کج شدن دندان ‌های کودک

کج شدن دندان ‌های کودک | بهترین ایمپلنت شهرکرد

بررسی مهمترین عوامل کج شدن دندان ‌های کودک

متأسفانه آمار دندانپزشکی نشان می‌دهد که تعداد کودکان مراجعه‌کننده برای انجام ارتودنسی دندان، هر سال در حال افزایش است و این نشان می‌دهد که مسأله کج شدن دندان‌های کودک تحت تأثیر عوامل مختلفی دارد که همین عوامل منجر به افزایش شیوع مشکلاتی در دهان و دندان کودکان می‌شود. در مطلب امروز از سایت دکتر مهران دانشمند، بهترین ایمپلنت شهرکرد قصد داریم به بررسی مهمترین عوامل کج شدن دندان ‌های کودک بپردازیم. مهم‌ترین علل کج شدن دندان‌های کودک عبارتند از:

1- مکیدن انگشت یا شیشه شیر

پزشکان از والدین می‌خواهند که حتی‌المقدور شیشه شیر به دست کودکان ندهند چون مکیدن شیشه شیر و حتی مکیدن انگشت‌ها، بر روی فرم استخوان فک و لثه تأثیر گذاشته و زمانی که دندان‌ها در حال جوانه زنی هستند، همین فشار به راحتی باعث جابجایی و حرکت دندان‌ها خواهد شد.

2- ارث و ژنتیک

اگر یکی از والدین دندان‌های کج داشته باشد و یا انحرافی در فک او مشاهده شود، به احتمال زیاد فرزندان نیز دچار چنین مشکلی می‌شوند. از طرف دیگر کوچک بودن فک که از والدین به ارث می‌رسد، به دلیل کاهش فضا برای جوانه زدن دندان‌ها، منجر به نامنظم شدن و کج شدن دندان‌ها خواهد شد.

3- ضعیف بودن بنیه دندان‌ها

اگر بنیه دندان‌های کودک ضعیف باشد، نمی‌تواند با قدرت لثه را شکافته و از آن خارج شود. در نتیجه برای مدت طولانی در داخل لثه باقی می‌ماند. در این صورت کودک دچار دندان نهفته شده و فشار زیادی که دندان‌ها در داخل لثه بهم وارد می‌کنند، باعث کج شدن آن‌ها خواهد شد.

پیشگیری و درمان سیاه شدن دندان کودک | بهترین ایمپلنت شهرکرد

صفحه اینستاگرام دکتر مهران دانشمند متخصص ایمپلنت شهرکرد

4-  ضربه زدن به فک

در صورتی که کودک شما ضربه محکمی از ناحیه صورت متحمل شده باشد، این موضوع باعث کج شدن دندان او می‌گردد. برای مثال کودکانی که به تازگی راه می‌افتند، اگر به دفعات زیادی از صورت به زمین بیافتند و یا اگر وسیله‌ای به صورت آن‌ها برخورد کند، به دلیل که استخوان فک و دندان‌ها همچنان نرم و سست هستند بنابراین به راحتی کج شده و نظم دندان‌ها بهم می‌ریزد.

5- خوراکی‌های سخت

توصیه می‌کنیم به هیچ عنوان در مدت زمانی که دندان‌های کودک در حال جوانه زدن هستند، خوراکی و مواد غذایی سخت به او ندهید چرا که با این کار به حرکت دندان‌ها و جابجا شدن آن‌ها دامن خواهید زد و دندان‌ها کج می‌شوند.

6- نیفتادن به موقع دندان‌های شیری

والدین باید این موضوع را در نظر بگیرند که دندان‌های شیری کودکان باید از سنین ۵ تا ۶ سالگی شروع به افتادن کرده و دندان‌های دائمی جوانه بزنند. اگر افتادن دندان‌های شیری به تاخیر افتاد، به دندانپزشک اطفال مراجعه کنید. شاید مشکلی وجود داشته باشد. برای مثال احتمال دارد دندان‌های دائمی در داخل فک به طور کامل شکل گرفته‌اند ولی انرژی کافی برای فشار وارد کردن به دندان‌های شیری و انداختن دندان‌های شیری را ندارند. بنابراین همچنان در داخل لثه باقی می‌مانند.

دکتر مهران دانشمند در دکتر آفبهترین ایمپلنت شهرکرد در کلینیک 24


مطالب پیشنهادی برای مطالعه :

مهمترین دلایل پوسیدگی دندان

بررسی کاربردهای محافظ دندان

مهمترین علائم کیست دندان

دسته بندی : مطالب آموزشی بهترین ایمپلنت شهرکرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *