بررسی دلایل درد دندان پس از عصب کشی
در نوشته امروز از سایت دکتر مهران دانشمند، بهترین ایمپلنت شهرکرد مهمترین دلایل درد دندان پس از عصب کشی را بررسی خواهیم کرد. مهمترین عواملی که منجر به ورم و درد دندان عصب کشی شده میشوند عبارتند از:
آلودگی در کانال ریشه دندان
ممکن است که عوامل باکتریایی از طریق بزاق دهان به اطراف دندان عصب کشی شده منتقل شده و در کانال ریشه نفوذ کرده باشند. این اتفاق به دلیل پر نکردن صحیح دندان رخ میدهد. متخصصان معمولاً عصب کشی و پرکردن دندان را در دو جلسه انجام میدهند و فاصله زمانی یک هفتهای را در نظر میگیرند تا در صورتی که فرد در این هفته یک هفته علائمی همانند درد شدید و یا مشکلات در لثه را شاهد بودند، بتوانند درمان را انجام دهند. اگر در این مدت پانسمان به درستی بر روی دندان قرار نگیرد، عوامل باکتریایی به ریشه دندان نفوذ کرده و در نتیجه ورم و درد دندان عصب کشی شده اتفاق میافتد.
عفونت کردن استخوان
در صورتی که متخصص در زمان استخراج پالپ عفونت کرده و آلوده به درستی عمل نکند و بخشهایی از بافت مرده پالپ در داخل دندان باقی بماند، خطر عفونت افزایش پیدا میکند و بنابراین عفونت در استخوان رخ داده و شما شاهد ورم و درد دندان عصب کشی شده خواهید بود.
عصب کشی ناقص دندان
اگر متخصص در جریان عصب کشی و تخلیه عفونت دندان به دقت عمل نکند احتمال دارد که بخشی از پالپ مرده و عفونت در داخل دندان باقی مانده و در نتیجه این عفونت پیشروی میکند. به همین دلیل است که شما درد و ورم دندان عصب کشی شده را شاهد خواهید بود.
بزرگ بودن ارتفاع دندان عصب کشی شده
بعد از اتمام عصب کشی دندان، باید عملیات پر کردن و روکشگذاری انجام گیرد. اگر ارتفاع ماده پرکننده بالا باشد به دلیل فشاری که از طریق دندانهای بالایی بر روی دندان پر شده وارد میشود، عصب تحریک شده و باعث درد شدید در ریشه دندان میشود
تا چند روز بعد از عصب کشی دندان درد ادامه دارد؟
به طور کلی درد دندان عصب کشی شده در فاصله ۳ تا ۴ روز ادامه خواهد داشت. در واقع این درد کاملاً طبیعی است و بعد از چهار روز باید برطرف شود. اگر نهایتاً بعد از یک هفته همچنان شاهد درد و ورم در ناحیه دندان عصب کشی شده بودید، باید با متخصص در میان بگذارید چون ممکن است دچار آسیب لثه و عفونت شده باشید و باید حتماً هر چه زودتر دارو درمانی را آغاز نمایید.
دلایل خونریزی دندان عصب کشی شده
خونریزی دندان عصب کشی شده به دلایل مختلفی اتفاق میافتد. اگر متخصص در جریان تزریق ماده بیحسی و شروع عصب کشی به دقت عمل نکند، احتمال دارد که آسیبی به لثه وارد کرده و باعث پارگی لثه و خونریزی شود. البته کسانی که لثههای حساسی دارند ممکن است بعد از عصب کشی حتی با فشار کوچکی دچار خونریزی لثه شوند. این دسته از افراد حتماً باید ویتامین سی مصرف کرده و از طرف دیگر مواد غذایی حاوی ویتامین k را نیز مصرف نمایند. توجه داشته باشید اگر سرعت انعقاد خون شما پایین است، حتماً متخصص را در میان بگذارید تا در زمان شروع کار، آمپول ویتامین k برای شما تزریق کند تا دچار خونریزی دندان عصب کشی شده نشوید.
دلایل التهاب دندان عصب کشی شده
علت التهاب دندان عصب کشی شده انجام عصب کشی دندان پایینتر از نوک ریشه و یا باقی ماندن بقایای دندان دندان در نوک ریشه است. در نتیجه در چند روز اول، درد و التهاب را احساس خواهید کرد. در این زمان باید مسکنهایی را مصرف کنید که در کنار تسکین درد، خاصیت ضد التهابی دارند. البته باید حتماً وضعیت دندان شما توسط متخصص بررسی شود و سپس راهکار درمانی اتخاذ گردد.
دلایل ورم بعد از عصب کشی دندان
ورم بعد از عصب کشی دندان میتواند به دلیل تجمع مایعات و نشت مایع در زیر لثه اتفاق بیفتد البته بروز عفونت در ناحیه لثه و یا ریشه دندان اصلی در عوامل باعث تشدید ورم بدن عصب کشی دندان میشود البته ورم عملیه کاملاً طبیعی است و به دلیل دستگاه بافت لحظه رخ میدهد اگر بعد از ۳ تا ۴ روز همچنان ورم روند تشدید شونده دارد، باید حتماً به متخصص اطلاع دهید چون احتمال عفونت بسیار زیاد است.
صفحه اینستاگرام دکتر مهران دانشمند متخصص ایمپلنت شهرکرد
بهترین مسکن ها برای دندان عصب کشی شده کدام اند؟
برای مهار کردن درد ناشی از عصب کشی دندان میتوانید به سراغ مسکنهای همانند استامینوفن، ایبوپروفن و ناپروکسین سدیم بروید. اما توصیه ما این است قبل از هر چیز حتماً اجازه دهید متخصص وضعیت لثه شما را بررسی کرده و سپس بهترین مسکن را تجویز کند. ممکن است لثههای شما سست و ضعیف باشد و دچار خونریزی بعد از عصب کشی شده باشید. بنابراین نباید مسکنهایی را مصرف کنید که خاصیت رقیق کنندگی خون نیز دارند.
ورم صورت بعد از عصب کشی
ورم صورت بعد از عصب کشی دندان در بازه یک تا دو روز برطرف میشود اما در برخی از موارد ممکن است تا یک هفته نیز ادامه داشته باشد. این موضوع به مهارت متخصص در تزریق ماده بیحسی، نحوه انجام عصب کشی دندان و میزان آسیب وارد شده به بافت لثه بستگی دارد. اما این ورم اصلاً دائمی نیست و نهایتا بعد از یک هفته به طور کامل بهبودی حاصل میشود.
دکتر مهران دانشمند در دکتر آف – بهترین ایمپلنت شهرکرد در کلینیک 24