پرکردن دندان

پرکردن دندان | بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان |

همه چیز درباره پرکردن دندان

در این مقاله از سایت دکتر مهران دانشمند، بهترین ایمپلنت شهرکرد قصد داریم اطلاعاتی درباره پرکردن دندان خدمت شما ارائه دهیم. برخی از بیماران زمانی که برای پر کردن دندان به دندانپزشکی مراجعه می‌کنند از متخصص می‌خواهند که بهترین انواع پرکردن دندان را برای آن‌ها استفاده کند. در انتخاب بهترین روش ما باید به میزان پوسیدگی دندان و موقعیت دندان توجه کنیم.

اگر دندان‌های آسیابی پوسیده باشند، بهتر است به سراغ روش‌هایی برویم که میزان دوام و استحکام آن‌ها بسیار بالاتر است. قطعا استفاده کردن از آمالگام نسبت به کامپوزیت و یا سرامیک، برتری دارد. چون آمالگام درجه مقاومت بسیار بالاتری خواهد داشت.

البته باید میزان پوسیدگی دندان‌ها را کنترل کنیم. از آنجایی که برای استفاده از آمالگام باید بخش عمده‌ای از دندان تراشیده شود، در صورتی که متخصص به این نتیجه برسد که تراشیدن بیش از اندازه دندان باعث ضعف بنیه آن می‌شود، بنابراین ترجیح می‌دهد به سراغ روش‌هایی همانند کامپوزیت و یا سرامیک برود و یک روکش بر روی آن قرار دهد تا از این طریق ساختار اولیه دندان‌ حفظ شده و نیاز به تراشیدن دندان نباشد. پس تا زمانی که وضعیت دندان شما کنترل نشود نمی‌توان بهترین روش را برای شما انتخاب کرد.

انواع مواد برای پر کردن دندان

مواد مختلف برای پر کردن دندان وجود دارد که متخصص براساس نوع دندان و شدت پوسیدگی باید بهترین ماده را استفاده کند. پر کردن دندان با طلا در گذشته بسیار رایج بود. به خصوص اینکه افراد ثروتمند دندان‌های جلویی خود را روکش طلا می‌دادند تا زیباتر به نظر برسد. طلا بین ۱۰ تا ۱۵ سال ماندگاری دارد و دچار فرسایش نمی‌شود. بنابراین استحکام دندان را به شدت در برابر جویدن بالا می‌برد. اما مسلماً هزینه بیشتری را طلب خواهد کرد. به خصوص اینکه اگر قرار باشد برای دندان‌های جلویی خود از چنین ماده‌ای استفاده کنید، در دنیای امروز اصلاً زیبا به نظر نمی‌رسد و دندان‌ها باید همرنگ و سفید باشند تا لبخند زیباتری داشته باشید.

پر کردن دندان با مواد نقره‌ای یا آمالگام یکی دیگر از گزینه‌های پیش روی متخصصان است. این مواد نیز در بین ۱۰ تا ۱۵ سال ماندگاری دارند و مقاومت آن‌ها نسبت به کامپوزیت و سرامیک بالاتر است. اما باید توجه داشته باشید که اختلاف رنگ آمالگام با دندان‌های طبیعی مهمترین محدودیتی است که برای استفاده از آن وجود داشته و به همین دلیل دندانپزشکان این ماده را برای دندان‌های عقبی استفاده می‌کنند.

بهترین نوع ماده پرکننده دندان، مواد سفید رنگی هستند که می‌توان برای همه دندان‌ها از آن‌ها استفاده کرد. به خصوص اگر دندان‌های جلویی شما نیاز به ترمیم داشته باشد، قطعاً متخصص باید به سراغ مواد سفید رنگ برود چون بحث زیبایی دندان مهم است و اگر مواد رنگی باشد، موقع لبخند زدن اصلاً نمای زیبایی نخواهد داشت. برای این منظور دندانپزشک از کامپوزیت یا از مواد سرامیکی استفاده می‌کند.

مزایا و معایب ترمیم و پر‌کردن دندان با آمالگام | بهترین ایمپلنت شهرکرد

پر کردن دندان بدون عصب کشی

اینکه آیا برای پر کردن دندان حتماً باید عصب کشی انجام شود یا خیر، به تشخیص متخصص بستگی دارد. شما باید ابتدا از دندان پوسیده عکس بگیرید تا متخصص متوجه شود که میزان پوسیدگی تا چه حد است.

اگر عصب‌ها آسیب دیده و در نتیجه بسیار حساس شده باشند و به همین دلیل شما درد زیادی را احساس می‌کنید، در نتیجه لازم است حتماً عصب‌ها قطع شوند. به عبارت دیگر اگر دندان شما به عصب برسد، هیچ راهی جز تخلیه پالپ دندان به صورت کامل، قطع کردن عصب‌ها و در نهایت پرکردن دندان باقی نمی‌ماند.

صفحه اینستاگرام دکتر مهران دانشمند متخصص ایمپلنت شهرکرد

طول عمر دندان پر شده

بعضی از بیماران تصور می‌کنند وقتی دندان خود را پر می‌کنند. به دلیل استفاده از مواد مقاوم همانند کامپوزیت یا سرامیک، بدنه دندان بسیار مستحکم می شود و در نتیجه برای همیشه می‌توانند از این دندان همانند قبل استفاده کنند. اما فراموش نکنید هم اینکه بافت دندان دستکاری می‌شود، یعنی طول عمر مفید آن کاهش پیدا خواهد کرد. اما این موضوع به نحوه پر کردن دندان و همچنین نحوه مراقبت از آن بستگی دارد. اگر متخصص در تخلیه کردن پالپ دندان حفاری زیادی را انجام نداده و در نتیجه بدنه دندان ضعیف نشده باشد، مسلماً طول عمر مفید دندان شما بیشتر می‌شود.

نوع ماده مورد استفاده نیز بسیار مهم است. معمولاً دندانپزشکان برای دندان‌های آسیابی که بسیار تحت فشار هستند از مواد با کیفیت و بسیار مقاوم استفاده می‌کنند که حتی در هنگام دندان قروچه نیز بتوانند فشار را تحمل کنند. میزان مراقبت از دندان پر شده مهمترین عاملی است که طول عمر مفید آن را تعیین خواهد کرد. معمولاً دندان‌های پر شده بین ۵ تا ۱۵ سال طول عمر دارند.

دکتر مهران دانشمند در دکتر آفبهترین ایمپلنت شهرکرد در کلینیک 24


مطالب پیشنهادی برای مطالعه :

مراقبت از محافظ دهان

عوارض کج شدن دندان کودک

تفاوت لمینت و کامپوزیت

دسته بندی : مطالب آموزشی بهترین ایمپلنت اصفهان و شهرکرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *