خونریزی لثه

خونریزی لثه | بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان |

آیا خونریزی لثه خطرناک است؟

بعضی از افراد زمانی که دچار خونریزی لثه می‌شوند، از این موضوع نگران خواهند شد که مبادا لثه آن‌ها دچار بیماری جدی شده است. در ادامه این نوشته از سایت دکتر مهران دانشمند، بهترین ایمپلنت شهرکرد توضیحاتی درباره این موضوع ارائه خواهیم داد. با ما همراه باشید.

لازم است بدانید که خونریزی لثه همیشه هم جدی نیست. برای مثال اگر جدیدا مسواک خود را عوض کرده‌اید چون در ابتدا برس مسواک کمی زبر است، ممکن است دچار خونریزی لثه شود. به خصوص افرادی که در مرحله ارتودنسی هستند و لثه‌های آن‌ها حساس می‌شوند، با عوض کردن مسواک، احتمال خون‌ریزی لثه نیز بیشتر می‌شود. یا اگر شما نحوه استفاده از نخ دندان را به درستی ندانید، همین موضوع باعث آسیب به لثه‌ها و خونریزی خواه دشد. اما گاهی اوقات خونریزی لثه نشان‌دهنده بیماری‌هایی است که در این قسمت رخ داده است. مهمترین دلایل خونریزی لثه که نشان‌دهنده یک مسأله جدی برای شما خواهد بود عبارتند از:

  • ژنژیویت
  • بارداری
  • انجام ارتودنسی
  • کمبود ویتأمین‌های بدن

متوقف کردن خونریزی لثه ها

در صورتی که دچار خونریزی لثه شدید، تا زمانی که بتوانید به دندانپزشک مراجعه کنید، باید هر چه زودتر جلوی خونریزی را بگیرید. بنابراین چند توصیه داریم:

باید حتماً از گاز پانسمان استفاده نمایید. گاز را بر روی لثه‌های خود قرار داده و به قسمتی که دچار خونریزی شده است کمی فشار بیاورید تا خونریزی هر چه زودتر متوقف شود.
اگر خونریزی شدید است، می‌توانید از کیسه یخ استفاده کنید.
کسانی که دچار بیماری‌هایی همانند هموفیلی و یا رقیق بودن خون هستند، زمانی که دچار خونریزی لثه می‌شوند به سختی می‌توانند این عارضه را مهار کنند. بنابراین این دسته از افراد باید تجهیزات لازم را همیشه در خانه خود داشته باشند تا بتوانند هر چه زودتر خونریزی را متوقف نمایند چون خونریزی بیش از اندازه از یک سو بر روی شرایط جسمی و ضربان قلب تاثیر می‌گذارد و از طرف دیگر التهاب لثه‌ها را بیشتر خواهد کرد.

خونریزی لثه | بهترین ایمپلنت شهرکرد

درمان خانگی خونریزی لثه

اشتباهی که برخی از افراد مرتکب می‌شوند این است که در زمان خونریزی لثه، به سراغ روش‌های خانگی ‌می‌روند. در اولین قدم باید شدت خونریزی را در نظر داشته باشید. اگر تا به حال دچار خونریزی لثه نشده و بنا به دلایلی همانند عوض شدن مسواک، عدم استفاده صحیح از نخ دندان و یا در جریان ارتودنسی، هر از گاهی دچار خونریزی لثه می‌شوید، می‌توانید از روش‌های خانگی استفاده کنیم. برای این منظور چند راهکار در پیش روی شما قرار دارد:

  • از آب نمک استفاده کنید چون آب نمک باعث سخت شدن بافت لثه خواهد شد.
  • کمی عسل به لثه‌های خود بزنید تا اگر به لثه در اثر عفونت باکتریایی دچار التهاب و آلرژی شده است این مشکل هر چه زودتر برطرف گردد.
  • استفاده از روغن گل میخک نیز تأثیر معجزه‌آسایی بر روی استحکام لثه و درمان خونریزی لثه دارد. می‌توانید روغن میخک را کمی بر روی لثه خود بمالید. همین که احساس سوزش کردید، نشان می‌دهد دارو در حال اثرگذاری است.
  • همچنین شما باید غذا‌های غنی از ویتأمین c و ویتأمین K را مصرف کنید تا لثه‌های شما تقویت شده و از طرف دیگر در صورتی که دچار خونریزی لثه شدید، سرعت انعقاد خون افزایش پیدا کند.
  • اما در صورتی که خونریزی لحظه بسیار شدید است، شما حتماً باید به متخصص مراجعه کنید چون شاید دچار بیماری شده‌اید و اگر بیماری درمان نگردد، شرایط شما هر روز بدتر از قبل می‌شود.

بیماری هایی که موجب خونریزی لثه ها می شوند

همانگونه که توضیح داده شد یکی از دلایل ابتلا به خونریزی لثه، ابتلا به برخی از بیماری‌ها است. مهم‌ترین بیماری‌های شایع که منجر به خونریزی لثه در خواب و یا خونریزی لثه در صبح می‌شوند عبارتند از:

  • ابتلا به بیماری هموفیلی
  • ابتلا به بیماری لوسمی و در نتیجه کاهش سرعت انعقاد خون
  • کمبود ویتأمین c و ویتأمین K در بدن
  • ابتلا به دیابت و در نتیجه کاهش قوای بدن برای مقابله با باکتری‌ها

صفحه اینستاگرام دکتر مهران دانشمند متخصص ایمپلنت شهرکرد

کمبود ویتامین ها و خونریزی لثه

همانگونه که در این مطلب توضیح داده شد، کمبود ویتأمین c و همچنین کمبود ویتأمین K مهمترین عواملی هستند که باعث حساس شدن و خونریزی لثه‌ها خواهند شد. ویتأمین c نقش آنتی‌اکسیدان را دارد. پس از یک سو باعث از بین بردن میکروب‌ها و از سوی دیگر باعث استحکام بافت لثه‌ها خواهد شد. بنابراین اگر کمبود ویتأمین c داشته باشید لثه‌های شما بسیار سست می‌شوند به گونه‌ای که حتی با یک نخ دندان، دچار خونریزی شدید می‌شوید.

همچنین اگر ویتأمین‌ K بدن شما کم باشند، حتی زمانی که یک زخم کوچک بر روی دست ایجاد می‌شود، خونریزی شدید بروز خواهد کرد. بنابراین زمانی که به متخصص مراجعه می‌کنید تا علت خونریزی لثه را مشخص کند قطعاً از شما می‌خواهد آزمایش خون بدهید تا وضعیت ویتأمین‌های بدن سنجیده شود. براساس نتیجه آزمایش، مکمل‌هایی را برای شما تجویز می‌کند تا میزان K و ویتأمین c بدن افزایش یابد.

دکتر مهران دانشمند در دکتر آفبهترین ایمپلنت شهرکرد در کلینیک 24


مطالب پیشنهادی برای مطالعه :

چسب دندان مصنوعی

دندان مصنوعی برای جوانان

کاربرد ها و عوارض لیفت لثه

دسته بندی : مطالب آموزشی بهترین ایمپلنت اصفهان و شهرکرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *