کاربرد انواع کش ارتودنسی دندان

کاربرد انواع کش ارتودنسی دندان | بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان |

بررسی کاربرد انواع کش ارتودنسی دندان

در این مطلب از سایت دکتر مهران دانشمند، بهترین ایمپلنت شهرکرد کاربرد انواع کش ارتودنسی دندان را مورد بررسی قرار می دهیم.  در راستای آشنایی بیشتر با این قطعات الاستیک، لازم است تا درباره علت کش انداختن در ارتودنسی هم اطلاعات گسترده و بیشتری به دست آوریم. جنس کش ارتودنسی معمولا از لاتکس بوده، اما اگر فرد به هر دلیلی به لاتکس حساسیت داشته باشد، می‌تواند از کش‌های الاستیک غیر لاتکس هم استفاده کند. این کش‌ها مقاومت بالایی داشته و تا چندین ساعت می‌توانند کارایی مطلوبی برای شما داشته باشند.

دسته‌بندی‌های مختلفی معمولا برای کش ارتودنسی در نظر گرفته می‌شود که شما باید درباره آن‌ها اطلاعات کافی داشته باشید. یکی از این دسته‌بندی‌ها مربوط به کش ارتودنسی ازنظر نوع اتصال است. نوع اتصالی که برای این کش‌ها در نظر گرفته می‌شود، تا حد زیادی به نوع و میزان مشکل دندان‌های فرد و فک او وابسته است.

کابرد اصلی کش ارتودنسی

اگر بخواهیم به ساده‌ترین حالت ممکن این موضوع را شرح دهیم باید بگوییم که ارتودنتیست‌ها معمولا از کش ارتودنسی برای به حرکت درآوردن فک‌ها و دندان‌ها در جهات خاص استفاده می‌کنند. اکتفا به ارتودنسی ثابت و یا ارتودنسی متحرک، نمی‌تواند شما را به نتیجه مطلوبی در زمینه اصلاح فرم دندان‌ها برساند. در این زمینه به الاستیک ارتودنسی نیاز است تا با جلو و عقب کشیدن فک و یا حرکت عرضی فک‌ها و جابه جایی مناسب دندان‌ها، باعث بهبود وضعیت دندان‌های شما شود.

کلاس 1

این نوع اتصال را می‌توانیم به عنوان ساده‌ترین مدل در این زمینه معرفی کنیم. در این روش معمولا به بستن فاصله بین دندان‌ها در یک ردیف دندانی پرداخته می‌شود. این روش اتصال کش باعث می‌شود تا فاصله موجود در بین دندان‌ها کاهش پیدا کرده و آن‌ها در وضعیت بهتری قرار بگیرند. نحوه اتصال در این روش به این صورت است که کش از یک سمت به براکت قلاب‌دار دندان نیش فک بالا یا پایین و از سمت دیگر به دندان آسیاب همان فک متصل می‌شود.

کش با کلاس 2

این روش اتصال کش ارتودنسی در مواقعی به کاربرده می‌شود که نیاز به جابه جایی جزئی دندان‌ها فک بالا به سمت عقب و یا دندان‌های فک پایین به سمت جلو وجود داشته باشد. در این حالت باید کش ارتودنسی باید از یک سمت به براکت قلاب‌دار یکی از دندان‌های نیش فک بالا و از سمت دیگر به دندان اول و یا دوم آسیاب فک پایین متصل شود تا بیشترین میزان کارایی را به همراه داشته باشد.

کلاس دو مثلثی

روش دیگر اتصال کش که در ارتودنسی دندان به کاربرده می‌شود، کلاس 2 مثلثی است. کاربرد این روش دقیقا مشابه با کلاس دو بوده و در همان موارد به کاربرده می‌شود. تنها تفاوتی که در این زمینه وجود دارد، ایجاد شدن یک مثلث در بین کش‌های متصل شده است.

کلاس 3

این روش را می‌توانیم دقیقا معکوس روش کلاس دو بدانیم. پس می‌توانیم نتیجه بگیریم که روش کلاس سه در مواردی کاربرد دارد که نیاز به جابه جایی دندان‌های فک بالا به سمت جلو و یا دندان‌ها فک پایین به سمت عقب وجود داشته باشد. اتصال در این روش هم به این صورت انجام می‌شود که کش به قلاب براکت دندان نیش فک پایین و از سمت دیگر به دندان آسیاب فک بالا متصل خواهد شد.

کلاس 3 مثلثی

این روش اتصال کش ارتودنسی هم دقیقا مشابه با روش کلاس دو مثلثی انجام می‌شود تا در نهایت یک مثلث از اتصال کش‌ها به وجود آید. به این صورت که در ابتدا کش ارتودنسی به براکت قلاب‌دار یکی از دندان‌های نیش پایین و سپس به دندان‌های آسیاب کوچک و بزرگ فک بالا متصل می‌شود تا همان مثلث گفته شده، به وجود آید.

ارتودنسی با کش | بهترین ایمپلنت شهرکرد

کش ارتودنسی با اتصال میدلاین

یکی دیگر از انواع کش ارتودنسی ازنظر نحوه اتصال که به کار گرفته می‌شود، مدل میدلاین است. در این روش اصلی‌ترین هدف، تراز کردن هر دو فک بالا و پایین به صورت عمودی است. برای اتصال کش به این روش باید آن را به قلاب دو دندان نیش در فک‌ها و سمت‌های مقابل متصل نمود.

اتصال کش کراس بایت

روش دیگری که برای اتصال کش‌ها در این زمینه به کار گرفته می‌شود، روش کراس بایت است. برای کسب بهترین نتیجه از این ‌روش اتصال، باید از داخل قوس فکی بالا به قوس فکی پایین، اتصال برقرار شود.

کلاس مستطیلی

در برخی از مواقع هدف اصلی از استفاده کش از کش ارتودنسی در روند درمان، قرار گرفتن هر دو فک بر روی یکدیگر است. در چنین حالتی باید از کلاس مستطیلی استفاده شود. این روش باید کش به دو دندان از هر فک متصل شود تا در نهایت به شکل یک مستطیل درآمده و کارایی موردنظر را برای فرد به همراه داشته باشد.

کش ارتودنسی مثلث قدامی

از دیگر روش‌های اتصال کش ارتودنسی که در راستای بهبود وضعیت دندان‌ها به کار گرفته می‌شود، باید به روش مثلث قدامی اشاره کنیم. این روش در مواردی به کار گرفته می‌شود که در قسمت جلوی دهان، بین فک بالا و پایین، فاصله‌ای وجود داشته باشد. برای بهبود این فاصله باید کش را به براکت قلاب‌دار دندان نیش فک بالا و سپس دندان نیش فک پایین و درنهایت دندان آسیاب فک پایین متصل کنید.

صفحه اینستاگرام دکتر مهران دانشمند بهترین ایمپلنت شهرکرد

انواع کش ارتودنسی از نظر ساختار

یکی دیگر از دسته‌بندی‌هایی که برای انواع کش ارتودنسی در نظر گرفته می‌شود، بر اساس ساختار آن‌هاست. برای آشنایی بیشتر با این تجهیزات، لازم است تا درباره انواع آن‌ها در این زمینه هم اطلاعات کاملی به دست آورید. بر این اساس می‌توانیم کشهای ارتودنسی را در دو دسته اصلی قرار دهیم که به شرح زیر هستند.

اورینگ یا O-ring

این کش‌ها در اندازه‌های کوچکی ساخته شده و به دور هر براکت قرار می‌گیرند. کش‌های اورینگ معمولا در رنگ‌های متنوع و مختلفی تولید شده و به بازار عرضه می‌شوند. هدف از استفاده کردن از این مدل کش‌ها، حفاظت بیشتر از سیم ارتودنسی داخل براکت است.

کش رابر بند

نوع دیگری از کش ارتودنسی در این زمینه که تا حد بزرگ‌تر از او رینگ است، رابر بند نام دارد. از این کش‌ها معمولا برای اعمال فشار بیشتر به فک استفاده می‌شود تا فک و دندان در وضعیت مطلوبی قرار بگیرند. رابر بند درواقع همان الاستیک ارتودنسی بوده که به سبک‌های مختلف، بر روی دندان‌های فک بالا و پایین قرار می‌گیرد.

دکتر مهران دانشمند در دکتر آفبهترین ایمپلنت شهرکرد در کلینیک 24


مطالب پیشنهادی برای مطالعه :

عوامل موثر در قیمت کاشت ایمپلنت Zimmer

کاشت ایمپلنت دندان تحت بیهوشی

انواع ارتودنسی متحرک دندان

دسته بندی : مطالب آموزشی بهترین ایمپلنت اصفهان و شهرکرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *