نحوه انجام پیوند لثه مصنوعی
در انتخاب روش پیوند لثه مصنوعی متخصص باید ابتدا وضعیت لثههای فرد را مورد بررسی قرار دهد. برای این منظور لازم است حتماً عکسبرداریهایی را انجام دهید تا جراح بتواند براساس میزان نیاز به پیوند لثه، یک روش مناسب را انتخاب کند. در ادامه این مطلب از سایت دکتر مهران دانشمند، بهترین ایمپلنت شهرکرد هر کدام از این روشها را با یکدیگر مورد بررسی قرار میدهیم:
1- پیوند لثه از کام
گاهی اوقات پسروی لثه باعث میشود که شما نیاز به پیوند لثه داشته باشید. در این صورت باید یک بافت اضافی به لثههایی که عقب نشینی کرده و تحلیل رفتهاند اضافه شود. در پیوند لثه از کام یک متخصص باید این بافت اضافه را از قسمت کام شما بردارد و به قسمت مورد نیاز در لثه پیوند کند. مقدار بافت همبند که از کام برداشته میشود براساس میزان پسروی لثه متفاوت خواهد بود.
2- پیوند لثه با لیزر
با پیشرفت علم و تکنولوژی در زمینههای پزشکی و دندانپزشکی، در حال حاضر میتوانیم برخی از انواع جراحیها را به کمک لیزر پیش ببریم تا کمترین عوارض را برای افراد به همراه داشته باشد. در واقع لیزر میتواند عمل غیر تهاجمی را برای شما به ارمغان بیاورد. پیوند لثه با لیزر یکی از بهترین روشهایی است که به دلیل افزایش سرعت درمان، کاهش میزان خونریزی و کاهش عوارض، باعث میشود شما کوتاهترین دوره نقاهت را تجربه کرده و در نتیجه اگر سیستم ایمنی ضعیفی دارید، دچار عوارضی همانند خونریزی و عفونت در لثه نشوید. هدف از جراحی لثه با لیزر برداشتن بافت لثه اضافی بر روی دندانها است.
برای مثال اگر شما به تازگی ارتودنسی انجام دادهاید و اختلاف ارتفاع لثه باعث میشود که زیبایی طرح لبخند از دست برود، با کمک پیوند لثه با لیزر میتوان ارتفاع لثهها را هم سطح کرد. و یا اینکه بعضی از افراد دچار عارضههایی همانند عفونت در لثه و در نتیجه بخشی از لثههای آنها از دست رفته است. برای برداشتن این قسمت میتوان از لیزر استفاده کرد بدون اینکه نیاز به تیغ جراحی باشد.
3- پیوند لثه مصنوعی
براساس شرایط فرد بیمار ممکن است نیاز باشد از پیوند لثه مصنوعی استفاده کنیم. این امکان وجود دارد که روشهای فوق برای فرد متقاضی قابل اجرا نباشد و یا اینکه به دلیل واکنشهای سیستم ایمنی بدن و یا عدم مراقبت صحیح از لثهها، نتیجه روشهای فوق از دست برود. در چنین شرایطی متخصص به سراغ پیوند لثه مصنوعی میرود. در این زمان باید بافت پیوندی به صورت مصنوعی تهیه و به لثهها پیوند میگردد. بافت لثه مصنوعی از پوست انسان یا پوست خوک تهیه میشود. البته این نکته را متذکر میشویم که لثههای مصنوعی در ایران از پوست انسان ساخته شدهاند. پوست انسان طی پروسههای مختلف، به یک داربست کلاژنی تبدیل میشود که این داربست اکنون آماده پیوند خواهد بود. بلافاصله که پیوند انجام گرفت، شاهد شروع ساختهشدن لثه جدید خواهید بود.
4- پیوند لثه برای ایمپلنت
زمانی که قرار است ایمپلنت دندان را انجام دهید، در کنار بررسی وضعیت استخوان فلک، باید حتماً وضعیت لثهها نیز کنترل گردد چون وقتی پایه ایمپلنت در داخل فک قرار میگیرد، باید بافت لثه به اندازهای ارتفاع داشته باشد که بتواند پایه ایمپلنت را به خوبی پوشش دهد. در غیر این صورت شاید متخصص لازم بداند که پیوند لثه برای کاشت ایمپلنت را انجام دهد. روش انتخاب شده برای پیوند لثه جهت ایمپلنت به شرایط بدنی فرد بستگی دارد.
گاهی اوقات میتوان با استفاده از بافت همبند در ناحیه کام این مشکل را برطرف نمود و یا مجبور میشویم به سراغ پیوند لثه مصنوعی برویم. البته این امکان نیز وجود دارد که ضخامت لثههای فرد برای انجام ایمپلنت بسیار زیاد باشد و همین موضوع محدودیتی را برای کاشت پایه ایمپلنت ایجاد میکند. در چنین شرایطی باید کمی از بافت لثه تراشیده شود. به طور کلی متخصص باید براساس شرایط لثه، روشی را انتخاب کند که بعد از قرار گرفتن پایه ایمپلنت در استخوان فک، مشکلی از نظر پس زدن بافت پیوندی و بیرون آمدن پایه ایمپلنت ایجاد نشود.
5- پیوند لثه از خون PRF
در حال حاضر پیوند لثه از خون به عنوان یکی از روشهای بسیاری ایمن و اثربخش برای برطرف کردن مشکل تحلیل رفتن لثهها شناخته شده است. برای این منظور در اولین قدم متخصص باید یک نمونه خون از بدن شخص بیمار تهیه کرده و در دستگاه سانتریفیوژ خالصسازی کند تا بافت فیبری غنی از پروتئین به دست بیاید. این بافت سرشار از فاکتورهای رشدی است که به بازسازی سریع لثهها کمک میکند. بنابراین زمانی که تزریق در بافت لثه انجام گیرد، در مدت زمان کوتاهی شما شاهد بازسازی لثهها خواهید بود.
صفحه اینستاگرام دکتر مهران دانشمند متخصص ایمپلنت شهرکرد
نشانه های پیوند لثه ناموفق چیست؟
متأسفانه باید این نکته را بیان کنیم که احتمال شکست پیوند لثه وجود دارد. در صورتی که متخصص روش مناسب را برای شما اجرا نکرده باشد و یا اگر شما در دوران نقاهت و پس از آن به نکات مراقبتی برای بهبود وضعیت لثهها توجه نکنید، قطعاً پیوند لثه شکست خواهد بود. البته از دیگر عواملی که منجر به شکست این جراحی میشود، دندان قروچه و فشار زیاد روی دندانها است. یعنی اگر شما به دلیل این عارضهها دچار پسروی لثه شدهاید، بعد از درمان حتماً باید نایت گارد استفاده کنید تا فشار کمتری به دندانها وارد گردد. به طور کلی در صورت بروز نشانههای زیر باید حتما به متخصص مراجعه کنید چون این علائم نشان دهنده پیوند لثه ناموفق هستند:
- اگر پیوند لثه به درستی پیش برود لثه سالم شما باید صورتی رنگ و سفت باشد. در صورتی که لثه رنگ سفید یا خاکستری و همچنین حالت نرم و ژلهای دارد، این نشان میدهد که بافت پیوندی مرده است.
- زمانی که پیوند لثه انجام میگیرد، متخصص یک پانسمان بر روی آن قرار میدهد که باید بعد از اتمام دوره نقاهت، توسط خود جراح برداشته شود. اما اگر این پانسمان زودتر از موعد افتاد، نشان میدهد که پیوند لثه شکست خورده است.
- یکی دیگر از علائم پیوند لثه ناموفق، جدا شدن بافت لثه از ریشه است. در نتیجه به مرور زمان شما ریشه دندان را مشاهده میکنید و این نشان میدهد که پیوند لثه به خوبی پیش نرفته است.
مدت زمان پیوند لثه چقدر است؟
مهمترین عاملی که بر روی مدت زمان پیوند لثه تأثیر میگذارد روشی است که متخصص برای این منظور اجرا میکند. مسلما اگر قرار باشد جراحی انجام دهید، باید مدت زمان بیشتری تحت عمل باشید چرا که فرآیند جراحی زمانبر است. ولی اگر قرار باشد به سراغ لیفت لثه با لیزر بروید این عمل به صورت سرپایی و در کوتاهترین زمان ممکن پیش خواهد رفت. البته از دیگر عوامل مؤثر بر روی مدت زمان پیوند لثه باید به مهارت و سرعت عمل متخصص اشاره کرد. پزشکان حاذق و توانمند با ظرأفت عمل و سرعت بالاتری میتوانند پیوند را برای شما انجام دهند.
آیا جایگزینی برای پیوند لثه وجود دارد؟
زمانی که متخصص از بیمار میخواهد جراحی لثه را انجام دهد، این سؤال را مطرح میکند که آیا جایگزین پیوند لثه وجود دارد یا خیر. مسلما همه متقاضیان به دنبال این هستند که با روشهای جدید بتوانند مشکل تحلیل لثههای خود را برطرف کنند. ما در این مطلب برای شما توضیح دادیم که همیشه نیاز نیست برای پیوند لثه از روشهای جراحی استفاده کنید.
گاهی اوقات با کمک لیزر و یا حتی پیوند لثه با خون فرد میتوان مشکل را برطرف کرد. اگر شما به پسروی لثهها دچار شده باشید، در واقع یک بافت اضافه برای پوشش دادن دندانها نیاز دارید و در نتیجه راهی جز پیوند لثه باقی نخواهد ماند. ولی متخصص سعی میکند به جای جراحی پیوند لثه از ناحیه کام و یا با استفاده از پیوند لثه مصنوعی، به سراغ روشهای غیر جراحی همانند لیزر یا پی آر اف برود تا عوارض کمتری را برای شما به همراه داشته باشد.
قیمت پیوند لثه چقدر است؟
چند عامل بر روی هزینه پیوند لثه تأثیر میگذارند که به طور خلاصه آنها را بیان میکنیم:
- نوع روش انتخاب شده جهت پیوند لثه
- دستمزد متخصص و هزینههای کلینیک
- هزینههای جانبی شامل آزمایش خون، عکسبرداری از ناحیه لثه، خرید داروها و لوازم مورد نیاز برای انجام پیوند لثه
دکتر مهران دانشمند در دکتر آف – بهترین ایمپلنت شهرکرد در کلینیک 24