بیماری التهاب و عفونت لثه
عفونت لثه | بعضی از افراد هستند که اصلا به سلامت دهان و دندان خود توجهی ندارند؛ این افراد زمانی میفهمند که دندان و لثه رسیدگی میخواهد و عضو حساس بدن است که چند شب از فرط دندان درد نمی خوابند و چند میلیون تومان خرج میکنند تا تنها درد آن ساکت شود.
بیماری های لثه فقط به یک دلیل ایجاد می شوند، التهاب و عفونت ناشی از باکتری های موجود در جرم و پلاک غذایی تجمع یافته بر روی سطح دندان ها لثه ها را بیمار می کند و به مرور زمان باعث از بین رفتن لثه و استخوان در برگیرنده دندان می شود. هنگامی که جرم بر روی دندان تشکیل می شود دیگر با مسواک زدن و نخ دندان از روی دندان ها پاک نمی شود و فقط دندانپزشک می-تواند آن را با روشی که جرم گیری نام دارد از روی دندان بردارد.
با تجمع پلاک در ابتدا تنها لثه دچار تورم می شود که با برداشته شدن جرم قابل برگشت است و آسیبی به استخوان وارد نمی شود. اگر این وضعیت ادامه پیدا کند موادی که باکتری ها ترشح می کنند و موادی که بدن در مقابله با آنها ترشح می کنند دست به دست هم داده و باعث از بین رفتن استخوان می شوند. لثه کم کم تحلیل رفته و عقب نشینی می کند و اگر درمان جرم گیری انجام نشود لثه ها دچار عفونت می شوند و استخوان هم به تدریج از بین رفته و عقب نشینی خواهد کرد.
همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی از سایت دکتر مهران دانشمند بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان :
- ورزشهای پرخطر پس از ایمپلنت دندان و مراقبت های لازم آن
- آشنایی با بهترین ایمپلنت شهرکرد – بهترین متخصص ایمپلنت شهرکرد در دکتر اف
- چرا جراحی بینی موجب تغییر چهره میشود؟
- بهترین ایمپلنت اصفهان – بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان در دکتر آف
- برآمدگی استخوان بینی بعد از عمل چه دلایلی دارد ؟
- بهترین متخصص ایمپلنت شهرکرد
- مزایای عمل زیبایی گوش
چه باید بکنید تا از ایجاد این بیماری جلوگیری شود؟
- دو بار در روز با یک خمیر دندان حاوی فلوراید هر بار به مدت ۴ دقیقه مسواک بزنید.
- هر روز از نخ دندان استفاده کنید.
- به طور روتین برای چکاپ و جرم گیری به دندانپزشکی مراجعه کنید.
- از رژیم غذایی درست و متوازنی پیروی کنید.
- از دخانیات دوری کنید.
علل ابتلا به عفونت لثه
عفونت لثه، در واقع تجمع باکتری در بافت اطراف دندان می باشد. دهان همواره میزبان انواع باکتریها بوده است؛ اما رعایت بهداشت و استفاده از مسواک و نخ دندان باعث میشود که سطح این باکتریها کنترل شود و دهان و دندان و لثه سالم بمانند و از پوسیدگی دندان جلوگیری شود. پلاک، پرده نازکی است که اطراف دندانها را پوشانده است و تمیز کردن آن بسیار مهم است؛ چرا که اگر تمیز نشود، سفت و سخت میشود و این سختی تبدیل به جرم و رسوب میشود و از بین بردن این جرم و رسوب بسیار دشوار است.
و از طرفی راه را برای باکتریها باز می کند که به راحتی به بافت اطراف دندان وارد شوند. طبق منابعی، سیگار کشیدن و استفاده از دخانیات، بیشترین عامل بیماری لثه می باشد و از طرفی باعث میشود که درمانها کمتر اثرگذار باشند. عوامل دیگری که می تواند در عفونت لثه تاثیر بگذارد، این موارد میباشد.
- دیابت
- تغییرات هورمونی در زنان، مخصوصاً در هنگام بارداری
- ژنتیک
- استرس و اضطراب
- کج بودن دندانها
- داروهایی که آب دهان را خشک یا کمتر میکنند
- سیستم ایمنی ضعیف
افزایش ریسک ابتلا به عفونت لثه
در بعضی موارد چیزهایی که درون دهان قرار می گیرند ریسک عفونت لثه را افزایش میدهد. برای مثال، دندان مصنوعی یا سیمهایی که به خوبی قرار نگرفتهاند یا پر کردن دندان اگر به صورت ناقص یا معیوب انجام شده باشد. وقتی شما بهداشت دهان و دندان را رعایت نکنید، این اتفاقات پیش میآید؛ باکتریهایی که به طور طبیعی در دهان شما وجود دارد، تکثیر میشود و تشکیل پلاک دندان میدهد؛ سپس اگر شما با مسواک زدن، این پلاک را از بین نبرید، باکتری، مواد معدنی را در میان پلاک انباشته میکند که این انباشتگی رسوب نام داشته و خود باعث میشود باکتری بیشتری در آنجا به سمت ریشه دندان، رشد کند. پاسخ سیستم ایمنی بدن شما به این باکتریها، ورم در لثههای شماست.
در اثر گذر زمان، اتصال ریشه دندان به لثه، گسیخته میشود و ممکن است فاصلهای بین ریشه دندان شما و لثه به وجود آید. درنهایت، باکتریهای غیرهوازی و مضر در این فاصله به وجود آمده، ساکن و تکثیر میشوند و مواد سمی که میتواند به دندان، لثه و ترکیب استخوان محافظت کننده، آسیب بزند، آزاد میکنند.