انواع روکش ایمپلنت دندان
روکش ایمپلنت دندان | شاید برای شما هم سوال باشد که روکش ایمپلنت چیست و چه تفاوتی با ایمپلنت دارد؟ روکش ایمپلنت، آخرین مرحله از درمان کاشت دندان شما به روش ایمپلنت خواهد بود. در این مرحله، یک روکش دندان روی ایمپلنت قرار میگیرد تا علاوه بر ایجاد ظاهری طبیعی، به ایجاد عملکرد صحیح دندان شما کمک کند. در ادامه، بیشتر با روکش ایمپلنت دندان، کاربردها و انواع آن آشنا خواهیم شد.
ایمپلنت دندان از ۳ بخش اصلی تشکیل میشود: فیکسچر، اباتمنت و روکش ایمپلنت.
فیکسچر، پایهای از جنس تیتانیوم یا راکسالید است که دندانپزشک آن را روی استخوان فک فرد کار میگذارد. این پایه پس از جوش خوردن به استخوان فک، در نقش ریشهی یک دندان ظاهر میشود و سایر تجهیزات ایمپلنت را در جای خود ثابت نگه میدارد.
در مرحلهی بعدی، یک اباتمنت روی این فیکسچر قرار میگیرد تا به عنوان یک واسطه بین فیکسچر و روکش دندان عمل کند. تاجها و پلهای ایمپلنت توسط همین اباتمنت محکم میشوند. در آخر نیز روکش ایمپلنت روی اباتمنت قرار میگیرد.
همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی از سایت دکتر مهران دانشمند بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان :
- راه درمانی عقب رفتگی لثه ها چیست ؟
- آشنایی با بهترین ایمپلنت شهرکرد – بهترین متخصص ایمپلنت شهرکرد در دکتر اف
- چرا تغییر رنگ دندان اتفاق می افتد ؟
- بهترین ایمپلنت اصفهان – بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان در دکتر آف
- درمان بیماری پریودنتال در مطب دندانپزشکی
- بهترین متخصص ایمپلنت شهرکرد
- درمان بیماری پریودنتال در مطب دندانپزشکی
روکش ایمپلنت
روکش ایمپلنت دندان، همان بخش قابل مشاهدهی ایمپلنت است که بر روی پایه ایمپلنت و اباتمنت قرار میگیرد. این روکش وظایف متعددی را بر عهده دارد؛ بخش عملکردی و بخش زیبایی.
از نظر عملکردی :
روکش ایمپلنت قرار است جایگزین تاج (قسمت قابل مشاهده) از دست رفتهی دندان شما شود. این روکش تمام وظایف عملیاتی یک تاج طبیعی از جمله گاز زدن، جویدن و صحبت کردن را بر عهده میگیرد. روکش ایمپلنت دندان شما از پایه ایمپلنت و سایر تجهیزات آن محافظت میکند. روکش فشار و نیروی حاصل از جویدن غذاها را به میزان یکسانی به فیکسچر و استخوان فک منتقل میکند.
از نظر زیبایی:
روکش ایمپلنت از نظر رنگ، شکل و اندازه با دندانهای طبیعی مجاور مطابقت داده میشود و ظاهری طبیعی و زیبا را در شما به وجود میآورد. با جایگزینی دندانهای از دست رفته و ایجاد لبخندی زیبا، اعتماد به نفس فرد افزایش مییابد.
فرق روکش با ایمپلنت
روکش ایمپلنت و ایمپلنت دو اصطلاح مرتبط با یکدیگر هستند، اما تفاوتهایی بین آنها وجود دارد. روکش ایمپلنت دندان، پروتز یا تاجی است که بر روی سایر قسمتهای ایمپلنت قرار میگیرد و پایهی ایمپلنت را در زیر خود مخفی میکند. در حالی که ایمپلنت، همان فیکسچر یا پایه فلزی موجود در استخوان فک است. روکش ایمپلنت دندان نیز دقیقا مشابه روکش دندان طبیعی، انواع مختلفی دارند. برخی از انواع روکش های ایمپلنت از نظر نحوه اتصال نسبت به سایر روکشها متفاوت هستند؛ برخی دیگر نیز جنس متفاوتی نسبت به سایر روکش ها دارند.
- روکش ایمپلنت سرامیکی
- روکش زیرکونیوم
- روکش ایمکس
- روکش ایمپلنت PFM (ترکیب سرامیک و فلز)
روکش ایمپلنت سرامیکی
روکشهای ایمپلنت سرامیکی یکی از محبوبترین انواع روکش دندان محسوب میشوند. این روکشها از طبیعیترین، ظریفترین و زیباترین روکشهایی محسوب میشوند که میتوانید برای خود انتخاب کنید. خود روکشهای سرامیکی به ۲ دسته تقسیم میشوند :
روکش زیرکونیوم
همانطور که از نام این نوع از روکشها مشخص است، از جنس زیرکونیوم (یک مادهی سرامیکی با استحکام بالا) ساخته میشوند. روکشهای زیرکونیا به دلیل زیبایی و طبیعی بودن، انتخاب ایدهآلی برای روکش ایمپلنت دندانهای جلویی هستند.
اگر از روکش دندان زیرکونیا استفاده کنید، هیچ خط سیاهی در انتهای حاشیه لثهی شما شکل نمیگیرد. در حالی که بسیاری از روکشهای ایمپلنت متداول و ارزان قیمت موجود در بازار با این مشکل مواجه هستند.
روکش ایمکس
روکشهای ایمکس نیز یکب دیگر از انواع روکشهای ایمپلنت تمام سرامیکی هستند که از جنس لیتیوم دی سیلیکات ساخته میشوند. این روکشها ظرافت بیشتری نسبت به روکشهای زیرکونیوم دارند. در حالی که استحکام آنها به اندازهی روکش زیرکونیا نیست و به همین دلیل، معمولا کمتر برای روکش مورد استفاده قرار میگیرند.
روکش های PFM (ترکیب سرامیک و فلز)
روکشهای PFM ترکیبی از سرامیک و فلز محسوب میشوند. بدنهی این روکشها از جنس فلز و رویهی آن از جنس سرامیک است. پس این نوع از روکش ایمپلنت استحکام بسیار زیاد و در عین حال، زیبایی سرامیکی و طبیعی را هم دارد. روکشهای سرامیک – فلز PFM به دلیل استحکام بالا و قیمت مناسب، یکی از رایجترین انواع روکش ایمپلنت دندان محسوب میشوند.