مقایسه دندان مصنوعی ثابت و متحرک ؛ کدام بهتر است؟
وقتی در مورد دندان های مصنوعی صحبت میکنیم، همه ما به یاد دندانهای متحرک میافتیم که پدربزرگها و مادربزرگها در زمان خواب از دهان خود در میآورند تا کمی به استخوان فک استراحت داده و از طرف دیگر با قرار دادن دندانها در محلولهای مخصوص، این دندانها را به خوبی ضدعفونی کنند. اما اجازه دهید کمی در مورد انواع دندان مصنوعی صحبت کنیم. دندانهای مصنوعی به دو صورت ثابت و متحرک طراحی میشوند و هر کدام از آنها مزایا و معایب خاص خود را دارند. در ادامه این مطلب از سایت دکتر مهران دانشمند، بهترین ایمپلنت شهرکرد به مقایسه بین مقایسه دندان مصنوعی ثابت و متحرک خواهیم پرداخت :
بررسی مزایا و معایب دندان مصنوعی ثابت
نوعی از دندان های مصنوعی هستند که از طریق ایمپلنت، در داخل فک ثابت میشوند. در واقع در این روش بعد از طراحی پروتز دندان مصنوعی، باید از پیچهای مخصوص ایمپلنت برای تثبیت کردن پروتز دندان در داخل فک استفاده کرد. تفاوت دندان مصنوعی ثابت با ایمپلنت دندان این است که در روش ایمپلنت دندان، باید تک به تک برای هر کدام از دندانها، یک پایه فلزی در داخل فک پیچ کنید. اما زمانی که تعداد زیادی دندان از دست رفته را داشته باشید، متخصص برای هر چند دندان، دو پیچ در نظر میگیرد. بنابراین میزان جراحی در فک شما کاهش پیدا خواهد کرد.
مهمترین مزیت های دندان مصنوعی ثابت عبارتند از:
- چون این دندانها به صورت ثابت بر روی فک قرار میگیرند بنابراین مشکل تحلیل استخوان فک اتفاق نمیافتد.
- ظاهر دندانها شما کاملاً طبیعیتر به نظر میرسد.
- بعد از نصب دندان مصنوعی ثابت هیچ اختلالی در صحبت کردن اتفاق نخواهد افتاد.
- استحکام دندان مصنوعی ثابت بسیار بیشتر از دندان مصنوعی متحرک است.
- از طرف دیگر نگهداری از دندان مصنوعی ثابت راحتتر است. شما همانند دندانهای طبیعی میتوانید با آنها غذا بخورید بدون آنکه نگران جمع شدن مواد غذایی در زیر دندانهای مصنوعی باشید.
اما در کنار این مزیتها، دو عیب برای دندان مصنوعی ثابت وجود دارد:
- شما باید برای قرار دادن پایه دندان در داخل فک، جراحی انجام دهید در صورتی که در دندان مصنوعی متحرک خبری از جراحی نیست.
- همچنین هزینه دندان مصنوعی ثابت نسبت به دندان مصنوعی متحرک بسیار بیشتر است.
بررسی مزایا و معایب دندان مصنوعی ثابت
منظور از دندان مصنوعی متحرک همان دندانهایی است که دارای یک پایه پلاستیکی بوده و در نتیجه افراد میتواند هر از گاهی دندانها را از دهان خود درآورده و به خوبی تمامی قسمتهای آن را تمیز کنند. این دندانها، قدیمیترین دندانهای مصنوعی به حساب میآیند. مهمترین مزیت های دندان مصنوعی متحرک عبارتند از:
- از آنجایی که این دندانها متحرک هستند، بنابراین هر زمان که تصمیم بگیرید دندانهای خود را ایمپلنت کنید به راحتی میتوانید دندان های مصنوعی متحرک را کنار بگذارید.
- از نظر هزینه، دندان های مصنوعی متحرک نسبت به دندان های مصنوعی ثابت بسیار ارزانتر هستند.
در صورتی که شما بخشی از دندانهای خود را از دست داده باشید، میتوانید از طریق قالبگیری، دندان مصنوعی متحرک را تنها برای همان قسمت طراحی کنید بدون اینکه لطمهای به دندانهای طبیعی باقیمانده وارد گردد.
اما در کنار مزیتهایی که برای دندان مصنوعی متحرک ذکر کردیم، بد نیست نگاهی به معایب و محدودیتهای این نوع دندانها داشته باشیم. مهمترین معایب دندان مصنوعی متحرک عبارتند از:
- به تدریج استخوان فک تحلیل میرود چون این دندانها متحرک هستند و در زمان غذا خوردن فشار زیادی به استخوان فک وارد میشود. در نتیجه به تدریج استخوان فک ساییده خواهد شد. به همین دلیل بعد از چند سال مجبور هستید دندان های مصنوعی خود را عوض کنید و قالبگیری مجدد از روی استخوان فک انجام شود.
- همچنین از آنجایی که دندان های مصنوعی متحرک دارای پایه پلاستیکی هستند، برای مدتی طولانی، حرف زدن برای فرد بسیار سخت خواهد بود.
- نگهداری از دندانهای مصنوعی متحرک کمی سخت است.
- اغلب افرادی که این قبیل دندانها را استفاده میکنند دچار بوی بد دهان میشوند.
- از طرفی هر زمان که غذا میخورید، باید بلافاصله دندانها را از دهان خارج کرده و بقایای غذایی باقیمانده در زیر دندانها را تمیز کنید.
صفحه اینستاگرام دکتر مهران دانشمند متخصص ایمپلنت شهرکرد
قیمت دندان مصنوعی
در مورد قیمت دندان مصنوعی نمیتوان با قطعیت مبلغی را تعیین کرد چون نوع دندان مصنوعی استفاده شده، بخش عمدهای از هزینهها را تشکیل میدهد. باید مشخص کنید که دندان مصنوعی ثابت را نیاز دارید و یا اینکه ترجیح میدهید به سراغ دندان مصنوعی متحرک بروید.
مسلما قیمت دندان مصنوعی متحرک، کمتر است. البته در بین انواع دندان مصنوعی متحرک نیز تنوع قیمت زیادی وجود دارد. برای مثال نوع پایه استفاده شده برای طراحی دندان، سهم عمدهای از هزینه دندان مصنوعی را تشکیل خواهد داد. همچنین هزینههای دیگر همانند دستمزد متخصص، هزینه کلینیک، هزینههای پایه برای رفت و آمد به کلینیک جهت قالبگیری و نصب دندان را نیز نباید فراموش کرد.
دکتر مهران دانشمند در دکتر آف – بهترین ایمپلنت شهرکرد در کلینیک 24