از تشخیص تا درمان کیست دندان

بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان | از تشخیص تا درمان کیست دندان

کیست دندان چه علائمی دارد؟

کیست دندان به حفره هایی متورم و بسته اطلاق می شود که در آن عفونت و مواد غیر عفونی انباشته شده است. این کیست دندان ممکن است در هر قسمت از دهان بروز کند. غالبا کیست ها در لثه ها، بافت نرم دهان، لب ها و گاهی نیز اطراف دندان بروز می کند. خبر خوب این است که این کیست ها غیرسرطانی است برای درمان آن می توانید به دندانپزشک مراجعه کنید.

کیست دندان اگرچه خوش خیم است و غیرسرطانی اما گاهی تهاجمی و پیش رونده است. از همین رو ممکن است دندان های مجاور و استخوان فک و گاهی نیز بافت دهان را نیز درگیر کند. بنابراین برای درمان این کیست ها تعلل نکنید.

در صورتی که این کیست در دندان ها و در ناحیه ریشه بروز کند لازم است به متخصص عصب کشی دندان مراجعه کنید تا درمان های لازم برای از بین بردن این کیست های دردناک انجام دهد.

همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی از سایت دکتر مهران دانشمند بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان :

بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان | . از تشخیص تا درمان کیست دندان

علائم و نشانه های کیست های دهان

کیست دهان قبل از تشدید آن دارای علائم و نشانه هایی است که به شما هشدار می دهد برای درمان اقدام کنید. هر چه این علائم تشدید شود نشان دهنده پیشروی بیشتر بیماری است. از مهمترین علائمی که می توانید به وجود کیست در دهان پی ببرید می توان به التهاب و قرمزی بافت درگیر کیست اشاره کرد . از مهمترین علائمی که نشان دهنده وجود کیست در ناحیه دهان است اینکه اگر این حفره ها در قسمت بافت نرم دهان باشد، به شکل تاول یا زخم بروز می کند.

انواع کیست دندان و دهان چیست؟

کیست دهان و دندان انواع مختلفی دارد که هر کدام از این انواع روش های درمانی ویژه ای را می طلبد. شایع ترین انواع کیست در دهان و دندان عبارت است از :

  • دنتیجروس

به این نوع کیست فولیکولار نیز گفته می شود. عمدتا این کیست ها نزدیک تاج دندان عقل بروز می کند. بهترین روش درمانی پیشگیرانه برای بروز این نوع کیست کشیدن دندان عقل است.

  • پری اپیکال

نوع دیگری از کیست هایی است که پایین دندان و نزدیک به ریشه بروز می کند. در شرایطی که عصب دندان از بین برود ی عفونت پالپ بروز کند ایجادمی شود. این نوع کیست غالبا می تواند آبسه نیز باشد.

  • موکوسل

کیست های موکوسل یا مخاطی غالبا در ناحیه مخاط دهان بروز می کند. در این نوع کیست سطح داخلی گونه، لب ها یا زبان درگیر می شوند. دلیل اصلی نیز می تواند فشار، تحریک یا ضربه به این قسمت از بافت های دهان باشد.

  • ادنتوژنیک

از دیگر انواع کیست های دندانی به شمار می آید که در استخوان فک بروز می کند. اگرچه میزان بروز آن بسیار محدود است اما در شرایطی که ایجاد شود بسیار رشد کرده و بزرگ می شود.

کیست‌ها چگونه تشخیص داده می‌شوند؟

تشخیص کیست ها بر اساس نوع و علائمی که دارند ممکن است به صورت چشمی باشد. در غیر این صورت بنا به تجویز دندانپزشک با عکسبرداری اشعه ایکس این کیست ها قابل شناسایی هستند.

در مواردی نیز که کیست بیشتر از ۲ سانتیمتر رشد کرده باشد و علائم سرطانی داشته باشند متخصص با نمونه برداری سعی در تشخیص نوع کیست دارد. همچنین اگر کیست ها در ناحیه استخوان فک رشد کرده باشند با سی تی اسکن یا ام آر آی عکسبرداری های لازم صورت می گیرد.

بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان | . آشنایی با انواع جراحی و درمان تخصصی لثه

کیست دندان چه عوارضی ایجاد می کند؟

کیست دندان برای بیمار توام با عوارضی است که اگر درمان نشود می تواند منجر به از بین رفتن بخش هایی از استخوان فک و دندان شود. در موارد پیشرفته تر حتی این کیست های می تواند سلامت بیمار را به خطر بیندازد. در هر صورت توصیه های دندانپزشکی بر تسریع درمان کیست های دهان و دندان تاکید دارد تا بیمار کمترین درد و رنج را متحمل شود. از مهمترین عوارض کیست های دندانی می توان موارد زیر را برشمرد :

  1. بروز عفونت در ناحیه دندان
  2. از دست دادن دندان و ضرورت کشیدن دندان
  3. بروز زائده های خوش خیم در فک
  4. ایجاد شکستگی در فک

روشهای درمان کیست های دهان و دندان چیست؟

یکی از مهمترین دغدغه های بیمارانی مبتلا به کیست بافتی دهان و دندان اطلاع از روش های درمان این کیست ها است. در پاسخ به این موضوع می توان مهمترین نکته در انتخاب روش درمانی را میزان پیشرفت و نوع کیست دانست.

بسیاری از این کیست ها با جراحی ساده و بی حسی موضعی تخلیه می شوند. در این روش با سریعترین روش ممکن و بدون آسیب به بافت های مجاور کیست، مشکل برطرف می شود. اما روش دیگری که جراحان متخصص انتخاب می کنند روش جراحی مارسوپیالیزیشن است که در آن کیست را باز و مواد عفونی و زائد آن را تحلیه می کنند. پس از آن با بخیه زدن بخش هایی از کیست از بزرگتر شدن آن در آینده پیشگیری می کنند.

در نظر داشته باشید در صورتی که کیست در ناحیه دندان عصب ریشه را از بین برده باشد انجام عصب کشی امری ضروری و غیرقابل انکار است. با این وجود دندان پزشک قبل از هر اقدامی با عکسبرداری و سی تی اسکن از میزان و محل کیست اطمینان حاصل می کند. در نهایت بهترین روش را انتخاب و برای درمان اقدام می کند.

 

دسته بندی : مطالب آموزشی بهترین ایمپلنت اصفهان و شهرکرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *