درمان بیماری پریودنتال در مطب دندانپزشکی

بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان | درمان بیماری پریودنتال در مطب دندانپزشکی

بیماری پریودنتال چگونه در دندانپزشکی درمان می شود؟

بیماری های پریودنتال عفونت در ساختارهای اطراف دندان است، اما در دندان های واقعی وجود ندارد. در واقع پرودنتال بافت های نگه دارنده دندانی مانند، لثه، استخوان آلوئول و رباط پریودنتال را درگیر می کند. این بیماری می تواند از التهاب لثه که اولین مرحله از بیماری پریودنتال است و فقط لثه را تحت تأثیر قرار می دهد، شروع شده و به ساختارهای دیگر پیشرفت کند.

بیماری های پریودنتال بیشتر در اثر ترکیبی از باکتری و پلاک دندانی ایجاد می شوند. علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد :

  1. خونریزی لثه
  2. التهاب و تورم لثه
  3. قرمز شدن لثه
  4. عفونت و چرک در لثه
  5. بوی بد دهان
  6. درد هنگام جویدن در ناحیه دهان و لثه
  7. حساسیت در دندان ها
  8. لق شدن دندان ها
  9. عقب رفتگی لثه
  10. بهم ریختن نظم دندان ها و فاصله گرفتن آن ها از هم

بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان | درمان بیماری پریودنتال در مطب دندانپزشکی .

بیماری لثه باید در اسرع وقت با مراجعه به کلینیک دندان پزشکی، تحت نظر متخصصان درمان شود زیرا گسترش آن برای بیماری های مانند سکته، بیماری قلبی، دیابت، بیماری تنفسی و … خطرناک است. درمان پریودنتال به میزان پیشرفت آن بستکی دارد. هنگام درمان بیماری پریودنتال، سه مرحله از درمان وجود دارد که دندانپزشک در کلینیک دندان پزشکی طی این مراحل کار شما را انجام می دهد:


همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی از سایت دکتر مهران دانشمند بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان :


فاز اول: مرحله علت شناسی

درمان در این مرحله بر کنترل عفونت و بازیابی میکروبیوتای سالم که باید وجود داشته باشد، متمرکز خواهد بود. دندانپزشک همچنین نگاهی به آنچه ممکم است باعث ایجاد بیماری پریودنتال شود، می کند تا بتواند ریشه مشکل را برطرف کند.

در طول این مرحله ، در مورد کارهایی که باید برای مراقبت در منزل انجام دهید، شامل مراقبت از سلامتی کلی شما آموزش داده می شود. همچنین شما باید سیگار را ترک کرده و بهداشت دهان و دندان را به صورت خیلی بسیار عالی حفظ کنید. روش هایی به نام “پوسته ریزی” و “ریشه ریزی” نیز در این مرحله اتفاق می افتد ، جایی که دندانپزشک دندان های شما را عمیق تمیز می کند و پلاک و تارتار را از بین می برد. داروهایی نیز ممکن است تجویز شوند.

فاز دوم: مرحله جراحی

اگر درمان های سطحی تر، کافی نباشند، شکل درمان ها به مرحله جراحی منتقل می شود. اگر شکاف عفونت یا پلاک و تارتار خیلی شدید باشد، این اتفاق می افتد. این مرحله در جایی بین چهار تا هشت هفته پس از درمان اولیه ارزیابی خواهد شد. جراحی می تواند شامل اصلاح استخوان در نواحی کم عمیق یا استفاده از تکنیک های جراحی احیا کننده برای نقایص عمیق استخوان باشد. هدف از این جراحی ها برداشتن شکاف های عفونی بین دندان ها و استخوان و از بین رفتن بیماری پریودنتال است. این به نوبه خود باعث از بین رفتن چربی ها باکتری ها، پلاک ها و تارتار می شود.

جراحی می تواند تحت بیهوشی عمومی انجام شود و بسیاری از افراد پس از جراحی احساس درد نمی کنند. معمولا یک روز نقاهت پس از درمان وجود دارد .

فاز سوم: مرحله نگهداری

مرحله نگهداری کاملاً بر جلوگیری از بازگشت بیماری پریودنتال متمرکز است. بدون نگهداری دقیق ، میزان عود و بازکشت بیماری زیاد است. دندانپزشک اقدامات بهداشت دهان و دندان را که باید رعایت کنید، از جمله مسواک زدن صحیح دندان ها و نخ دندان کشیدن روزانه را با دقت شرح می دهد.

دندان های خود را با دقت تمیز کنید ، اطمینان حاصل کنید که هیچ یک از نقاط دندان را هر چقدر که دسترسی به آن ها مشکل است، از دست نمی دهید و همچنین از دهانشویه برای از بین بردن باکتری های باقی مانده استفاده کنید. به جای اینکه شش ماه منتظر بمانید تا مطمئن شوید همه کارها خوب است، برای پیگیری سه ماهه به دندانپزشک مراجعه کنید.

در صورت نیاز به جراحی گسترده، برخی از افراد نیز ممکن است وارد مرحله ترمیم شوند.  کشیدن دندان یا در صورت برداشتن مقدار زیادی از بافت یا استخوان، ممکن است کاشت یا پروتز انجام شود. در صورت ایجاد فواصل بین دندان ها، درمان ارتودنسی همچنین می تواند به درستی دندان های شما کمک کند و مراقبت از آنها آسان تر شود.

بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان | نشانه های ایمپلنت ناموفق دندان چیست ؟

درمان های غیر جراحی

دندانپزشک ابتدا درمان را با روش های غیر جراحی شروع می کند. تمیز کردن عمیق که شامل پوسته ریزی و ریشه ریزی اس ، احتمالاً یکی از اولین روش های درمانی دندانپزشک شما خواهد بود. به اندازه جراحی تهاجمی نیست و اغلب در درمان موارد جزئی بیماری پریودنتال موثر است. در طی این فرآیند، آنها تمام تارتار را از بالا و زیر خط لثه همراه با لکه های خشن روی دندان می تراشند. این کار کمک می کند تا باکتری هایی که در بیماری لثه نقش دارند و در عین حال مناطقی که ممکن است باکتری جمع شود، از بین برود.

ممکن است مقداری خونریزی داشته باشید ، اما باید بتوانید بعد از یک روز خوردن و آشامیدن را از سر بگیرید.

پزشک همچنین ممکن است داروهایی را تجویز کند، از جمله آنتی بیوتیک های سیستمیک که از راه خوراکی استفاده می کنید یا آنتی بیوتیک های محلی به صورت ژل که به صورت موضعی استفاده می کنید. آنها اغلب به تنهایی برای درمان بیماری پریودنتال کافی نیستند اما می توانند به کارآیی بیشتر مقیاس بندی و ریشه دهی کمک کنند.

سایر داروهایی که دندانپزشک شما ممکن است تجویز کند عبارتند از :

  1. تجویز دهان شویه ضد میکروبی
  2. تراشه ضد عفونی کننده که یک قطعه کوچک از ژلاتین است که حاوی دارو است .
  3. مهار کننده آنزیم که حاوی دوز کم داکسی سایکلین است تا از شکوفایی آنزیم های مخرب جلوگیری کند .
  4. بهترین راه همیشه جلوگیری از ابتلا به چنین بیماری هایی است، برای این منظور بهداشت دهان و دندان را به نحوه احسنت رعایت کنید و مراجعه حداقل دو مرتبه به کلینیک دندان پزشکی را از یاد نبرید.
دسته بندی : مطالب آموزشی بهترین ایمپلنت اصفهان و شهرکرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *