ورزش کردن پس از ایمپلنت دندان
ایمپلنت نوعی عمل جراحی بسیار حساس است و بسیاری از متقاضیان ایمپلنت نیز ورزشکاران هستند، حال این افراد سوالات بسیاری در رابطه با ورزش پس از ایمپلنت برایشان پیش میآید، در حالت کلی افراد پس از ایمپلنت میتوانند به کارهای روزمرة خود برگردند؛ اما برخی از ورزش ها متأسفانه می توانند برای ایمپلنت خطر آفرین باشند، به عنوان مثال ورزشهایی که در آن تنش، زد و خورد و یا تحرک شدید وجود دارد، به همین علت بسیاری از افراد به دنبال راه هایی هستند تا بتوانند به ورزششان پس از ایمپلنت ادامه دهند.
حال ممکن است سؤالاتی نظیر ورزش پس ایمپلنت چه عوارضی دارد؟ چه زمانی بهتر است بعد از ایمپلنت ورزش کنیم؟ مراقبتهای حین ورزش پس از کاشت ایمپلنت چیست؟ ورزشهای پرخطر پس از ایمپلنت دندان کداماند؟
همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی از سایت دکتر مهران دانشمند بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان :
- جراحی فک و صورت
- آشنایی با بهترین ایمپلنت شهرکرد – بهترین متخصص ایمپلنت شهرکرد در دکتر اف
- فاکتور های موثر بر میزان هزینه کاشت ایمپلنت
- بهترین ایمپلنت اصفهان – بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان در دکتر آف
- آیا کاشت ایمپلنت دندان سرطان دهان را در پی دارد ؟
- بهترین متخصص ایمپلنت شهرکرد
- خصوصیات مطب دندانپزشکی خوب و مجهز
عوارض ورزش پس از ایمپلنت
اگر فرد بیمار در هنگام ورزش پس از ایمپلنت دندان، به توصیههای دندانپزشک توجه کند اتفاق خاصی رخ نمیدهد؛ اما در صورت عدم توجه به گفتههای متخصص و انجام ورزشهای بسیار شدید و سنگین ممکن است عوارضی از جمله خونریزی، التهاب، شکست ایمپلنت و عفونت رخ دهد که در ادامه به طور کامل بررسی میکنیم.
- خونریزی: اگر پس از ایمپلنت ورزشهای شدید؛ مانند وزنهبرداری و یا بدنسازی انجام شود ممکن است محل ایمپلنت دچار خونریزی شود، در صورت مشاهدة چنین مشکلی فعالیت خود را قطع کنید، همچنین در روزهای ابتدایی از انجام فعالیتهای سنگین پرهیز کنید.
- التهاب: انجام ورزشهای شدید پس از ایمپلنت منجر به التهاب شده، توصیه میشود بههیچعنوان ورزشهای سنگین چون فوتبال، بسکتبال و غیره و غیره انجام نشود، در عوض متخصصین توصیه میکنند تا افراد ورزشهای ملایمی نظیر یوگا، پیادهروی و غیره انجام دهند.
- شکست ایمپلنت: در برخی از ورزشها مانند فوتبال ممکن است ضربه به قسمت صورت وارد شود و ایمپلنت را با شکست مواجه کند، بنابراین توصیه میشود تا از انجام ورزشهایی که در آن زدوخورد است تا مدتی پرهیز کنید.
- عفونت: در برخی از مکانهای عمومی مانند باشگاههای بدنسازی و استخرها رعایت بهداشت، کار مشکلی است به همین علت باکتریها به قسمت زخم نفوذ و باعث عفونیشدن محل ایمپلنت شوند. پیشنهاد میشود در صورت حضور در این مکانها بلافاصله بعد از اتمام ورزش دهان خود را ضدعفونیکنندههایی چون دهانشویه شستشو دهید.
چه زمانی بهتر است بعد از ایمپلنت ورزش کنیم؟
در جواب این سال باید گفت که توصیة متخصصین به اینگونه است که پس از انجام ایمپلنت دندان، به مدت ۷۲ ساعت (۲ تا ۳ روز) از انجام ورزش پرهیز شود و به گفتة برخی پزشکان نیز این زمان بین ۳ تا ۵ روز است، لازم به ذکر است که پس از جراحی ایمپلنت، بافت اطراف دندان به ۴۸ تا ۷۲ ساعت زمان نیاز دارند تا به طور کامل بهبود پیدا کنند، به همین دلیل میبایست هیچگونه فشار و تحریکاتی به این منطقه وارد نشود تا روند بهبود شکست نخورد.
البته زمان گفته شده تقریبی بود و این مدت بسته به نوع جراحی، میزان درد و تورم، میزان جراحت و ورزشی که قصد انجام آن را دارید متفاوت است. توصیه دکتر مهرداد کاظمیان این است که قبل از شروع ورزش حتماً با دندانپزشک خود در این مورد مشورت کنید و بدون اجازة پزشک بههیچعنوان ورزش را هرچند سبک شروع نکنید.
مراقبتهای حین ورزش پس از کاشت ایمپلنت چیست؟
یکی از نکات مهم در نتیجه نهایی ایمپلنت علاوه بر انتخاب بهترین متخصص ایمپلنت و استفاده از بهترین ایمپلنت دندان، مراقبتهای بعد از انجام ایمپلنت است، همانطور که گفتیم یکی از قشرهایی که متقاضی ایمپلنت هستند ورزشکاراناند، حال میبایست این افراد مراقبتهای حین ورزش پس از کاشت ایمپلنت توجه ویژهای داشته باشند که شامل موارد زیر میشود :
- در روزهای ابتدایی، از ورزشهایی که نیاز به حرکات سنگین دارند و یا احتمال زد وخورد در آن وجود دارد پرهیز کنید. این ورزش شامل بدنسازی، بوکس، کشتی و نظیر آن میشود.
- ورزشهایی که لازم است در آن زیاد تکان خورده و حرکت کنید، این ورزشها شامل تنیس، بدمینتون، فوتبال و غیره میشود.
- قبل از شروع ورزش حتماً با پزشک خود مشورت کرده و تازمانی که دندانپزشک به شما اجازة ورزش نداده و از شروع ورزش خودداری کنید.
- اگر در حین ورزش علائمی چون خونریزی، سرگیجه و غیره را تجربه کردید حتماً ورزش را قطع کرده و در صورت عدم رفع مشکل به پزشک مراجعه کنید.
- اگر در دهانتان مشکلی به وجود آمده از انجام ورزش پرهیز کنید، این مشکلات میتوانند شامل عفونت، زخم، خونریزی و غیره باشند.
- در هنگام ورزشهای سنگین از تجهیزات محافظ مانند کاپ شفاف یا دهانبند استفاده کنید.
ورزشهای پرخطر پس از ایمپلنت دندان
متخصصین توصیه میکنند که برخی از ورزشها به مدت طولانی میبایست انجام نشود ؛ زیرا دلیل شدت بالایی داشته و به همین علت بسیار خطرناک هستند، حال این ورزشها به شرح ذیل هستند :
- ورزشهایی که امکان تماس و ضربه وجود دارد؛ مانند فوتبال، بسکتبال، هاکی و راگبی
- ورزشهایی که در آن زد وخورد است؛ مانند بوکس و کاراته
- ورزشهایی که نیاز به تحرک شدید دارند؛ مانند بلند پرش و ورزشهای فلکی
- ورزشهایی که باعث تنش عضلانی شدید در ناحیه دهان و فک میشوند، مانند بدنسازی و وزنهبرداری
- ورزشهای پرخطر پس از ایمپلنت
ورزش پس از ایمپلنت درصورتیکه سبک باشد پس از ۲ تا ۷ روز میتواند شروع شود، اما توصیه میشود قبل از شروع ورزش با دندانپزشک خود مشورت کنید و در صورت شروع ورزش به توصیههای متخصص و بهداشت دهان و دندان توجه شود.
همچنین بهتر است تا چند هفته از انجام ورزشهای پرخطر دوری کرده و در صورت مشاهده علائمی مانند درد، خونریزی، تورم، قرمزی و غیره به دندانپزشک خود مراجعه کنید، همچنین لازم است در زمان شروع ورزش حتماً از محافظ دندان استفاده نمایید.
آیا ورزشی مثل شنا، بوکس و ورزشهای تماسی بعد از کاشت ایمپلنت ممنوع است؟
همانطور که در مطالب بالا گفتیم ورزشهایی که در آن زد وخورد وجود دارد خطرات جبرانناپذیری را به همراه داشته و فرد میبایست تا مدتی از آن دوری کند، شنا نیز به دلیل وجود باکتری در آب، تا مدتی ممنوع است؛ زیرا ممکن است باکتریهای موجود وارد دهان شده و به محل زخم نفوذ کنند و باعث عفونت در ناحیة ایمپلنت شوند.
به همین علت توصیه میشود تا زمانی که ایمپلنت بهخوبی با استخوان اطراف آن ترکیب نشده است این دو ورزش را انجام ندهید.
آیا ورزشهایی مانند پیادهروی یا دویدن برای ناحیه ایمپلنت خطر دارند؟
این دو ورزش خطر چندانی برای ایمپلنت ندارند، ولی لازم است تا قبل از شروع، از وضعیت جسمانی خود مطمئن شوید و از انجام حرکاتی که به ایمپلنت فشار وارد میکنند پرهیز کنید.