد رنگ دارد و درست زیر لایه ضخیمی از مینای سفید دندان قرار گرفته است. از جمله دلایلی که باعث نازک شدن مینای دندان میشوند، میتوان به مواردی مثل افزایش سن، قرار گرفتن در معرض غذاها و نوشیدنیهای اسیدی، جویدن غذاهای سفت و… اشاره کرد.
فلوارید؛ عامل ایجاد زردی دندان
احتمالاً تا به حال اسم این ماده را در ترکیبات خمیر دندان، دهانشویه یا دیگر محصولات مراقبتی از دهان خود دیده باشید و حالا متعجب شدهاید که چرا این ماده در این لیست قرار دارد. اما باید بدانید که مصرف بیش از حد فلوراید هم میتواند باعث ایجاد لکههای زرد رنگ روی دندان شود.
به عبارت دقیقتر باید گفت افرادی که در دوران کودکی مقادیر بالایی از فلوراید را استفاده میکنند، امکان دارد در آینده به فلوئوروزیس مبتلا شوند. فلوئوروزیس به وضعیتی گفته میشود که در آن، لکههای مختلفی روی مینای دندان تشکیل میشود.
صفحه اینستاگرام دکتر مهران دانشمند بهترین ایمپلنت شهرکرد
برخی درمانهای دندانپزشکی
متاسفانه ارتودنسی در کنار مزایای بینظیری که برای مرتب کردن دندانها دارد، میتواند مشکلاتی مثل زرد شدن دندان را هم به همراه داشته باشد. به دلیل قرار گرفتن بریس های ارتودنسی روی دندان، رسیدگی به دندان ها سخت می شود. البته با رعایت نکات مراقبت های ارتودنسی، می توان از زرد شدن دندان جلوگیری کرد. سایر درمانهای دندان پزشکی مثل پر کردن دندان با ترمیمکنندههای آمالگام هم میتوانند رنگ دندان را تغییر دهند.
کشیدن سیگار
نیوکوتین عاملی است که میتواند لکههای زرد رنگی را روی دندان شما ایجاد نماید. همچنین مشکلاتی مثل بوی بد دهان هم به دلیل سیگار کشیدن به وجود میآید. به ندرت پیش میآید که افراد سیگاری، بعد از مدتی دچار زردی دندان نشوند. سایر دخانیات مثل قلیان و پیپ هم میتوانند اثر مشابهی مثل سیگار روی دندان شما باقی بگذارند؛ پس تا جایی که میتوانید از مصرف دخانیات دوری کنید.
دکتر مهران دانشمند در دکتر آف – بهترین ایمپلنت شهرکرد در کلینیک 24
مطالب پیشنهادی برای مطالعه :
آشنایی با کاشت ایمپلنت دندان به روش پانچ