معاینات دوره ای دندانپزشکی

معاینات دوره ای دندانپزشکی | بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان |

چرا معاینات دوره ای دندانپزشکی مهم اند؟

در این نوشته از سایت دکتر مهران دانشمند، بهترین ایمپلنت شهرکرد قصد داریم درباره اهمیت معاینات دوره ای دندانپزشکی صحبت کنیم. این موضوع از چند بعد باید مورد بررسی قرار گیرد:

گاهی اوقات پوسیدگی دندان از نظر ظاهری مشخص نیست و ما علائمی را مشاهده نمی‌کنیم. در صورتی که وقتی به متخصص مراجعه می‌کنیم با یک معاینه ساده متوجه خواهد شد که دندان در معرض پوسیدگی قرار دارد. و به همین دلیل از ما می‌خواهد که عکسبرداری را انجام دهیم تا متوجه شود که پوسیدگی تا چه اندازه پیشروی کرده است. این در حالی است که اگر ما معاینه را انجام نمی‌دادیم، تشخیص به تأخیر می‌افتد و این پوسیدگی به ریشه دندان نیز آسیب جدی وارد می‌کرد.

همچنین در معاینات دوره ای دندانپزشکی وضعیت سلامت لثه نیز بررسی می‌شود. مردم عادی به دلیل اینکه تخصصی در این زمینه ندارند نمی‌توانند به درستی وضعیت سلامت لثه‌های خود را کنترل کنند. یک تغییر رنگ ساده در لثه ممکن است هشدار دهنده ابتلا به یک نوع بیماری باشد و تنها در معاینات دندانپزشکی قابل تشخیص خواهد بود.

از طرف دیگر در این معاینات وضعیت استخوان فک نیز کنترل می‌شود. بعضی از افراد در اثر ضربه یا تصادف یا به دلیل ژنتیکی، دارای انحراف فک بسیار جزئی هستند به گونه‌ای که در ظاهر اصلاً مشخص نیست ولی دندانپزشک می‌تواند به راحتی به ویژه با عکسبرداری‌، شدت این انحراف فک را تشخیص دهد. اگر انحراف درمان نشود از یک سو بر روی سلامت دندان‌ها تأثیر گذاشته و از طرف دیگر به دلیل اینکه فک‌ها بر روی همه تطابق ندارند، ساییدگی استخوان فک به شدت رخ می‌دهد. در صورتی که اگر انحراف فک به موقع تشخیص داده شود، حتی می‌توانید با روش‌های ارتودنسی نیز مشکل انحراف فک را برطرف کنید.

بیشتر بخوانید : مدت زمان کاشت ایمپلنت دندان

دلیل دیگر اهمیت معاینات دوره‌ ای دندانپزشکی بحث جوانه‌زنی دندان‌های دائمی در کودکان است. یکی از اتفاقاتی که ممکن است برای کودکان رخ بدهد، تاخیر در افتادن دندان شیری است. برخی از والدین فکر می‌کنند که این موضوع کاملاً عادی است و خیلی زود دندان‌های اصلی آشکار می‌شوند. در صورتی که شما باید بدانید ریزش دندان‌های شیری از چه سنی آغاز می‌شود و اگر تأخیر اتفاق افتاد حتماً باید متخصص وضعیت دندان‌های کودک را کنترل کند. شاید دندان‌های دائمی نهفته در داخل لثه هستند و حتماً باید دندان‌های شیری کشیده شود. در غیر این صورت اگر اقدامی انجام نگیرد دندان‌های دائمی در لثه خراب خواهند شد.

مواردی که در چکاپ دندان بررسی می شوند

اما سؤالی که مطرح می‌شود این است که در معاینات دندانپزشکی قرار است چه مواردی مورد بررسی قرار گیرد. از آنجایی که معاینه دندانپزشکی شامل بررسی وضعیت دندان، لثه، زبان و استخوان فک می‌شود، بنابراین در معاینات دوره ‌ای دندانپزشکی باید موارد زیر کنترل گردد:

  • وضعیت رنگ لثه‌ها
  • بررسی وضعیت لثه‌ها از نظر عدم ابتلا به کیست
  • پرسش از بیمار در مورد خونریزی در لثه در زمان استفاده از نخ دندان، مسواک زدن و یا خوردن غذا
  • کنترل دندان‌ها از نظر جرم گرفتن، پوسیدگی و انحراف در دندان‌ها
  • کنترل وضعیت استخوان فک
  • بررسی کردن سلامت زبان و غدد زیر زبان

نحوه انجام معاینات روتین دندانپزشکی

به طور کلی همه افراد باید هر ۶ ماه یکبار برای کنترل وضعیت دندان‌های خود به دندانپزشکی مراجعه کنند. البته در صورتی که به تازگی دچار عارضه‌هایی همانند عفونت لثه، بیماری‌های لثه و همچنین پوسیدگی دندان شده‌اید، دوره چکاپ باید کوتاه‌تر شده و هر سه تا چهار ماه یکبار باید به دندانپزشک مراجعه کنید. این روند باید تا زمانی که متخصص به شما اطمینان دهد خطر برطرف شده است، ادامه یابد.

متخصص در معاینات دوره ‌ای دندانپزشکی ابتدا با استفاده از ابزار‌هایی که در دست دارد به معاینه دندان‌ها و لثه خواهد پرداخت. در صورتی که لازم بداند حتماً عکسبرداری انجام گیرد، از شما می‌خواهد که یک عکس کامل از دندان‌های خود بگیرید تا به طور کامل و دقیق بتواند وضعیت ریشه دندان‌ها را کنترل کرده و اکنون با اطمینان در مورد سلامت دندان‌ها و یا میزان پیشرفت پوسیدگی صحبت کند.

ناهماهنگی خط وسط دندان | بهترین ایمپلنت شهرکرد

چند نکته در مورد معاینات دندان کودکان

همه کودکان از مراجعه به دندانپزشکی می‌ترسند چرا که تزریق ماده بی‌حسی برای آن‌ها بسیار درد‌آور و ترسناک به نظر می‌رسد. در معاینات دوره‌ای دندانپزشکی برای کودکان باید چند نکته را در نظر بگیرید:

  • به هیچ عنوان کودک خود را از دندانپزشک نترسانید. برخی از والدین برای اینکه کودک خود را تحت کنترل داشته باشند، او را از مراجعه به پزشک و دندانپزشک می‌ترسانند تا بتوانند از این طریق شیطنت کودک را مهار کنند. با این کار معاینات دندان کودکان سخت شده و این سختی خود شما را اذیت می‌کند. چون کودک برای مراجعه به دندانپزشک مقاومت خواهد کرد.
  • از طرف دیگر نباید نکات دندانپزشکی را برای کودک بیان کنید. چون هیچ تصوری از مفهوم عفونت دندان، پوسیدگی و کشیدن دندان ندارد و چون با این مفاهیم بیگانه است، در نتیجه دچار استرس خواهد شد. اجازه دهیم متخصص به زبان کودک توضیحاتی را برای او ارائه کند.
  • به متخصصانی مراجعه کنید که بسیار با حوصله هستند. اگر دندانپزشک وقت کافی نداشته باشد ممکن است با عصبانیت با کودک برخورد کرده و نتواند در برابر شیطنت‌ها و یا حتی مقاومت کودک شما صبوری به خرج دهد.

صفحه اینستاگرام دکتر مهران دانشمند متخصص ایمپلنت شهرکرد

چکاپ دندان در دوران بارداری چگونه انجام می شود؟

به هر حال این مسأله کاملاً طبیعی است که خانم‌ها در دوران بارداری دچار مشکلات دندان و لثه شوند. از یک سو تغییرات هورمونی و از طرف دیگر تغییر در رژیم غذایی، دو عامل مهمی هستند که خطر پوسیدگی دندان‌ها و همچنین عارضه‌های لثه را بسیار را بالا می‌برند. در صورتی که درد در ناحیه دندان را احساس کردید و یا مشکلاتی همانند تغییرات شدید در رنگ لثه، عفونت و خونریزی را مشاهده کردید، حتماً باید برای معاینات دندانپزشکی در دوران بارداری اقدام کنید.

درست است که نباید عکسبرداری‌ انجام دهید و یا ترمیم و عصب کشی را باید به بعد از بارداری موکول کنید اما به خاطر داشته باشید اگر دچار عفونت شبیه شوید، عفونت از طریق خون وارد بدن جنین شده و به سلامت او آسیب وارد می‌کند پس به محض اینکه چنین عوارضی را مشاهده کردید به دندانپزشک مراجعه نمایید تا براساس ماه بارداری شما و مشکلاتی که رخ داده است زمان مناسبی را جهت درمان مشخص کند.

اهمیت معاینات دندانپزشکی قبل از بارداری

خانم‌ها باید بدانند که در دوران بارداری ترمیم، عصب کشی دندان و به طور کلی درمان ناهنجاری‌هایی که در دهان و لثه‌ها اتفاق می‌افتد، بسیار سخت می‌شود چرا که تزریق ماده بیهوشی و عکسبرداری در دوران بارداری خطرات جدی را برای جنین به همراه دارد. به همین خاطر بانوان باید قبل از بارداری حتماً معاینات دندانپزشکی را انجام دهند و در صورتی که دچار بیماری لثه و یا پوسیدگی دندان شده‌اند، قبل از بارداری درمان انجام شود. بعد از بارداری به دلیل تغییرات هورمونی که در بدن رخ می‌دهد خانم‌ها به شدت دچار مشکلات لثه به ویژه خونریزی می‌شوند و اگر لثه آن‌ها قوی نباشد این مشکل پیشروی می‌کند.

به همین دلیل در صورتی که لثه‌های حساسی دارید و سیستم ایمنی بدن شما ضعیف است، باید حتماً به متخصص اطلاع دهید تا از طریق تجویز مکمل‌های حاوی ویتأمین c و ویتأمین دی به شما کمک کند که این مشکل را برطرف شده و دچار ناهنجاری‌های شدید در دوران بارداری نشوید.

دکتر مهران دانشمند در دکتر آفبهترین ایمپلنت شهرکرد در کلینیک 24


مطالب پیشنهادی برای مطالعه :

پر کردن دندان

نحوه انجام جراحی دندان

دلایل درد دندان بعد از عصب کشی

دسته بندی : مطالب آموزشی بهترین ایمپلنت اصفهان و شهرکرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *