روش های پرکردن جای خالی دندان
پر کردن جای خالی دندان | در این قسمت از سایت دکتر مهرن دانشمند متخصص ایمپلنت اصفهان قصد داریم به بررسی انواع روش های جایگزینی دندان از دست رفته بپردازیم. امروزه پرکردن جای خالی دندان های از دست رفته؛ با روش های درمانی متفاوتی انجام می شود. دندانپزشک پس از معاینه دقیق وضعیت استخوان فک، بافت لثه و در نظر گرفتن شرایط عمومی و میزان بودجه بیمار، بهترین روش را برای پر کردن جای خالی دندان پیشنهاد می دهد.
پس برای رسیدن به جواب این سؤال که دندان خالی شده را با چی پر کنیم؟ باید با دندانپزشک متخصص ایمپلنت خود مشورت نمایید.
بین روش های مختلف درمان جای خالی دندان :
- کاشت ایمپلنت دندان نسبت به سایر روش ها پر هزینه تر ولی دارای عوارض کمتر
- و دندان مصنوعی متحرک کم هزینه تر ولی دارای عوارض بیشتر
- نسبت به سایر روش ها ی جایگزینی جای خالی دندان ها محسوب می شوند.
شاید شما فقط با ایمپلنت دندان آشنایی داشته باشید و از خود می پرسید که آیا به جز ایمپلنت راهی برای پر کردن جای خالی یک دندان هست؟ به طور کلی برای پر کردن جای دندان خالی دندان از روش زیر استفاده می شود که در ادامه به معرفی و بررسی هر یک از این روش ها و بررسی مزایا و معایب هر کدام خواهیم پرداخت.
- کاشت ایمپلنت دندان
- دندان مصنوعی ثابت
- دندان مصنوعی متحرک (دندان مصنوعی تکه ای متحرک، پروتز متحرک کامل و نا کامل، فلیپر)
- بریج یا پل دندان
- ارتودنسی
- کامپوزیت
همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی از سایت دکتر مهران دانشمند بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان :
- بررسی خصوصیات متخصص ایمپلنت اصفهان
- آشنایی با بهترین ایمپلنت شهرکرد – بهترین متخصص ایمپلنت شهرکرد در دکتر اف
- نکات مراقبتی بعد از جراحی زیبایی اتوپلاستی
- بهترین ایمپلنت اصفهان – بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان در دکتر آف
- هزینه ایمپلنت پانچ اصفهان
- بهترین متخصص ایمپلنت شهرکرد
- ایمپلنت دیجیتال دندان – عوارض و مزایا
ایمپلنت بهترین جایگزین دندان کشیده شده
کاشت ایمپلنت دندان به عنوان بهترین جایگزین دندان های از بین رفته می تواند مؤثر باشد. ایمپلنت های دندانی به دندان های طبیعی شبیه تر هستند و عملکرد طبیعی تری نسبت به دیگر روش ها دارند و به شما این اجازه را می دهند تا به طور طبیعی غذا بخورید و صحبت کنید. ایمپلنت ها همچنین به شما امکان می دهند که از سلامت دهان و دندان های خود مطمئن شوید و با مضرات خالی بودن دندان از دست رفته مواجه نشوید.
در این روش یک پیچ به عنوان پایه در داخل استخوان فک کار گذاشته می شود و بعد از 3 تا 6 ماه استخوان فک کاملاً پیچ را به خود متصل می کند. و بعد از آن، تاج و تمام بخش های ایمپلنت در نقش یک دندان واقعی برای شما عمل خواهند کرد. درست است که ایمپلنت ها دارای هزینه بالا تری نسبت به سایر روش ها است اما از لحاظ ماندگاری بسیار محبوبیت دارند و بنابراین در صورت رعایت مراقبت های لازم، می توان به صورت دائم از آن ها استفاده کرد.
دندان مصنوعی ثابت یا اوردنچر برای جایگزینی دندان های از دست رفته
دندان مصنوعی ثابت، به دندان مصنوعی می گویند که به پایه های ایمپلنت های دندانی متصل می شوند و به لثه فرد بیمار چسبانده می شود. در واقع به این روش دندان مصنوعی متکی بر ایمپلنت یا اوردنچر نیز می گویند. این دندان ها به دلیل ثبات بیشتر و ظاهر طبیعی تر، نسبت به دندان های مصنوعی متحرک، معمولاً برای جایگزینی دندان های از دست رفته مورد استفاده قرار می گیرند.
زیرا دیگر عوارض دندان های مصنوعی متحرک مانند حرکت کردن و جابجا شدن حین غذا خوردن و صحبت کردن را ندارند. هزینه دندان مصنوعی ثابت بستگی به متریال به کار رفته، تعداد جلسات و سایر فاکتورهای مهم دیگر دارد.
دندان مصنوعی متحرک جایگزین جای دندان خالی
دندان مصنوعی متحرک، یکی از راه حل های درمان بی دندانی و داشتن لبخندی زیبا می باشد. این نوع دندان مصنوعی، به صورت قابل جابجایی و با استفاده از پروتزهای پارسیل متحرک و یا پروتز کامل، برای جایگزینی دندان های از دست رفته ساخته می شود.
دندان مصنوعی تکه ای متحرک: دندان مصنوعی تکه ای متحرک یا پارسیل، نوعی دندان مصنوعی است که بدون نیاز به تراش روکش دندان های مجاور، از لثه و تنه دندان های مجاور گیر لازم را بدست می آورد. این نوع دندان مصنوعی، برای جایگزینی چند دندان از دست رفته، مورد استفاده قرار می گیرد.
بریج یا پل دندان (Dental Bridge) برای پرکردن جای خالی دندان ها
یکی دیگر از روش های معمول برای جایگزینی دندان های از دست رفته بریج دندان یا پل دندان می باشد و نوعی پروتز مصنوعی مشابه دندان است که به کمک دندان های مجاور، در جای خالی دندان از دست رفته متصل و پیچ می شود تا نبود دندان اصلی احساس نشود. پل دندانی می تواند با بستن فضای خالی قابل توجه بین دندان ها و جایگزین شدن با دندان از دست رفته دارای مزایای زیر باشد:
- طرح لبخند شما را زیباتر کند
- فرآیند جویدن را تسهیل کن
- گفتار و نحوه ادای کلمات را بهبود بخشد
- به حفظ شکل صورت کمک کند
- توزیع نیرو در دندان دهان و فک ها را تعدیل کند
- مانع از حرکت دندان ها و کج و ناصاف شدن آن ها شود.
درمان جای خالی دندان با ارتودنسی
ارتودنسی یکی از روش های کم کاربرد برای پر کردن جای خالی دندان ها به شمار می رود چرا که این درمان معمولا برای افرادی مفید و مناسب است فک کوچکی دارند و دندان های به هم فشرده نیز دارند.
از مزایای ارتودنسی می توان به بهبود زیبایی، از بین بردن فاصله های دندانی و کمک به بهبود فرم فک اشاره کرد. از معایب آن کاربرد اندک برای درمان بی دندانی و پرکردن جای خالی دندان ها، طول درمان طولانی و نیاز به ویزیت ماهانه اشاره کرد.
پر کردن جای خالی دندان با کامپوزیت
آیا کامپوزیت جای خالی دندان را پر می کند؟ یکی از روش های معمول در دندانپزشکی، پر کردن جای خالی دندان ها با کامپوزیت است. می توان به کمک کامپوزیت با هزینه بسیار مناسب و در زمان کوتاه جای خالی دندان ها را به صورت طبیعی پر کرد.
در این روش، دندانپزشک ماده کامپوزیت را روی فضای خالی دندان قرار می دهد و با استفاده از اشعه مخصوص، آن را در جای خود محکم می کند. این روش به دلیل سادگی و قیمت مناسب، بسیار محبوب است. کامپوزیت علاوه بر پر کردن جای خالی دندان، می تواند به اصلاح طرح لبخند، فاصله جزئی بین دندانی و پوسیدگی جزئی دندان نیز کمک کند.
بهترین روش برای پر کردن جای خالی دندان
بهترین جایگزین برای دندان کشیده شده، بستگی به شرایط و نیازهای هر فرد دارد. برای انتخاب بهترین روش، بهتر است با دندانپزشک خود مشورت کنید تا پس از بررسی و انجام معاینات لازم بهترین و مناسب ترین روش برای شما را پیشنهاد دهد. همانطور که در قبل هم اشاره شد امروزه چندین روش مختلف برای پر کردن جای خالی دندان ها وجود دارد که می توان گفت ایمپلنت دندان جدیدترین جایگزین دندان، امن ترین روش و کم عارضه ترین می تواند باشد.
ممکن است بنا به دلایل خاصی مانند پوسیدگی شدید دندان، شکستن دندان، آسیب های دندانی و … یک یا چند دندان خود را از دست داده باشید. مهم است بدانید که جایگزین کردن دندان کشیده شده از اهمیت بسزایی که در بالا به آن اشاره کردیم برخوردار است. به طور کلی پر کردن جای خالی دندان به منظور 2 هدف اصلی انجام می شود:
- ظاهر زیبا، افزایش اعتماد به نفس و زیبایی لبخند
- جلوگیری از تحلیل استخوان های فک صورت، و بیماری های دهان و دندان و لثه