مراقبت های قبل از ایمپلنت دندان
انجام برخی از اقدامات قبل از کاشت دندان به روش ایمپلنت، نقشی حیاتی در موفقیت و نتیجه نهایی این پروسه ایفا میکند. این اقدامات به آماده سازی دهان و دندان شما برای کاشت ایمپلنت و به حداقل رساندن عوارض احتمالی این کار کمک میکنند.
اما نکات مهم قبل از ایمپلنت چیست؟ مراقبت های قبل از ایمپلنت دندان کدام است؟ این مراقبتها چگونه به کاهش عوارض کاشت دندان کمک میکنند؟
همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی از سایت دکتر مهران دانشمند بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان :
- چرا دچار التهاب عفونت لثه می شویم :
- آشنایی با بهترین ایمپلنت شهرکرد – بهترین متخصص ایمپلنت شهرکرد در دکتر اف
- مزایای دریافت مراقبت از دندان در کلینیک دندانپزشکی
- بهترین ایمپلنت اصفهان – بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان در دکتر آف
- انواع بیماری های دندان و دهان را بشناسید :
- بهترین متخصص ایمپلنت شهرکرد
- از مزایا و معایب برندهای ایمپلنت ایرانی می دانید ؟
دلیل مراقبت های قبل از ایمپلنت
همانطور که میدانید، ایمپلنت دندان روشی مناسب برای جایگزین کردن دندان از دست رفته است. در این روش، قطعهای فلزی به نام فیکسچر، به استخوان فک شما جوش خواهد خورد و در نهایت، یک روکش دندان، کاملا مشابه به دندان طبیعی شما، روی این پایه قرار خواهد گرفت.
کل فرایند کاشت دندان به روش ایمپلنت، بین ۳ تا نهایتا ۶ ماه به طول خواهد کشید. به همین دلیل است که متخصصان کاشت ایمپلنت دندان تاکید زیادی روی رعایت دستورالعملها و نکات مهم مراقبت های قبل ایمپلنت دارند.
این مراقبتها قرار است به شما کمک کنند تا به خوبی از پس این فرایند بر بیایید؛ از بروز عفونت ایمپلنت دندان پیشگیری کنند؛ به حفظ سلامت لثهی شما کمک کنند و منجر به تسریع جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان فک شما شوند. پس بهتر است با تمام دقت و احتیاط، در انجام نکات مهم قبل از ایمپلنت کوشا باشید.
-
معاینه وضعیت دهان و دندان پیش از شروع درمان ایمپلنت
معاینه دقیق شرایط دهان و دندانهای شما پیش از شروع فرایند کاشت دندان به روش ایمپلنت، گامی ضروری برای مراقبت های قبل از جراحی ایمپلنت و تضمین موفقیت از این درمان است. این معاینه به دندانپزشک کمک میکند تا از سلامتی دهان (عدم ابتلا به بیماریهای عفونی و ویروسی دهان)، سلامتی لثهها و وضعیت دندانهای مجاور فضایی که قصد کاشت دندان در آن را دارید اطمینان پیدا کند.
بررسی کامل وضعیت شما به دندانپزشک کمک میکند تا بهترین روش جایگزینی دندان از دست رفته را برای شما تعیین کند. چه بسا ممکن است فضای خالی نیازی به ایمپلنت دندان نداشته باشد و روشی مانند بریج دندان نیز برای آن کارساز باشد.
مراحل معاینه پیش از ایمپلنت دندان
ما مراحل معاینه پیش از ایمپلنت دندان را به ۵ دسته تقسیم کردیم :
- معاینه حضوری و بصری
- عکس برداری
- اسکن سه بعدی
- بررسی سابقهی پزشکی
- بررسی آزمایش خون
۱. معاینه بصری
دندانپزشک در این مرحله، دهان شما را به طور کامل معاینه میکند تا وضعیت دندانها، لثهها و استخوان فک را بررسی کند. در این معاینه، دندانپزشک به دنبال علائمی مانند پوسیدگی دندانهای مجاور، بیماری لثه، تحلیل استخوان فک و یا عفونت میباشد.
۲. عکس برداری
معاینه چشمی تنها بخشی از مشکلات واضح و نسبتا شدید شما را به دندانپزشک نشان میدهد. اما هیچ نشانهای مانند پوسیدگی درونی دندان با چشم غیر مسلح قابل دیدن نیست. به همین دلیل، دندانپزشک از شما درخواست میکند که برای تهیه تصویر مخصوص به بیمارستان مراجعه نمایید. این عکسها اطلاعات دقیقتری را در مورد وضعیت استخوان فک و ریشه دندانهای شما به دندانپزشک ارائه میدهد.
۳. اسکن سه بعدی
اگر تصمیم داشته باشید از روشی مانند ایمپلنت دندان دیجیتال یا ایمپلنت دندان فوری استفاده کنید، حتما باید از دندانهای خود اسکن سه بعدی تهیه کنید. عکس برداری سه بعدی به دندانپزشک کمک میکند تا محل دقیق قرارگیری ایمپلنت را تعیین و برنامه ریزی دقیق تری برای درمان ایمپلنت انجام دهد.
۴. بررسی سابقه پزشکی
دندانپزشک قطعا در مورد سابقه پزشکی شما نیز سوال میکند. این سوالات معمولا شامل پرسشهای زیر هستند:
- آیا به بیماریهایی مانند دیابت و پوکی استخوان مبتلا هستید؟
- آیا مشکلاتی مانند نقص سیستم ایمنی بدن و بیماریهای خود ایمنی ندارید؟
- آیا سابقا تحت درمان شیمی درمانی قرار گرفتید؟
- از دخانیات (سیگار، قلیان یا سایر انواع دخانیات) استفاده میکنید؟
سعی کنید صادقانه و بدون نگرانی به سوالات دندانپزشک پاسخ دهید. این سوالات بسیار مهم و اساسی هستند و به دندانپزشک کمک میکنند تا از وجود هر گونه بیماری یا شرایطی که میتواند با ایمپلنت تداخل داشته باشد، آگاه شود.
حتی ممکن است دندانپزشک بر اساس یکی از این سوالات، تشخیص دهد که کاشت دندان به روش ایمپلنت برای شما مناسب نیست و در نهایت تمام وقت و یا هزینه ایمپلنت دندان برای شما صرفه جویی شود.
۵. آزمایشات
در نهایت، ممکن است دندانپزشک برای شما یک یا چند آزمایش خون تجویز کند. این آزمایشات برای کسب اطمینان از سلامت عمومی شما و عدم وجود هر گونه مشکلی است که میتواند برای ایمپلنت دندان شما خطر آفرین باشد.