انواع رنگهایی که دندان به خود میگیرد!
تغییر رنگ دندان | ممکن است تصور کنید که دندانها در صورت تغییر رنگ، فقط ممکن است زرد یا قهوهای شوند. در حالی که تغییر رنگ دندان، طیف گسترهتری از رنگها را در بر میگیرد!
- علت خاکستری شدن دندان: مصرف تتراساکلین، مصرف آنتی بیوتیک، شروع فرایند پوسیدگی دندان، دنتینوژنز ایمپرفکتا و افزایش سن میتواند منجر به خاکستری شدن دندان شود.
- علت سیاه شدن دندان از داخل: شاید این پرسش برایتان مطرح شده که چرا رنگ دندان سیاه می شود؟ باید بگوییم استعمال دخانیات، آسیب دیدگی مینای دندان، انجام جرم گیری غیر اصولی، تبدیل پلاک دندان به تارتار و ورود ضربه به دندان ممکن است باعث سیاه شدن دندان شود.
- علت زرد شدن دندان: افزایش سن، مصرف غذاها و نوشیدنیهای رنگی میتواند دلیل زرد شدن دندان باشد.
- علت قهوه ای شدن دندان: پوسیدگی، مصرف زیاد قهوه، مصرف فلوراید بیش از حد، بیماری سلیاک ممکن است دلیل قهوه ای شدن دندان باشد.
همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی از سایت دکتر مهران دانشمند بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان :
- آشنایی با بهترین ایمپلنت شهرکرد – بهترین متخصص ایمپلنت شهرکرد در دکتر اف
- بهترین ایمپلنت اصفهان – بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان در دکتر آف
- بهترین متخصص ایمپلنت شهرکرد
انواع تغییر رنگ دندانها
لکه های خارجی: این لکهها روی سطح دندان ایجاد میشوند و به راحتی با جرمگیری و بلیچینگ قابل رفع هستند. پیشنهاد میکنیم مقاله تفاوت جرمگیری و بلیچینگ دندان را نیز مطالعه نمایید.
تغییر رنگ داخلی: این نوع تغییر رنگ از داخل دندان ایجاد میشود و به روشهای سفید کردن دندان پاسخ نمیدهد. برای رفع این نوع تغییر رنگ، ممکن است نیاز به روکش دندان، لمینت دندان یا کامپوزیت دندان داشته باشید.
ممکن است تصور کنید که دندانها در صورت تغییر رنگ، فقط ممکن است زرد یا قهوهای شوند. در حالی که تغییر رنگ دندان، طیف گسترهتری از رنگها را در بر میگیرد!
چگونه میتوان از تغییر رنگ دندان ها پیشگیری کرد؟
برای پیشگیری از تغییر رنگ دندانها باید به توصیههای بهداشتی و مراقبتی دندانپزشکان توجه کنید و پیش از آسیب دیدگی و تغییرات رنگ شدید و جدی دندان از بروز این مشکل جلوگیری کنید. راهکارهای زیر، نمونههایی از رفتارهایی است که به پیشگیری از تغییر رنگ دندان شما کمک میکنند.
- درمان تغییر رنگ دندان
- رعایت بهداشت دهان و دندان با استفاده از مسواک، خمیر دندان و دهانشویه
- جرم گیری مرتب دندان ها
- محدود کردن مصرف غذاها و نوشیدنیهای رنگی یا شستشوی دهان پس از استفاده از آنها
- ترک سیگار یا کاهش مصرف آن
- مراجعه دورهای به دندانپزشک
درمان
اگر رنگ دندانتان تغییر کرده (و اصطلاحا کار از کار گذشته!)، باید به سراغ درمان این مشکل بروید. چرا که تغییر رنگ دندانها هم میتواند نشانهای از به خطر افتادن سلامتی شما و دندانهایتان باشد، هم عاملی برای کاهش اعتماد به نفستان. پیشنهاد میکنیم در این خصوص به بهترین دندانپزشک زیبایی که میشناسید مراجعه کنید. معمولا چند راهکار اساسی و مخصوص برای درمان تغییر رنگ دندان ها وجود دارد که در ادامه آنها را معرفی خواهیم کرد.
تمیز کردن دندانها
با کمک یک مسواک و خمیر دندان ساینده دندانهایتان را تمیز و مرتبا لابهلای دندانهایتان را نخ دندان بکشید. این فرایند را به مدت یک هفته، روزانه ۲ بار تکرار کنید. در این مدت باید دو بار هم از دهانشویه استفاده کنید. در این یک هفته، اصلا سیگار نکشید و در صورتی که نوشیدنی رنگی خوردید، فورا دهانتان را با آب بشویید. علاوه بر این، مقالهی سفید کردن دندان در خانه، چند راهکار درمان خانگی زردی دندان به شما معرفی خواهد کرد.
انجام این کارها لکههای عمیق روی دندان شما را از بین خواهد بود. پس از آن، باید روتین همیشگی مراقبت از دندانها را اجرایی کنید.
جرمگیری دندان
جرمگیری روشی برای تمیز کردن عمیق دندانها و از بین بردن پلاکهایی است که به مرور زمان به جرم تبدیل و باعث تغییر رنگ دندانها شدند. البته جرم گیری (نسبت به بلیچینگ) تغییر زیادی روی رنگ دندانهای شما به وجود نخواهد آورد. اما از تغییر رنگ بیشتر دندان جلوگیری خواهد کرد.
بلیچینگ دندان
بهترین روش برای سفید کردن دندانها، بلیچینگ دندان است. بلیچینگ با کمک مواد شیمیایی مخصوص (پراکسید هیدروژن یا پراکسید کاربامید)، لکههای قدیمی و جدیدِ ناشی از قهوه، چای، سیگار و حتی افزایش سن را از بین میبرد.
استفاده از کامپوزیت، لمینت یا روکش دندان
اگر علت تغییر رنگ دندان درونی باشد و فرایندهای حذف لکهها تاثیری روی آنها نداشته باشد، باید از ونیر کامپوزیت دندان، روکش یا لمینت دندان برای رفع زردی دندان و یا درمان سیاه شدن دندان استفاده کنید. در این فرایندها، یک لایهی بیرونی روی سطح دندان و یا دور تا دور آن قرار میگیرد و ظاهر نامناسب دندان را مخفی میکند.