آنچه باید درباره ایمپلنت دندان آسیاب بدانید!
ایمپلنت دندان آسیاب روشی برای جایگزینی دندان های از دست رفته در قسمت انتهایی دهان است. دندان ها به عنوان یکی از اعضای حساس بدن همواره در معرض آسیب هستند و گاهی شدت مشکل باعث تخریب کامل دندان می شود. از این رو راهی به جز جایگزینی نیست.
روش های مختلفی برای این عمل وجود دارد که یکی از آن ها ایمپلنت است. در این روش دندان هایی مشابه دندان های اصلی ساخته و جایگذاری می شوند تا نبود دندان های اصلی احساس نشود.
ایمپلنت دندان آسیاب یک روند پیچیده است که از چند مرحله تشکیل می شود. ابتدا، دندانپزشک مراحلی را برای اطمینان از بی خطر بودن ایمپلنت انجام می دهد. این مراحل شامل انجام معاینه، تصویربرداری از ناحیه مورد نظر، ارزیابی تراکم استخوان فک و بررسی خطرات مرتبط با دندان های اطراف می شود.
در صورتی که لازم باشد دندان قبل از ایمپلنت کشیده شود، زمانی برای بهبودی، لازم است که ممکن است بین مرحله معاینه و کاشت ایمپلنت باشد. سپس، اسکرو کاشته می شود و استخوان فک در آن محل رشد کرده و با آن یکپارچه می شود. این فرآیند معمولاً چهار تا شش ماه طول می کشد. اگر لازم باشد پیوند استخوان انجام شود، ممکن است این مرحله بیشتر طول بکشد.
از دیگر مراحل ایمپلنت دندان آسیاب می توان به نصب روکش اشاره کرد. پس از ثابت شدن اسکرو در فک، دندانپزشک یک روکش را بر آن نصب می کند. این روکش معمولاً با قالب گیری روکش، که ممکن است زمان بر باشد، ساخته می شود. سپس، در طی فرآیند ریکاوری، روکش بر اسکرو نصب می شود.
با توجه به این مراحل، کل زمان لازم برای اتمام کاشت دندان آسیاب معمولاً حدود شش ماه است. اما این مدت ممکن است با توجه به شرایط و نیاز های خاص هر بیمار متغیر باشد.
همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی از سایت دکتر مهران دانشمند بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان :
- آشنایی با بهترین ایمپلنت شهرکرد – بهترین متخصص ایمپلنت شهرکرد در دکتر اف
- بهترین ایمپلنت اصفهان – بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان در دکتر آف
- بهترین متخصص ایمپلنت شهرکرد
مشکلات و عوارض ایمپلنت دندان آسیاب
استفاده از ایمپلنت دندان آسیاب، همچنان که یک راه حل مناسب و پرکاربرد برای جایگزینی دندان های از دست رفته است، ممکن است با برخی مشکلات و عوارض همراه باشد. در ادامه به برخی از این مشکلات اشاره می شود :
عفونت
یکی از مشکلات اصلی پس از ایمپلنت دندان، عفونت است. این مسأله ممکن است در ناحیه جراحییا اطراف ایمپلنت رخ دهد و در صورت بروز باید به دندانپزشک مراجعه شود.
عدم پذیرش ایمپلنت
ممکن است بدن بیمار به دلایلی مانند بیماری های زمینه ای، ایمپلنت را پس بزند. این مشکل اصطلاحاً پس زدن ایمپلنت نامیده می شود و در صورت بروز ممکن است لازم باشد ایمپلنت خارج شود. برای جلوگیری از این مشکل بهتر است قبل از شروع مراحل ایمپلنت دندان آسیاب، آزمایشات مربوط به بیماری های زمینه ای را انجام دهید.
خروج ایمپلنت
در برخی موارد، ایمپلنت دندان ممکن است به طور ناگهانییا در طول زمان از محل خود خارج شود. این مشکل ممکن است نیاز به جراحی مجدد داشته باشد.
تراکم استخوان ناکافی
تراکم استخوان ناکافی می تواند باعث شکست ایمپلنت شود. این مشکل ممکن است به دلیل بیماری هایی مانند پوکی استخوان یا انجام جراحی به شکل نادرست به وجود بیاید.