مقایسه ایمپلنت تیتانیوم با زیرکونیا

مقایسه ایمپلنت تیتانیوم با زیرکونیا | بهترین ایمپلنت شهرکرد

مقایسه بین ایمپلنت تیتانیوم و زیرکونیا

برای ساخت پایه ایمپلنت یعنی اولین بخش از آن که در داخل دهان قرار می گیرد، از متریال های مختلفی به نام تیتانیوم و یا زیرکونیا استفاده می شود. به همین دلیل می خواهیم در این مطلب سایت دکتر مهران دانشمند بهترین ایمپلنت شهرکرد به مقایسه ایمپلنت تیتانیوم با زیرکونیا بپردازیم.

ایمپلنت تیتانیوم

ایمپلنت تیتانیوم به این شکل است که پایه آن از فلز تیتانیوم ساخته می شود و آن را در داخل استخوان فک قرار می دهند. فلز تیتانیوم از سازگاری بسیار بالایی با بدن انسان برخوردار است و به همین دلیل سال ها است که از این فلز در علوم پزشکی مختلف استفاده می شود.

با استفاده از تیتانیوم برای ایمپلنت، هیچ مشکل و عوارضی برای بیماران ایجاد نمی گردد. استفاده از این فلز باعث افزایش دوام و ماندگاری ایمپلنت نیز می شود.

ایمپلنت زیرکونیا

برای استفاده از روش ایمپلنت از نوع دیگری پایه ایمپلنت نیز استفاده می شود که آن هم پایه زیرکونیای ایمپلنت است که در صورت استفاده از آن از عبارت ایمپلنت زیرکونیا نیز استفاده می شود.

معمولا اشخاصی از این روش برای ترمیم دندان های خود استفاده می کنند که به فلزاتی مانند تیتانیوم حساسیت دارند و یا ترجیح می دهند که از روش های فاقد فلز برای ترمیم دندان های خود استفاده کنند.

ایمپلنت تیتانیوم بهتر است یا زیرکونیا؟

در رابطه با اینکه ایمپلنت تیتانیوم بهتر است یا زیرکونیا؟ نمی توان دقیقا بیان کرد که کدام یک از این روش ها بهتر هستند. زیرا هر یک از انها شرایط و ویژگی های خاص خود را دارند که بر اساس شرایط افراد مختلف هر کدام می توانند به عنوان بهترین روش در نظر گرفته شوند.

به عبارت دیگر، شرایط افراد از نظر جسمی، مالی، روحی و …. است که بهترین روش را تعیین می کند.

اما با این وجود میتوان ایمپلنت تیتانیوم و زیرکونیا را از جهات مختلف تحت بررسی و مقایسه قرار داد.

مزایای ایمپلنت زیرکونیا

مزایای ایمپلنت زیرکونیا در مقایسه با ایمپلنت تیتانیوم را می توان به شرح زیر در نظر گرفت:

 طراحی یک تکه

ایمپلنت زیرکونیا از طراحی یک تکه برخوردار است بدین معنا که اباتمنت و پایه ایمپلنت در آن به هم متصل هستند و با این وجود نیازی به اتصال دادن اباتمنت و پایه وجود ندارد.

نارسا بودن ایمپلنت زیرکونیا

زیرکونیا متریالی نارسا است که باعث چسبیدن باکتری ها به آن نمی شود و به این شکل سلامت لثه و دهان به میزان بیشتری افزایش پیدا می کند.

عدم ایجاد آلرژی و یا حساسیت

ایمپلنت زیرکونیا باعث بروز حساسیت و آلرژی در افراد نمی شود و اشخاصی که به تیتانیوم حساسبت دارند می توانند از این روش استفاده کنند. زیرا امروزه تعداد افرادی که دارای حساسیت و آلرژی به فلزات مختلف هستند، بسیار زیاد است و به این دلیل ممکن است که افراد زیادی به استفاده ازاین روش نیاز پیدا کنند.

مزایای ایمپلنت تیتانیوم

مهم ترین فواید ایمپلنت تیتانیوم در مقایسه با ایمپلنت زیرکونیا را نیز می توان بر اساس زیر در نظر گرفت:

مقاومت بسیار بالا

ایمپلنت تیتانیوم در مقایسه با زیرکونیا از مقاومت و استحکام بیشتری برخوردار است. زیرا تیتانیوم پس از اینکه در لثه قرار می گیرد، بعد از مدت سه الی چهار ماه با استخوان جوش میخورد و به آن متصل می شود. در حالی که زیرکوینا امکان پیوستن به استخوان فک را ندارد و به آن جوش نمی خورد.

قیمت مناسب تر

استفاده از روش ایمپلنت تیتانیومی در مقایسه با زیرکونیا به صرف هزینه کمتری نیاز دارد و هزینه درمانی بیماران را کاهش میدهد. با این وجود کاهش پیدا کردن هزینه ها نیز یکی از مزایای ایمپلنت تیتانیومی به حساب می آید که این مساله برای عده زیادی از افراد حائز اهمیت است.

صفحه اینستاگرام دکتر مهران دانشمند متخصص ایمپلنت شهرکرد

مقایسه ایمپلنت تیتانیوم با زیرکونیا | بهترین ایمپلنت شهرکرد

امکان استفاده از چسب برای اتصال روکش و پایه

ایمپلنت تیتانیومی را می توان در صورت تمایل بیمار و یا تشخیص پزشک با استفاده از چسب نصب کرد و از چسب ایمپلنت برای اتصال روکش و پایه استفاده نمود. همچنین در این روش می توان برای اتصال روکش و پایه از پیچ هم استفاده کرد که بیمار خود می تواند دراین زمینه تصمیم بگیرد.

اما در ایمپلنت زیرکونیا از آنجایی که اباتمنت به پایه متصل است، فقط باید از روش پیچی برای اتصال روکش و پایه استفاده کرد.

به همین دلیل از آنجایی که استفاده از چسب برای اتصال روکش و پایه باعث افزایش زیبایی دندان ها می شود، بسیاری از افراد ترجیح می دهند که از اتصال چسب به این منظور استفاده کنند و به همین دلیل این مساله یک حسن برای ایمپلنت تیتانیومی به حساب می آید.

عدم ایجاد ترک و شکستکی

ایمپلنت تیتانیومی در هنگام پیچ شدن روکش و پایه و تیتانیوم است. اما متاسفانه در روش ایمپلنت زیرکونیا امکان ترک خوردن و یا شکستگی پایه ایمپلنت در حین نصب آن وجود دارد.

قرار گرفتن در زیر لثه

ایمپلنت تیتانیومی کاملا در زیر لثه قرار می گیرد و هیچ قسمت از آن از لثه خارج نمی ماند. در حالی که در ایمپلنت زیرکونیا با وجود متصل بودن اباتمنت و پایه، پس از قرار گرفتن آن در لثه، نیمی از پایه از لثه خارج می ماند و این موضوع باعث بروز مشکل می شود و ممکن است که ثبات ایمپلنت را کاهش دهد.

دکتر مهران دانشمند در دکتر آفبهترین ایمپلنت شهرکرد در کلینیک 24


مطالب پیشنهادی برای مطالعه :

تفاوت ایمپلنت دیجیتال و ایمپلنت معمولی

مینی ایمپلنت و کاربرد آن

استحکام ایمپلنت

دسته بندی : مطالب آموزشی بهترین ایمپلنت شهرکرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *