آنچه باید دربارهی پیوند استخوان دندان بدانید :
یکی از جراحیهای احتمالی و مورد نیاز پیش از ایمپلنت دندان، جراحی پیوند استخوان دندان است. اما پیوند استخوان دندان چیست؟ آیا پیوند استخوان دندان درد دارد؟ در چه مواقعی مجبور به انجام این جراحی هستیم؟ پیوند استخوان دندان چگونه است؟
جراحی پیوند استخوان دندان معمولا در صورتی انجام میشود که فرد دچار تحلیل استخوان (bone loss) باشد. اما بهتر است پیش از بررسی روش جراحی، به این سوال پاسخ دهیم که چرا استخوان دچار تحلیل میشود؟
جراحی پیوند استخوان دندان روشی است که برای افزایش مقدار استخوان در قسمتی از فک که استخوان آن از بین رفته است یا به پشتیبانی بیشتر نیاز دارد انجام میشود. در این روش، موادی به استخوان فک فرد افزوده میشود تا استخوان به خوبی تقویت شود.
روشهای مختلفی برای انجام این روش جراحی وجود دارد. اما متد اصلی تمام این روشها یکسان است: دندانپزشک یا جراح دهان و دندان، یک برش در فک ایجاد میکند و مواد استخوانی را به فک پیوند میزند (وصل میکند).
همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی از سایت دکتر مهران دانشمند بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان :
- چرا باید دندان عقل کشیده شود ؟
- آشنایی با بهترین ایمپلنت شهرکرد – بهترین متخصص ایمپلنت شهرکرد در دکتر اف
- بهترین ایمپلنت اصفهان – بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان در دکتر آف
- بهترین متخصص ایمپلنت شهرکرد
دلایل تحلیل استخوان دندان
اصلیترین دلایل تحلیل استخوان فک شامل موارد زیر هستند :
- عدم وجود دندان در ناحیه
- عفونت دندان
- ابتلا به بیماریهای لثه
- پوکی استخوان
- تراز نبودن دندانها و عدم انجام ارتودنسی دندان
جراحی پیوند استخوان دندان توسط چه کسی انجام میشود؟
تمام انواع پیوندهای استخوان در کلینیک دندانپزشکی و توسط دندانپزشک متخصص جراحی فک و صورت انجام میشود. تنها حالتی که امکان انجام جراحی آن در کلینیک دندانپزشکی وجود ندارد، جراحی پیوند از استخوان مفصل ران (لگن) است که باید توسط جراح در محیط بیمارستان و با بیهوشی عمومی صورت بگیرد.
چه کسانی به پیوند استخوان نیاز دارند؟
جراحی پیوند استخوان دندان عموما در مواقعی که استخوان فرد به دلیل بی دندانی (و حتی در مواقعی با وجود دندان) تحلیل رفته است مورد استفاده قرار میگیرد. اصلیترین کاندیداهای پیوند استخوان افراد با شرایط زیر هستند :
افرادی که دندان از دست رفته دارند :
نیاز به این جراحی در افرادی که قرار است برای پر کردن جای خالی دندان کشیده شده یا از دست رفتهی خود ایمپلنت دریافت کنند بسیار متداول است. اگر مدت زمان زیادی است که دندان خود را از دست دادید، احتمالا قبل از انجام ایمپلنت به این جراحی و تزریق پودر استخوان برای ایمپلنت نیاز پیدا خواهید کرد؛ چرا که جای خالی دندان به مرور زمان دچار تحلیل میشود. اگر قصد انجام ایمپلنت فوری دندان را دارید، باید حتما پیش از اقدام به ایمپلنت، تراکم استخوان شما توسط دندانپزشک متخصص بررسی شود.
مبتلایان به بیماری لثه
در برخی از مواقع، ابتلا به بیماری لثه (پریودنتال) منجر به تحلیل و از بین رفتن استخوان فک شما میشود. در چنین شرایطی، پریودنتیست به شما پیشنهاد میکند تا با جراحی پیوند استخوان و تزریق پودر استخوان در لثه از پیشروی بیماری و جلوگیری از کاهش بیشتر استخوان و عوارض طولانی مدت بیماری لثه جلوگیری کنید.
کاندیداهای جراحی سینوس لیفت
وقتی که فرد برای مدتی دندان نداشته باشد، سینوسهای او به سمت پایین حرکت میکنند. در چنین شرایطی، دندانپزشک برای جایگذاری پایه ایمپلنت در فک و ایجاد فضای کافی، مجبور به انجام جراحی سینوس لیفت خواهد بود. در یکی از مراحل جراحی سینوس لیفت، زیر سینوس باید مواد پودر استخوان پر شود تا سینوسها در جای خود باقی بمانند.
متقاضیان افزایش قطر استخون فک (افزایش عرض ریج)
این جراحی در شرایطی که قطر لثه به مرور زمان تحلیل رفته باشد نیز کاربرد دارد. در این شرایط، دندانپزشک لثه را باز میکند و در بین آن پودر استخوان تزریق میکند تا استخوان فک تقویت شود.
این جراحی معمولا پیش از کاشت پایه ایمپلنت دندان صورت میگیرد. انجام این جراحی برای تمام متقاضیان ایمپلنت الزامی نیست و تنها برای گروهی از افراد که استخوان غیر متراکمی دارند انجام میشود. پیشنهاد میکنیم برای دریافت مشاوره در این خصوص به بهترین متخصص ایمپلنت دندان اصفهان مراجعه کنید.