بررسی مزایا و معایب ارتودنسی ژله ای
در این مقاله از سایت دکتر مهران دانشمند، بهترین ایمپلنت شهرکرد مزایا و معایب ارتودنسی ژله ای را مورد بررسی قرار می دهیم. چنانچه شما قصد انجام ارتودنسی ژله ای دارید، لازم است در مورد این روش درمانی بیشتر بدانید.
مزایای ارتودنسی ژله ای
- مدت زمان درمان در ارتودنسی ژله ای در مقایسه با روشهای دیگر، بسیار کمتر است.
- پلاکها در ارتودنسی ژله ای متحرک هستند و بیمار میتواند پلاکها را در هنگام غذا خوردن و مسواک زدن از دهان خود خارج کند؛ به همین خاطر، محدودیتهای ارتودنسی ثابت را ندارد.
- حرکت دندانها در ارتودنسی ژله ای باعث لق شدن آنها نمیشود و اعمال نیرو و فشار بر روی دندان نیز به آرامی انجام میشود.
- این پلاکها نامرئی، شفاف و بی رنگ هستند و دیگر نشانی از سیم و بریس در این مدل ارتودنسی به چشم نمیخورد و به دلیل غیرقابل مشاهده بودن، کسی متوجه ارتودنسی نمیشود.
- از آنجاییکه در ساخت این پلاکها هیچ سیم یا براکتی به کار نرفته است، در جلسات منظم و دورهای نیاز به صرف زمان زیاد برای چکاپ نیست.
- با این روش ارتودنسی، دیگر نیازی به مراجعه زیاد به مطب متخصص ارتودنسی نمیباشد و میتوان در فواصل بلندمدتتری، مثلا هر شش هفته یکبار به مطب پزشک مراجعه کرد.
- عدم احساس درد زیاد یکی دیگر از مزایای استفاده از این ارتودنسی است. برخلاف ارتودنسی سنتی که براکت و بریس و سایر اجزاء ارتودنسی، سبب ایجاد زخم و درد در دهان می شوند. انجام ارتودنسی ژله ای به خاطر ویژگیهای منحصر به فردی که دارد، مانع از این آسیبها میشود و فرد به راحتی میتواند دوره درمان را سپری کند.
معایب ارتودنسی ژله ای
ارتودنسی ژله ای، علاوه بر مزایای فراوانی که برای شما به همراه دارد، بی عیب و نقص نیست و دارای معایبی نیز میباشد که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
هزینه زیاد
یکی از عمدهترین معایب این روش ارتودنسی، هزینه زیاد آن است. با توجه به اینکه شرکتهای بیمه، این درمان را تحت پوشش قرار نمیدهند و هیچ هزینهای بابت آن پرداخت نمیکنند؛ لذا شما باید کل هزینه را شخصا متقبل شوید و آن را بپردازید.
استفاده مداوم از آن در بیشتر ساعات شبانهروز
پلاکهای شفاف در این ارتودنسی باید حدود ۲۰ الی ۲۲ ساعت در شبانهروز روی دندانها قرار داده شوند و تنها زمان غذا خوردن و تمیز کردن دهان، بیرون آورده شوند.
عادت کردن به پلاکها
حضور این پلاک ها در دهان، میتواند در ابتدا آزاردهنده باشد و مدت زمان زیادی طول بکشد تا شما به وجود این پلاکها عادت کنید.
احتمال گم شدن و آسیب دیدن پلاکها
یکی دیگر از معایب این روش ارتودنسی، این است که با توجه به متحرک بودن آن و خارج شدن از دهان، امکان گم شدن یا شکستن پلاکها بسیار زیاد است.
صفحه اینستاگرام دکتر مهران دانشمند متخصص ایمپلنت شهرکرد
جهت نگهداری و مراقبت از ارتودنسی ژله ای به چه نکاتی باید توجه کرد؟
اگر شما برای درمان مشکلات دندانهایتان، از این نوع ارتودنسی استفاده کردهاید. لازم است تا جهت نگهداری و مراقبت از ارتودنسی، نکات مهمی را درنظر بگیرید تا به نتیجه دلخواه خود برسید. نکاتی همچون:
بعد از غذا خوردن بلافاصله، باید دندانهای خود را مسواک بزنید. زیرا در این صورت، مواد غذایی که لابهلای دندانهایتان میمانند، میتوانند زمینهساز ایجاد باکتریها، تنفس بد و تسریع روند پوسیدگی و سایش دندان شوند.
پلاکها را میتوانید با مسواک و آب ولرم به آرامی تمیز کنید. زیرا محکم کشیدن مسواک باعث ایجاد خش روی پلاکها میشود.
اگر پلاک، شکست یا گم شد؛ از پلاک قبلی استفاده کنید و سپس با ارتودنتیست خود تماس بگیرید و درخواست یک پلاک جدید نمائید.
هنگام وجود بریسها در دهان خود، از نوشیدنیهای رنگی استفاده نکنید؛ زیرا باعث تغییر رنگ بریسها و ایجاد بوی بد دهان میشود.
هنگامی که پلاکها در دهانتان قرار دارند، تنها میتوانید آب مصرف کنید و استفاده از نوشیدنیهای دیگر توصیه نمیشود.
هنگام شست و شوی پلاکها از مواد شوینده معطر و رنگی استفاده نکنید.
توصیه میشود که عمل ارتودنسی را حتما به وسیله یک ارتودنتیست مجرب و باتجربه انجام دهید تا با معاینه و بررسی ممتد روند معالجه شما از آغاز تا پایان کار، بتوانید از ترمیم کامل دندانهایتان اطمینان حاصل کنید.
دکتر مهران دانشمند در دکتر آف – بهترین ایمپلنت شهرکرد در کلینیک 24