7 عاملی که باعث رد ایمپلنت توسط بدن میشود؟
رد ایمپلنت | چه نیاز به جایگزینی یک دندان یا چند دندان داشته باشید، ایمپلنتهای دندانی میتوانند لبخندی زیبا و طبیعی به شما هدیه دهند و در عین حال کیفیت زندگی شما را افزایش دهند. همچنین زمانی که کاشت دندان به درستی انجام شود، میتواند نتایج استثنایی به همراه داشته باشد. با این حال، برخی از عوامل میتوانند باعث رد ایمپلنت توسط بدن شوند. زمانی که شکست ایمپلنت اتفاق میافتد، میتواند باعث ناراحتی شدید شود و حتی منجر به عوارض بیشتر شود.
همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی از سایت دکتر مهران دانشمند بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان :
- آشنایی با بهترین ایمپلنت شهرکرد – بهترین متخصص ایمپلنت شهرکرد در دکتر اف
- بهترین ایمپلنت اصفهان – بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان در دکتر آف
- چگونگی درمان عقب رفتگی فک
- بهترین متخصص ایمپلنت شهرکرد
7 دلیل اصلی برای رد ایمپلنت توسط بدن :
1. ایمپلنت غیر استاندارد
یکی از جنبههای چالش برانگیز جراحی ایمپلنت، قرار دادن ایمپلنت بهگونهای است که به طور کامل توسط استخوان فک احاطه شود. گاهی اوقات فضای خالی دندان کشیده شده در استخوان فک، موقعیت ایده آل برای ایمپلنت نیست. بنابراین ایمپلنت و استخوان ممکن است در نهایت همتراز نشوند. هنگامی که ایمپلنت با استخوان فک هماهنگی مناسبی نداشته باشد، تاج دندان غیرطبیعی به نظر میرند، لثهها عقب میروند و فلز خاکستری تیره ایمپلنت در اطراف لثه قابل مشاهده می شود.
از خطرات رد ایمپلنت توسط بدن یکی این است که اصلاح ایمپلنتهایی که در مکان نامناسبی قرار گرفتهاند میتواند مشکل ساز باشد. فرایند برداشتن ای نوع ایمپلنت میتواند به استخوان و دندانهای مجاور آسیب برساند. به همین دلیل بسیار اهمیت دارد که کاشت دندان به دقیق ترین شکل ممکن انجام شود. در این مرحله انتخاب دندانپزشکی با دانش و تجربه بالا برای ارائه نتایج موفقیت آمیز اهمیت بیشتر پیدا می کند.
2. قالب گیری ضعیف روکش
قالب روکش دندان توسط دندانپزشک قالب گیری میشود و برای ساخت روکشها به آزمایشگاه ارسال میشوند. اگر اندازه گیری قالبها دقیق انجام نشود، دندانهای جایگزین ممکن است به درستی روی آن قرار نگیرند. فقط یک ناهماهنگی بسیار کم میتواند باعث ایجاد فاصله بین تاج و لثه شود که به اندازه کافی ظاهر و عملکرد دندانها را به خطر میاندازد.
این مشکل میتواند باکتریها را به لثهها راه دهد و در نهایت منجر به عفونت محل جراحی شود. این عفونت قابل درمان است؛ اما ممکن است نیاز به جایگزینی ایمپلنت داشته باشیم. اساساً عفونت دندان هزینه کاشت دندان را دو برابر میکند. عامل دیگر سیمانی است که تاج دندان جدید را روی پایه ایمپلنت میچسبد که در صورت نشت روی لثه میتواند باعث عفونت شود. به همین دلیل است که مهارت دندانپزشک بسیار مهم است.
3. پری ایمپلنتیت و سایر عفونتها
پری ایمپلنتیت یکی از دلایل اصلی رد ایمپلنت دندان توسط بدن است. گاهی اوقات پری ایمپلنتیت می تواند به عنوان یک پاسخ التهابی پس از کاشت دندان رخ دهد که ناشی از تشکیل باکتری در دهان است.
پری ایمپلنتیت میتواند به لثه و استخوان اطراف ایمپلنت آسیب برساند و به طور بالقوه منجر به از دست دادن استخوان یا رد ایمپلنت شود. در حالی که این بیماری قابل درمان است، اما در اغلب موارد ایمپلنت نیاز به تعویض دارد. افرادی که بیشتر مستعد ابتلا به عفونت باکتریایی یا پری ایمپلنتیت هستند، بیماران دیابتی، سیگاریها و افرادی هستند که بهداشت دهان و دندان نامناسبی دارند.
4. پیوند استخوان ناموفق با ایمپلنت
Osseointegration اصطلاحی است که برای توصیف پیوند ساختاری بین استخوان و ایمپلنت استفاده میشود. این فرآیند معمولاً از چند هفته تا چند ماه طول میکشد. گاهی اوقات ایمپلنت به طور کامل با استخوان فک ادغام نمیشود. این مشکل میتواند باعث شل شدن ایمپلنت شود یا حتی ممکن است باعث افتادن ایمپلنت شود.
تراکم و سلامت کلی استخوان فک شما در موفقیت ایمپلنت نقش مهمی دارد. ارزیابی سلامت استخوان کاری است که دندانپزشک متخصص کاشت ایمپلنت قبل از عمل انجام میدهد. اگر استخوان کافی وجود ندارد، روش پیوند استخوان یا لیفت سینوس برای ایجاد شرایط مناسب برای کاشت ایمپلنت انجام می شود.
5. آسیب عصبی
زمانی که ایمپلنت خیلی نزدیک به اعصاب اطراف دهان ثابت شود، ممکن است آسیب عصبی اتفاق بیفتد. بروز این امر در دندانپزشکان بیتجربه ایمپلنت دندان یا زمانی که دندانپزشک از برنامه ریزی درمانی مناسب به عنوان بخشی از روند جراحی استفاده نمیکند، بیشتر است.
برنامه درمانی به دندانپزشک کمک میکند تا تمام عواملی را که میتواند روی موفقیت ایمپلنت تأثیر بگذارد را شناسایی کند. آسیب عصبی معمولاً زمانی خود را نشان میدهد که بی حسی، درد طولانی مدت یا احساس سوزنسوزنشدن در اطراف لثهها، لبها، گونهها یا زبان وجود داشته باشد.
6. شکست خود ایمپلنت
علیرغم اینکه ایمپلنت از یک فلز بسیار قوی ساخته شده است، ممکن است پست فلزی شل شود. وقتی پست ایمپلنت شل میشود، این حرکت میتواند باعث شکستگی ایمپلنت شود. به لطف پیشرفت فناوری ایمپلنت، امروزه کمتر شاهد این اتفاق هستیم، با این حال، شکست ایمپلنت همچنان امکانپذیر است. به ویژه در ایمپلنتهای ارزان قیمت که ممکن است از مواد نامرغوب استفاده کنند که پایداری ایمپلنت را به خطر میاندازند.
7. خطر رد ایمپلنت توسط بدن و واکنش آلرژیک
هرگاه شیء خارجی وارد بدن شما شود، احتمال بروز عوارض جانبی وجود دارد. ایمپلنتهای دندانی و سایر مواد مورد استفاده برای روش ایمپلنت ممکن است باعث واکنش موضعی و آلرژیک شوند. به منظور اطمینان از کیفیت مواد برای درمان شما، دندانپزشک باید بررسی کند که آیا شما آلرژی خاصی دارید یا خیر.