لق شدن پایه ایمپلنت به چه دلایلی اتفاق می افتد ؟

بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان | لق شدن پایه ایمپلنت به چه دلایلی اتفاق می افتد ؟

چرا ایمپلنت دندان لق می‌شود؟

ایمپلنت دندان یک روش بسیار موفق است که می‌تواند به افراد کمک کند تا دوباره به دندان‌هایی سالم و طبیعی دست پیدا کنند. اما یکی از مشکلات محتمل در این روش کاشت دندان، احتمال لق شدن ایمپلنت است. این اتفاق، اگرچه شایع نیست؛ اما ممکن است برای برخی از افراد به وجود بیاید. از دلیل لق شدن ایمپلنت دندان گرفته تا راهکارهای رفع و درمان این مشکل. پس در صورتی که شما یا یکی از نزدیکانتان نیز با این مشکل مواجه شدید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی از سایت دکتر مهران دانشمند بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان :

شل شدن ایمپلنت دندان | بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان |

منظور از لق شدن ایمپلنت دندان چیست؟

پس از نصب پایه درون استخوان فک و قرار گرفتن روکش روی دندان، ایمپلنت شما باید شبیه به یک دندان واقعی عمل کند. یعنی این دندان جدید، علاوه بر دارا بودن ظاهری مشابه یک دندان طبیعی، باید عملکردی نیز شبیه به دندان اصلی شما داشته باشد. شما باید قادر باشید تا ایملپنت درون دهانتان را شبیه به یک دندان واقعی تصور کنید. با کمک دندان جدیدتان لبخند بزنید، صحبت کنید و حتی غذاهای عادی و معمولی روزانه‌ی خود را صرف کنید. اما در برخی از مواقع، افراد از عدم راحتی ایمپلنت در دهانشان شکایت می‌کنند. آن‌ها از این تشبیه‌ها برای بیان ناراحتی خود استفاده می‌کنند :

  1. دندان جدیدم در جای خود فیکس و ثابت نیست.
  2. وقتی می‌خواهم صحبت کنم، دندانم در جای خود لق می‌زند.
  3. هنگامی که غذا می‌خورم، ایمپلنت در دهانم به چپ و راست حرکت می‌کند.
  4. انگار ایمپلنتم به اندازه‌ی دیگر دندان‌ها محکم نیست.
  5. وقتی دست یا زبانم را به ایمپلنتم میزنم، ایمپلنت تکان می‌خورد.

آیا ایمپلنت دندان لق می‌شود؟

اگر روکش ایمپلنت شل شده باشد، نباید زیاد نگران باشید. زیرا این مشکل به راحتی رفع خواهد شد. تنها اتفاق نگران کننده، شل شدن پایه ایمپلنت در درون استخوان فک است. این اتفاق، موضوع مهمی است که باید برای رفع آن، بلافاصله به دندانپزشکی مراجعه نمایید.

لق شدن اباتمنت یا روکش ایمپلنت

روکش از طریق نوعی چسب به اباتمنت ایمپلنت دندان شما می‌چسبد. اباتمنت نیز مستقیما به پایه ایمپلنت متصل است. شل شدن این روکش معمولا بر اثر کاهش مقاومت این چسب اتفاق می‌افتد و موضوع نگران کننده‌ای نیست. این اتفاق معمولا بر اثر مشکلاتی مانند وارد شدن فشار به روکش، ضربه و یا کیفیت پایین روکش دندان پیش می‌آید. در صورت افتادن یا شل شدن روکش و اباتمنت، دندانپزشک می‌تواند به راحتی آن دو را تعویض و یا تعمیر کند.

بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان | با روکش شل شده ایمپلنت چه باید کرد ؟

تشخیص و درمان لق شدن روکش

تشخیص اینکه روکش شما شل شده است یا اینکه این موضوع به بخش دیگری از ایمپلنت شما مربوط است، پس از معاینه ایمپلنت توسط دندانپزشک امکان پذیر خواهد بود. اما معمولا چند نشانه اصلی برای تشخیص این موضوع وجود دارد.

برای مثال، در صورت شل شدن روکش دندان، شما دردی در ناحیه ایمپلنت خود احساس نخواهید کرد. این در حالی است که اگر پایه ایمپلنتتان شل شده باشد، استخوان فک شما درد خواهد گرفت. یا به عنوان مثالی دیگر، در مواقعی که روکش دندان شما شل شده باشد، لثه یا ناحیه اطراف آن دچار تورم و خونریزی نخواهد شد. در حالی که در هنگام شل شدن پایه ایمپلنت چنین نیست. برای درمان این مشکل، سعی کنید از دست کاری کردن ایمپلنت خودداری کنید و در اولین فرصت به دندانپزشکتان مراجعه نمایید.

لق شدن پایه ایمپلنت به چه دلایلی اتفاق می افتد ؟

در برخی از مواقع، امکان لق شدن پایه (پیچ) ایمپلنت نیز وجود دارد. هرچند که این احتمال، نسبت به احتمال لق شدن روکش بسیار کمتر است. زیرا پیچ ایمپلنت برای جوش خوردن با استخوان فک در حدود ۳ الی ۴ ماه (بدون روکش) در دهان شما قرار می‌گیرد. اگر بدن شما قادر به پذیرش ایمپلنت نباشد، در همان ماه اول و دوم، پایه را با علائم شکست ایمپلنت دندان پس می‌زند!

اما دلایل دیگری وجود دارند که می‌توانند به لق شدن پایه ایمپلنت منجر شوند. دلایلی مانند :

  • ضربه و آسیب دیدن شدید ایمپلنت دندان
  • تحلیل رفتن استخوان فک
  • پری ایمپلنتایتیس
  • عفونت باکتریایی
  • نصب نامناسب ایمپلنت
  • استعمال بیش از حد سیگار و دخانیات
  • وجود عادات دهانی نامناسب مانند دندان قروچه
  • نامناسب بودن گشتاور پیچ
  • کیفیت پایین ایمپلنت
  • بیماری‌هایی مانند پوکی یا نرمی استخوان، دیابت کنترل نشده و اختلالات کبدی و کلیوی
  • شیمی درمانی و پرتو درمانی

احتمال لق شدن ایمپلنت دندان چقدر است؟

شل شدن ایمپلنت آنقدرها شایع نیست که از اتفاق افتادن آن بترسید. این احتمال از لحاظ آماری نیز کمتر از ۵ درصد است. با این حال، بهتر است با مراقبت از ایمپلنت دندان خود، از این پیشآمد ناگوار جلوگیری کنید.

بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان | چرا ایمپلنت زیرکونیا را انتخاب کنیم؟

راهکارهای جلوگیری از لق شدن ایمپلنت دندان

رعایت برخی از نکات بهداشتی و مراقبت از ایمپلنت یا ایمپلنت‌های شما، به جلوگیری از شل شدن و لق شدن پایه ایمپلنت کمک می‌کند. در ادامه، تعدادی از این رفتارهای مراقبتی را معرفی خواهیم کرد.

انتخاب دندانپزشک متخصص: اولین شرط جلوگیری از بروز هرگونه مشکل برای ایمپلنت شما، انتخاب بهترین متخصص ایمپلنت دندان است. یک متخصص خوب، فرایند کاشت دندان را به بهترین شکل برای شما انجام می‌دهد و از اتفاقات ناگوار آینده جلوگیری می‌کند.

رعایت رژیم غذایی: درست است که ایمپلنت قرار است شبیه به یک دندان واقعی عمل کند. اما بد نیست که شما هم کمی بیشتر مراقب رژیم غذایی خود باشید! سعی کنید غذاهای سفت و سخت نخورید و از دندان ایمپلنت شده‌ی خود به عنوان ابزاری برای باز کردن آجیل‌ها و گره‌های کیسه‌های پلاستیکی استفاده نکنید!

مراجعه روتین به دندانپزشکی: یکی از اقدامات لازم پس از کاشت دندان به روش ایمپلنت، مراجعه دوره‌ای به متخصص دندانپزشکی است. سعی کنید مراجعه‌های خود را پشت گوش نیاندازید و در تاریخ‌های مقرر به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

رعایت بهداشت دهان و دندان: برای نگهداری صحیح از ایمپلنت خود، بهداشت دهان و دندانتان را رعایت کنید. فراموش نکنید که روزانه دو بار با استفاده از مسواک مخصوص ایمپلنت مسواک بزنید و از دهانشویه، نخ دندان و خمیردندان مناسب استفاده کنید.

عدم استعمال دخانیات: دخانیات، دشمن اصلی ایمپلنت دندان شما خواهد بود. حتی‌الامکان مصرف دخانیات (سیگار، قلیان و…) را قطع کنید و یا استعمال آن‌ها را به حداقل مقدار ممکن برسانید.

دسته بندی : مطالب آموزشی بهترین ایمپلنت اصفهان و شهرکرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *