نکات مراقبتی پس از کامپوزیت دندان

نکات مراقبتی پس از کامپوزیت دندان | بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان |

بررسی نکات مراقبتی پس از کامپوزیت دندان

از کامپوزیت ونیر دندان برای درمان دندان‌های آسیب دیده استفاده می‌شود. نباید با خود فکر کنید، با کامپوزیت کردن دندان‌ها، دیگر نیازی به مراقبت از آن‌ها نیست. بلکه باید بیشتر از قبل، از دندان‌های خود مراقبت کنید. در این مطلب از سایت دکتر مهران دانشمند بهترین ایمپلنت شهرکرد نکات مراقبتی پس از کامپوزیت دندان را مورد بررسی قرار می دهیم.

  • بعد از پایان کامپوزیت دندان‌ها، بهتر است تا چهل و هشت ساعت از نوشیدن نوشیدنی‌های کافئین دار، چایی، قهوه، الکل و نوشابه خودداری کنید.
  • بهتر است در طولانی مدت نیز از مصرف چنین خوراکی‌هایی خودداری کنید. زیرا این موضوع باعث می‌شود عمر کامپوزیت‌های شما کاهش یابد.
  • همچنین از سیگار کشیدن و غذاهایی که مصرف آن‌ها موجب لکه دار شدن کامپوزیت‌ها می‌شود، خودداری کنید.
  • از جویدن ناخن‌ها، شکستن پسته و آجیل و باز کردن درب خوراکی‌ها با دندان، خودداری کنید. چنین کارهایی احتمال شکستگی کامپوزیت را افزایش داده و عمر کامپوزیت را کم می‌کند.
  • دندان‌های خود را مرتب مسواک کنید و استفاده از نخ دندان را پشت گوش نیندازید؛ اصولی مسواک بزنید.
  • اگر به اشتباه مسواک بزنید، ممکن است به کامپوزیت‌های دندانی خود آسیب بزنید. مسواک را به آرامی و با حرکات دایره‌ای روی دندان‌های خود حرکت دهید. مسواک را روی دندان‌های خود فشار ندهید.
  • همچنین زمانی که دندان‌ها خود را مسواک می‌کنید، از مسواک کردن زبان خود غافل نشوید. در طول روز، زبان با دندان‌ها در تماس است و اگر به خوبی تمیز نشود می‌تواند دندان‌ها را نیز آلوده کند و موجب پوسیدگی آن‌ها و آسیب به کامپوزیت‌ها شود.

صفحه اینستاگرام دکتر مهران دانشمند متخصص ایمپلنت شهرکرد

  • دهان شویه‌های ملایم می‌تواند در مراقبت از دندان‌های کامپوزیت شدۀ شما مفید باشد. استفاده از دهان شویه‌ها موجب می‌شود PH دهان شما تنظیم شود. همچنین دندان و لثه‌هایی که به سختی مسواک می‌شوند، تمیز شوند. می‌توانید از دندانپزشک خود در مورد دهان شویۀ مناسب سؤال کنید.
  • بعد از مصرف غذا، آب بنوشید. نوشیدن آب بعد از غذا موجب می‌شود تأثیرات منفی غذا و نوشیدنی‌ها روی دندان کمتر شود.
  • مصرف غذاهای شیرین و شکلات‌ها را محدود کنید. تجزیه قندها از دهان شروع شده و می‌توانند روی مینای دندان تأثیر گذاشته و آن را از بین ببرند. منظور ما این نیست که قند و شکلات را به کل از زنجیرۀ غذایی خود حذف کنید، اما می‌توانید مصرف آن‌ها را تا حد زیادی کاهش دهید.
  • هر چند وقت یکبار به نزد دندان پزشک خود بروید و از ایشان بخواهید وضعیت دندان‌های شما را بررسی کند.
  • توجه به نوع خمیر دندانی که بعد از کامپوزیت دندان استفاده می‌کنید.

خمیر دندان مناسب کامپوزیت دندان کدام است؟

نوع خمیردندانی که با آن، دندان‌های کامپوزیت شدۀ خود را مسواک می‌کنید. بسیار مهم است. بهتر است از خمیردندان‌هایی استفاده کنید که به کامپوزیت‌ها آسیب نرسانده و با آن‌ها سازگار باشد.

دقت کنید خمیردندانی که انتخاب می‌کنید، از مواد ساینده تشکیل نشده باشد. لازم به ذکر است که فایدۀ مواد ساینده در از بین بردن پلاک‌های دندانی و جرم‌های روی آن را انکار نمی‌کنیم. اما اگر مقدار چنین موادی زیاد باشد با استفادۀ مداوم از آن‌ها، کامپوزیت‌های شما آسیب خواهند دید.
خمیردندان‌های معمولی؛ هیدروژن پراکسید و سدیم کربنات دارند. وجود چنین موادی در خمیردندان‌ها باعث می‌شود زردی دندان‌ها از بین برود و دندان‌ها سفید و زیبا به نظر برسند؛ اما این خمیردندان‌ها برای دندان‌هایی که کامپوزیت شده‌اند، مناسب نیست.
خمیردندان‌های پولیش دار، علاوه بر اینکه خاصیت خمیردندان‌های سفید کننده را دارند، خاصیت خمیردندان‌ها ساینده را نیز دارند. استفادۀ روزانه از خمیر دندان‌های پولیش دار برای دندان‌ها معمولی هم مناسب نیست، در نتیجه نباید از چنین خمیردندان‌هایی برای دندان‌ها کامپوزیت شده استفاده کرد، زیرا عمر کامپوزیت را کاهش می‌دهند.

برای دندان‌های کامپوزیت شده، خمیردندان‌هایی که بافت ژل مانند دارند و در ترکیبات آن‌ها از مواد ساینده استفاده نشده، مناسب است.

دکتر مهران دانشمند در دکتر آفبهترین ایمپلنت شهرکرد در کلینیک 24


مطالب پیشنهادی برای مطالعه :

در چه سنی برای کاشت ایمپلنت دندان خلفی اقدام کنیم؟

فرآیند جایگذاری و نصب روکش دندان

فواید و مضرات لمینت دندان

دسته بندی : مطالب آموزشی بهترین ایمپلنت اصفهان و شهرکرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *