مشکلات رایج کوتاه‌مدت و بلندمدت کاشت ایمپلنت دندان

بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان | . کاشت فیکسچر در پروسه ی ایمپلنت دندان

مشکلات رایج کوتاه‌مدت و بلندمدت ایمپلنت دندان که باید بدانید :

استفاده از ایمپلنت دندان، برای همه مناسب نیست. یک فرد باید تحت معاینه دندانپزشکی گسترده توسط جراح قرار گیرد تا مشخص شود آیا کاندید مناسبی برای این عمل هست یا خیر.

ایمپلنت‌های دندانی دارای میزان موفقیت بالایی در حدود ۹۵٪ هستند و منجر به افزایش کیفیت زندگی برای بسیاری از افراد می‌شوند. با این‌حال، ایمپلنت‌های دندانی می‌توانند عوارضی مانند عفونت، تحلیل لثه و آسیب عصبی و بافتی ایجاد کنند. در صورت بروز علائم نگران‌کننده، فرد باید به جراح دندان خود مراجعه کند.

چه عارضه ایمپلنت دندانی شما در مراحل اولیه یا اواخر باشد، ممکن است متوجه یکی از علائم هشدار دهنده زیر شوید:

  1. مشکل در جویدن
  2. التهاب لثه
  3. رکود لثه
  4. افزایش تورم
  5. لق شدن ایمپلنت یا دندان جایگزین شده
  6. درد یا ناراحتی شدید

دندانپزشک یا جراح دهان، به فرد توصیه می‌کند که پس از عمل، استراحت کافی داشته باشد. آنها همچنین ممکن است یک رژیم غذایی موقت از غذاهای نرم و استفاده از کیسه یخ در قسمت آسیب‌دیده صورت را برای کمک به کاهش التهاب و تورم توصیه کنند. سطوح ناراحتی ممکن است از فردی به فرد دیگر و بسته به تعداد ایمپلنت‌هایی که جراح قرار داده است، متفاوت باشد؛ با این‌حال، مصرف استامینوفن یا ایبوپروفن باید برای کاهش درد کافی باشد. داروهای ضددرد، معمولاً برای ۲ تا ۳ روز پس از عمل، ضروری است.

بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان | نوآوری های کاشت ایمپلنت های دندانی در سال 2024

میانگین زمانی که طول می‌کشد تا یک فرد پس از دریافت ایمپلنت بهبود یابد، از حدود ۲ تا ۶ ماه متفاوت است. هنگامی که بهبودی کامل شد، جراح دندان می‌تواند یک‌دندان مصنوعی را روی ایمپلنت قرار دهد. با درنظرگرفتن این موضوع، اجازه دهید در مورد هشت مورد از رایج‌ترین مشکلات کوتاه‌مدت و بلندمدت ایمپلنت دندان که باید بدانید، صحبت کنیم.

همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی از سایت دکتر مهران دانشمند بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان :

عفونت ایمپلنت

اگرچه دهان‌بین ۵۰۰ تا ۶۵۰ گونه مختلف باکتری دارد، اما زمانی که دندانپزشک جراحی ایمپلنت را به‌درستی و در شرایط استریل انجام دهد، خطر عفونت کم است. گاهی اوقات قبل از جراحی برای بیماران آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود تا احتمال عفونت را محدودتر کند؛ بااین‌حال، هرگونه تجمع باکتری یا بقایای غذا می‌تواند برای بافت‌های اطراف مشکل‌ساز باشد و باعث ازکارافتادن ایمپلنت شود.

اگر علائمی از طعم بد ناشی از ناحیه ایمپلنت را نشان دادید، لثه‌های قرمز یا متورم را مشاهده کردید، یا دائماً بوی بد دهان دارید، احتمالاً عفونت دارید. در این صورت، فوراً با دندانپزشک ایمپلنت خود صحبت کنید تا قبل از اینکه باعث آسیب به ایمپلنت شما شود، مشکل را زودتر حل کنند.

کاشت ایمپلنت ضعیف

هنگام انتخاب ایمپلنت دندان، پیداکردن یک جراح ایمپلنت معتبر بسیار مهم است؛ چراکه بعضی از دندانپزشکان، کاشت دندان ارزان‌قیمت را ارائه می‌دهند و تجربه کافی برای اطمینان از اینکه ترمیم شما در جایی که باید باقی می‌ماند یا خیر را ندارند.

برعکس، یک ایمپلنتولوژیست باتجربه، مهارت و دانش لازم را دارد تا اطمینان حاصل کند که کاشت ایمپلنت دندان (قسمتی که پست تیتانیوم به استخوان متصل می‌شود)، دقیقاً در زاویه و عمق مناسب است تا نتیجه موفقیت‌آمیز را تسهیل کند. هر ایمپلنتی که در موقعیت صحیح قرار نگیرد، در برابر حرکت آسیب‌پذیر است؛ در نتیجه، می‌تواند موجب ایجاد عوارض زیادی گردد.

در مرکز دندانپزشکی دکتر آرش گلستانه در اصفهان، دکتر گلستانه، یک دندانپزشک باتجربه ایمپلنت است و صدها ایمپلنت را قرار داده است و درعین‌حال بهترین عملکرد و زیبایی را تضمین می‌کند. اگر با یک دندانپزشک اثبات نشده، ایمپلنت‌های ارزان‌قیمت را انتخاب کنید، ممکن است خیلی بیشتر از چیزی که برای آن چانه زده‌اید، نیاز به پرداخت هزینه‌هایی مانند ترمیم ایمپلنت، داشته باشید.

بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان | Titanium implant

ایمپلنت شل

احتمالاً شایع‌ترین عارضه، ایمپلنتی است که شل شده است و تعدادی از دلایل برای این مورد وجود دارد. در برخی موارد، استخوان فک به‌اندازه کافی برای نگه‌داشتن ایمپلنت قوی نیست، شاید به دلیل ازبین‌رفتن استخوان در اثر افزایش سن. عوامل دیگری مانند سیگارکشیدن، بیماری لثه و بهداشت نامناسب دهان و دندان می‌توانند باعث شل‌شدن ایمپلنت شوند. اگر ایمپلنت شما شل شده است، فوراً با جراح دهان تماس بگیرید.

آسیب عصبی

از آنجایی‌که آنها با جراحی در فک شما قرار می‌گیرند، خطر اندکی نیز وجود دارد که ایمپلنت‌های دندانی باعث آسیب عصبی در روند عمل شما شوند. این عارضه نادر ایمپلنت دندانی می‌تواند باعث درد، بی‌حسی یا سوزن‌سوزن‌شدن در لب‌ها، دندان‌ها، لثه‌ها یا چانه شود. با مطالعه دقیق محل دقیق اعصاب شما، می‌توانیم به طور مؤثر تعیین کنیم که از کدام اندازه ایمپلنت استفاده کنیم. این بدان معنی است که ما می‌توانیم به طور مؤثر از برخورد با عصب جلوگیری کنیم و خطر آسیب‌دیدن ایمپلنت‌های دندانی شما را از بین ببریم.

یک مشکل عصبی یا بافتی نیاز به توجه فوری دارد. آسیب به عصب آلوئولار تحتانی (IAN) در فک پایین، می‌تواند به طور بالقوه جدی باشد. منبع مورداعتماد برخی از علائم احتمالی آسیب IAN عبارت‌اند از:

  1. بی‌حسی مداوم در طرف ایمپلنت، از جمله لب پایین و چانه
  2. درد یا ناراحتی مداوم
  3. گزگز، گزگز، یا سوزش در لثه و پوست
  4. مشکلات کمتر رایج

DIS همچنین ممکن است منجر به برخی مشکلات کمتر رایج مانند مشکلات سینوس و آسیب به خود ایمپلنت، شود.

واکنش آلرژیک

اکثر ایمپلنت‌ها از آلیاژ تیتانیوم ساخته شده‌اند. اگرچه بسیار نادر است، برخی از بیماران ممکن است حساسیت ناشناخته‌ای به تیتانیوم یا فلز دیگری داشته باشند. علائم واکنش آلرژیک شامل تغییر طعم، گزگز، التهاب یا تورم در ناحیه است. اگر آلرژی به آلیاژ تیتانیوم دارید، می‌توان از مواد جایگزین استفاده کرد و ایمپلنت شما به‌سادگی، نیاز به تعویض دارد. اگر فکر می‌کنید ممکن است واکنش آلرژیک به ایمپلنت خود را تجربه کنید، با جراح دهان خود تماس بگیرید.

مشکلات سینوسی

ایمپلنت‌های دندانی فک بالا می‌توانند به داخل حفره‌های سینوس بیرون‌زده و باعث التهاب سینوس‌ها شوند. این به‌عنوان سینوزیت شناخته می‌شود. برخی از علائم بالقوه سینوزیت عبارت‌اند از:

  • درد، حساسیت، یا تورم در اطراف گونه‌ها، چشم‌ها یا پیشانی
  • مخاط بینی سبز یا زرد
  • بینی مسدود شده
  • کاهش حس بویایی
  • سردردهای سینوسی
  • دندان‌درد
  • بوی بد دهان
  • یک دمای بالا

بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان | عوامل موثر بر موفقیت ایمپلنت دندان

حرکت میکرو

گاهی اوقات ایمپلنت‌ها می‌توانند کمی جابه‌جا شوند یا مقدار کمی حرکت کنند که به آن حرکت میکرو می‌گویند. این به‌اندازه یک ایمپلنت شل نیست، و ممکن است به‌سختی متوجه آن شوید. علائم هشداردهنده حرکت میکرو شامل احساس سفتی در دندان‌های اطراف ایمپلنت یا تغییر در ایمپلنت است که وقتی در آینه نگاه می‌کنید می‌توانید ببینید. این یک علامت هشدار اولیه است که ایمپلنت ممکن است به‌زودی شل شود. اگر به این نوع مشکل مشکوک هستید با جراح دهان خود تماس بگیرید.

شکست در استئواینتگراسیون

استئواینتگراسیون، زمانی است که استخوان در اطراف ایمپلنت شما رشد می‌کند. اگر یکپارچگی استخوانی ناموفق باشد، ایمپلنت به‌اندازه کافی ایمن نخواهد بود که تاج را در جای خود نگه دارد. به این حالت شکست در استئواینتگراسیون می‌گویند. در صورت شکست در استئواینتگراسیون، ممکن است ایمپلنت به‌خودی‌خود بیفتد یا ممکن است نیاز به برداشتن آن داشته باشید. اگر ایمپلنت دندان شما شکست خورد، شما و دندانپزشکتان می‌توانید تصمیم بگیرید که آیا باید ایمپلنت را جایگزین کنید یا گزینه دیگری را امتحان کنید.

رکود لثه

در برخی موارد، فرد ممکن است متوجه شود که بافت لثه اطراف ایمپلنت شروع به عقب‌نشینی می‌کند و این می‌تواند منجر به التهاب و درد شود. برای جلوگیری از برداشتن ایمپلنت، ارزیابی سریع دندانپزشک، ضروری است.

از دستورات دندانپزشک خود پیروی نمی‌کنید ؟

یکی از رایج‌ترین مشکلات ایمپلنت دندان، زمانی رخ می‌دهد که بیماران از توصیه‌های پس از جراحی ایمپلنت پیروی نمی‌کنند. دندانپزشک شما باید تمام راهنمایی‌های لازم را به شما ارائه دهد تا اطمینان حاصل شود که ایمپلنت‌ها بهترین شانس بقا را دارند و شامل عواملی مانند:

  1. رعایت محدودیت‌های غذایی
  2. دوری از فعالیت‌های بدنی خطرناک
  3. اطمینان از تمیزی دهان در داخل و اطراف ناحیه ایمپلنت
  4. سیگارنکشیدن (به‌ویژه قبل از اینکه ایمپلنت به طور کامل تثبیت شود)

حقیقت این است که رعایت‌نکردن هر یک از موارد فوق، بر موفقیت ایمپلنت دندانی شما تأثیر می‌گذارد؛ بنابراین از توصیه‌های داده شده استفاده کنید و به دستورالعمل‌های مراقبت‌های بعد از آن پایبند باشید.

خون‌ریزی

در برخی موارد، ایمپلنت منجر به خونریزی مزمن می‌شود. هنگامی که خونریزی متوقف نمی‌شود، می‌تواند موجب انواع مشکلاتی مانند ناراحتی معده و کم‌خونی گردد. در بیشتر موارد، خونریزی را می‌توان با مداخله جراح دهان و دندان، درحالی‌که ایمپلنت را در جای خود نگه داشت، متوقف کرد.

شرایط پزشکی از قبل موجود

افشای هر گونه شرایط پزشکی از قبل موجود در طول مشاوره اولیه، ضروری است؛ در غیر این صورت، خطر شکست ایمپلنت بیشتر می‌شود؛ اما چرا؟ زیرا برخی بیماری‌ها بر موفقیت یا شکست ایمپلنت تأثیر می‌گذارد. شرایطی مانند دیابت کنترل نشده بر فرایند همجوشی استخوان (استئواینتگراسیون) که فرایندی بسیار مهم در کاشت ایمپلنت است، تأثیر می‌گذارد.

خبر خوب این است که اگر در طول مشاوره وضعیت خود را بگویید، ممکن است راه‌حلی وجود داشته باشد. به‌عنوان‌مثال، اگر دیابت به‌درستی تنظیم شود، سرعت رشد بافت استخوان ممکن است به حالت عادی بازگردد. کسانی که قبلاً پرتوهای سر، گردن و فک را تجربه کرده‌اند، همیشه منع مصرف ندارند و پریودنتال (بیماری لثه) را می‌توان قبل از کاشت ایمپلنت درمان کرد. بنابراین، اکنون می‌دانیم که چه مشکلات رایج دندانی در کوتاه‌مدت رخ می‌دهد، در بلندمدت چطور؟

بهداشت ضعیف دهان

درحالی‌که ایمپلنت‌های دندانی می‌توانند سال‌ها دوام بیاورند، نیاز به مراقبت و توجه دارند؛ به‌ویژه در مورد بهداشت خوب دهان. به‌راحتی می‌توان فکر کرد که ازآنجایی‌که ایمپلنت‌های دندانی چند سالی است در دهان هستند، دیگر به مراقبت و توجه زیادی نیاز ندارند. حتی اگر ایمپلنت‌های دندانی مستعد مشکلات مشابه دندان‌های طبیعی نیستند، اگر بافت‌های نرم اطراف ایمپلنت (و در نهایت استخوان نگهدارنده) آسیب ببینند، می‌توانند شل شوند.

این ممکن است در هر زمانی رخ دهد و به‌عنوان پری ایمپلنتیت شناخته می‌شود. غیرمعمول نیست که پری ایمپلنتیت، ۱۴ سال پس از قراردادن اولیه، باعث شکست ایمپلنت شود؛ بنابراین، اگر می‌خواهید از ایمپلنت دندان خود مراقبت طولانی‌مدت داشته باشید، تعهد به مراقبت خوب از دهان در طول عمر، ضروری است.

بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان | اهمیت انتخاب مسواک مناسب برای سلامت دندان

نیروی نامناسب

اعمال نیروی بیش از حد یا نامناسب، یکی دیگر از دلایل رایج شکست ایمپلنت‌های دندانی است. ایمپلنت دندان به‌گونه‌ای طراحی شده است که بسیار قوی باشد و زمانی که به طور کامل در فک ادغام شود، می‌تواند یک‌عمر دوام بیاورد؛ البته درصورتی‌که از آن مانند یک‌دندان معمولی برای گازگرفتن و جویدن غذا، استفاده کنید.

اگر از ترمیم ایمپلنت خود برای باز کردن بطری‌های نوشابه، شکستن تکه‌های یخ یا جویدن ناخن‌ها استفاده می‌کنید، در این صورت در معرض خطر اعمال نیروی بیش از حد قرار می‌گیرید. این می‌تواند تأثیر مضری بر روی تاج و خود ایمپلنت داشته باشد.

نیروی اضافی

یکی دیگر از دلایل مشکلات ایمپلنت دندان در طولانی‌مدت، دندان‌قروچه است. دندان‌قروچه یک بیماری شایع است که حدود ۸ تا ۱۰ درصد از بزرگسالان را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. برای اینکه بفهمیم این وضعیت چقدر بد است، باید ببینیم چه اتفاقی برای ایمپلنت‌های دندانی هنگام جویدن در مقابل زمانی که دندان‌قروچه می‌کنیم، می‌افتد.

پس‌زدن جسم خارجی

دلیل نهایی مشکلات طولانی‌مدت ایمپلنت دندان، زمانی است که بدن فرد آن را پس می‌زند؛ مسلماً، این یک پدیده بسیار کمتر رایج است و در کل بسیار نادر است، اما می‌تواند اتفاق بیفتد؛ به‌خصوص در مورد ایمپلنت‌های ارزان‌قیمت که ممکن است شامل مجموعه‌ای از فلزات باشند.

این ممکن است بلافاصله یا در طول زمان اتفاق بیفتد و علائم شامل ازدست‌دادن چشایی، تورم لثه و احساس سوزن‌سوزن‌شدن ناشی از محل ایمپلنت است. بهترین راه برای اطمینان از اینکه بدن شما ایمپلنت را رد نمی‌کند این است که دندانپزشکی را انتخاب کنید که فقط از ایمپلنت‌های با مارک‌های برتر مانند ایمپلنت اشترومن، ایمپلنت نوبل بیکر و سایر ایمپلنت‌های خوب بازار استفاده کند. اگر نمی‌دانید، قبل از اقدام از دندانپزشک خود بپرسید.

بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان | برترین کشورهای سازنده ایمپلنت دندان

چه زمانی به دندانپزشک مراجعه کنیم؟

پس از نصب ایمپلنت، دندانپزشک ممکن است آنتی‌بیوتیک‌ها را برای کمک به جلوگیری از عفونت تجویز کند. همچنین ممکن است بیمار برای کمک به کاهش درد، به مسکن‌های بدون نسخه یا نسخه‌ای، نیاز داشته باشد. هر گونه تورم یا کبودی بعد از ایمپلنت دندان، باید ظرف چند روز پس از عمل، از بین برود؛ بااین‌حال، اگر درد و تورم بیش از یک هفته ادامه یابد، فرد باید قرار ملاقات دندانپزشکی بعدی را رزرو کند.

روند بهبودی اولیه چند هفته طول زمان برده و ادغام استخوانی کامل، ممکن است ماه‌ها طول بکشد. اگر ایمپلنت‌های دندانی‌تان، کمی شروع به حرکت کرد یا بعد از چند هفته، به درد ادامه داد، باید به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشد. پرداختن به مشکل برای جلوگیری از عوارض، بسیار مهم است.

دسته بندی : مطالب آموزشی بهترین ایمپلنت اصفهان و شهرکرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *