علت به وجود آمدن ناهماهنگی خط وسط دندان
یکی از رایجترین مشکلاتی که افراد را وادار می کند برای درمان نزد دندانپزشک بروند؛ ناهماهنگی خط وسط دندان هاست. اغلب مشکلاتی نظیر بافت نرم، حفره های دندانی و عدم تقارن بافت استخوانی منجر به بروز ناهماهنگی خط وسط دندان میشود. همراه ما باشید تا در این مطلب از سایت دکتر مهران دانشمند، بهترین ایمپلنت شهرکرد انواع مختلف ناهماهنگی خط وسط دندان را خدمت شما معرفی کنیم.
ناهماهنگی خط وسط دندان ها که از آن تحت عنوان میدلاین نیز یاد می شود، به راحتی میتواند در اثر مشکلات فکی نظیر انحراف در فک و اسکلتی و یا حتی مشکلاتی نظیر درآوردن دندان های یکطرفه دندان شیری یا دائمی، فقدان یا چند دندان و شلوغی دندان ها به وجود آید.
اگر متخصص ارتودنسی عدم هماهنگی میان خط وسط دندان ها را انحراف فک تشخیص دهد، بیمار میتواند قبل از دوران بلوغ از دستگاه های متحرک ارتودنسی استفاده کرده و این مشکل را برطرف کند. در غیر اینصورت؛ تنها راه درمان جراحی فک به همراه ارتودنسی دندان است. هر چند که پزشکان ترجیح می دهند؛ اولویت با درمان زود هنگام و بدور از جراحی باشد. در صورتی که بیمار دارای مشکل دندانی باشد، نیاز به درمان ثابت خواهد داشت که می تواند در هر سنی با توجه به سالم بودن شرایط لثه ای بیمار انجام شود.
صفحه اینستاگرام دکتر مهران دانشمند متخصص ایمپلنت شهرکرد
انواع مختلف ناهماهنگی خط وسط دندان کدام اند؟
دندانپزشکان اغلب در زمان معاینه دندان و تشخیص ناهماهنگی خط وسط دندانها با انواع مختلفی از این ناهنجاری روبرو می شوند. بیایید آنها را بشناسیم:
1- اورجت
در شرایطی که فک بیش از اندازه رشد کرده و همپوشانی مناسبی نداشته باشد؛ با این مشکل روبرو خواهیم شد که به آن اورجت می گویند. برای درمان آن نیز حتما باید قبل از دوران بلوغ اقدام کنید. پس از این سن، حتما باید علاوه بر جراحی، باید به سراغ ارتودنسی نیز بروید!
2- اپن بایت
اگر فاصله ای که میان فک بالا و پایین به وجود آمده، برطرف شود، شاهد فاصله ای دیگر آن هم به شکل عمودی در میان خط دندان خواهیم بود! از این فاصله اصطلاحا تحت عنوان اپن بایت نام میبرند. اگر برای درمان این مشکل در زمان مشخصی اقدام نکنید ( قبل از رشد)؛ به جراح و ارتودنسی ثابت احتیاج خواهید داشت که هزینه آن نقریبا دو برابر خواهد شد.
3- دیپ بایت
در صورتی که با این مشکل مواجه باشید، دندان های قدامی فک بالا مقدار بسیار کمی از دندان های فک پایین را تحت پوشش قرار می دهند. و دندان های پایین بطور طبیعی قابل رویت نیستند. این عارضه به راحتی قبل از دوران بلوغ از طریق درمان ارتودنسی درمان خواهند شد. اما در سنین بالا برای درمان حتما باید برای جراحی فک اقدام کرد!
دکتر مهران دانشمند در دکتر آف – بهترین ایمپلنت شهرکرد در کلینیک 24