مهمترین علائم کیست دندان

مهمترین علائم کیست دندان | بهترین ایمپلنت شهرکرد

بررسی مهمترین علائم کیست دندان

در این مطلب از سایت دکتر مهران دانشمند، بهترین ایمپلنت شهرکرد قصد داریم به بررسی مهمترین علائم کیست دندان بپردازیم. کیست در واقع یک کیسه پر شده از مایع یا یک ماده‌ نیمه جامعه است که معمولاً در قسمت لثه و یا لب‌ها بروز می‌کند. اما وقتی در مورد کیست دندان صحبت می‌کنیم، یعنی این کیست در ناحیه لثه اتفاق افتاده و ممکن است مشکلاتی را برای استخوان دندان شما ایجاد کند. برخی از مهمترین علائم کیست دندان عبارتند از:

  • درد در ناحیه ورم
  • التهاب و قرمزی
  • فشار زیاد به دندان

توجه داشته باشید که کیست چیزی شبیه به یک تاول پر از آب است و هر روز سفت‌تر می‌شود. شما با لمس کردن این برآمدگی، به راحتی می‌توانید متوجه کیست دندان گردید.

عوارض کیست دندان

مسلما سؤالی که اکنون برای همه افراد به وجود می‌آید این است که چه عوارضی به دنبال کیست دندان برای ما اتفاق خواهد افتاد. مهمترین عارضه‌ های کیست دندان عبارتند از:

  • عفونت لثه و دندان
  • آسیب به ریشه دندان و از بین رفتن دندان هدف
  • شکستگی در ناحیه فک
  • ایجاد کیست‌های متعدد و خوش خیم در فک

همانگونه که متوجه شدید اگر کیست دندان درمان نشود، ممکن است حتی بخش از استخوان فک خود را از دست بدهید. پس باید کیست دندان را یک عارضه خطرناک معرفی کنیم. شاید کیست دندان شما فعلاً کوچک باشد و علائم شدیدی را بروز ندهد. اما اگر متخصص توصیه می‌کند که باید هر چه زودتر نسبت به درمان کیست دندان اقدام کنید، زمان را از دست نداده و طبق تجویز متخصص عمل کنید.

چگونه می توان کیست دندان را خارج کرد؟

به جرات می‌توان گفت که یکی از بهترین روش ‌های درمان کیست دندان انجام جراحی و تخلیه کیست است. ولی باید متخصص وضعیت کیست را مورد بررسی قرار دهد. به همین دلیل لازم است عکسبرداری‌هایی از ناحیه دندان و فک انجام گیرد تا میزان وسعت کیست تشخیص داده شود. همچنین براساس شدت التهابی که در ناحیه لثه اتفاق افتاده است، روش درمان متفاوت خواهد بود. در مواردی که کیست بسیار کوچک باشد می‌توان روش‌های دیگر غیر از جراحی را اتخاذ کرد. اما اگر کیست بزرگ شده باشد، بهترین کار این است که شکافی در لثه ایجاد شده و کیست تخلیه گردد. سپس کیست به آزمایشگاه ارسال می‌شود تا مشخص گردد علت بروز این کیست چیست.

دلایل سیاه شدن دندان | بهترین ایمپلنت شهرکرد

درمان کیست دندان در خانه

بسیاری از افراد زمانی که با مشکل کیست دندان مواجه می‌شوند سریعاً به سراغ روش‌های خانگی ‌می‌روند. اگر چه خوشبختانه درمان خانگی کیست دندان نیز برای مواقعی که کیست پیشروی زیادی نکرده است امکان‌پذیر خواهد بود اما تا زمانی که متخصص این روش‌ها را تأیید نکرده، نباید به سراغ آن‌ها بروید چرا که ممکن است وسعت کیست دندان از دید شما پنهان باشد در حالی که متخصص بعد از عکسبرداری‌ها متوجه میزان عفونت رخ داده در کیست دندان و میزان درگیری ریشه دندان خواهد شد.

در صورتی که کیست دندان پیشرفت چندانی نداشته باشد، با روش‌های خانگی نیز می‌توان مشکل را برطرف کرد. برای مثال می‌توانید از روغن درخت چای استفاده کنید چون خاصیت ضد باکتریایی دارد و در نتیجه عفونت در کیست را از بین می‌برد. چای شنبلیله، روغن میخک، سرکه سیب و حتی آب نمک از دیگر روش‌هایی هستند که به تخلیه کیست دندان و از بین بردن میکروب‌های موجود در آن کمک می‌کنند.

صفحه اینستاگرام دکتر مهران دانشمند متخصص ایمپلنت شهرکرد

روش های درمان کیست دندان

به هر حال هر عارضه که در دهان و دندان اتفاق می‌افتد، باید تحت نظر متخصص درمان گردد حتی روش‌های خانگی برای درمان برخی از بیماری‌ها وجود دارد اما با این حال باز هم باید متخصص صلاحیت استفاده از این روش‌ها را تأیید نماید. بنابراین با توجه به آنچه که گفته شد، در بررسی روش ‌های درمان کیست دندان باید حتماً به اندازه‌ کیست، اندازه فک و میزان پیشروی کیست توجه داشته باشد. مهمترین روش‌های درمان پزشکی کیست دندان عبارتند از:

  • انجام جراحی بر روی دندان هدف برای تخلیه کردن ریشه
  • عصب کشی دندان هدف
  • استخراج کیست دندان با جراحی

دوران بارداری و کیست دندان

بیشتر خانم‌ها در دوران بارداری دچار مشکلات دهان و دندان می‌گردند. مهمترین عوامل مؤثر در بروز این مشکلات، تغییرات هورمونی است که در دوران بارداری اتفاق می‌افتد. ممکن است خانمی در دوران حاملگی دچار کیست دندان نیز گردد. همان گونه که گفته شد برای درمان کیست دندان شاید لازم باشد جراحی بر روی دندان انجام گرفته و کیست تخلیه شود. اما وضعیت خانم باردار با خانم‌های دیگر کاملاً متفاوت بوده و در نتیجه در اغلب موارد نمی‌توان جراحی را برای او انجام داد. در چنین شرایطی متخصص ابتدا باید میزان پیشروی کیست را بررسی کند. سپس خانم باردار باید به دندانپزشک اطلاع دهد که در چند ماهگی دوران حاملگی خود قرار دارد چون متخصص باید مطمئن شود که تمامی اندام‌های جنین شکل گرفته است.

تا جایی که امکان داشته باشد دندانپزشک از شما نمی‌خواهد که عکسبرداری را انجام دهید چون اشعه‌های ایکس برای سلامت جنین بسیار مضر هستند. به محض اینکه اولین علائم التهاب، قرمزی و ورم را در لثه مشاهده کردید حتماً به متخصص مراجعه کنید تا اگر این علائم مربوط به کیست دندان هستند با روش‌های بسیار ساده بدون جراحی و یا حتی روش‌های خانگی بتوانید مشکل را برطرف کنید.

دکتر مهران دانشمند در دکتر آفبهترین ایمپلنت شهرکرد در کلینیک 24


مطالب پیشنهادی برای مطالعه :

علائم عفونت لثه

مهمترین دلایل پوسیدگی دندان

بررسی کاربردهای محافظ دندان

دسته بندی : مطالب آموزشی بهترین ایمپلنت شهرکرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *