مراقبت بعد از ایمپلنت ، از اولین روز جراحی تا سال‌ها پس از نصب ایمپلنت

بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان | مروارید های درخشان ایمپلنت اشترومن سوئیسی

نحوه مراقبت از ایمپلنت دندان

مراقبت بعد از ایمپلنت | پس از گذشت فرایند جراحی و نصب ایمپلنت دندان، نوبت به مراقبت کردن از این دندان جدید خواهد رسید. مراقبت های بعد از ایمپلنت، مجموعه‌ای از رفتارهای صحیح، اصولی و بهداشتی است که باید پس از جایگزینی ایمپلنت آن‌ها را رعایت کنید. ما در این مقاله  قصد داریم تا به بررسی تمام نکات مربوط به مراقبت های بعد از ایمپلنت، از اولین روز اتمام جراحی تا سال‌ها پس از نصب ایمپلنت بپردازیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی از سایت دکتر مهران دانشمند بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان :

طبیعتا هیچکس دوست ندارد پس از گذشت چند ماه یا چند سال و تنها به دلیل بی توجهی به مراقبت‌های بهداشتی دندانی، مجبور به صرف مجدد یک دوره حدودا ۶ ماهه کند تا ایمپلنت جدیدی را در دهانش بکارد! علاوه بر این، هزینه ایمپلنت دندان نیز همه روزه در حال افزایش است. به همین دلیل است که گذراندن این دوره زمانی و هزینه‌ای، معقولانه به نظر نمی‌رسد.

رعایت برخی نکات بهداشتی و تغذیه‌ای، به سالم ماندن ایمپلنت در دهان شما کمک خواهد کرد. ما در ادامه‌ی این مقاله، مراقبت از دندان ایمپلنت شده را به ۳ برنامه زمانی تقسیم خواهیم کرد:

  1. مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان از روز جراحی تا ۴۸ ساعت بعد
  2. مراقبت‌ بعد از ایمپلنت از روز دوم به مدت سه ماه
  3. نگهداری از ایمپلنت تا پایان عمر

بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان | از مزایا و معایب برندهای ایمپلنت ایرانی می دانید ؟

مراقبت از ایمپلنت دندان پس از جراحی

بعد از انجام جراحی ایمپلنت، لازم است تا برخی نکات مراقبتی را رعایت کنید. رعایت این نکات در نهایت منجر به فیکس شدن پیچ ایمپلنت درون استخوان فک شما خواهد شد. اگرچه دندانپزشکی که به او مراجعه می‌کنید، مهم‌ترین نکات برای مراقبت بعد از ایمپلنت شما را برایتان توضیح خواهد داد .

  • آب دهان خود را قورت بدهید.

ممکن است در ساعات اولیه پس از جراحی، فرو بردن آب دهانتان کمی دشوار باشد. اما با وجود سختی، سعی کنید تا آب دهان خود را قورت بدهید. زیرا تف کردن آن منجر به خونریزی در ناحیه ایمپلنت شما خواهد شد.

  • از کمپرس سرد استفاده کنید .

صورت شما در ساعات ابتدایی پس از ایمپلنت بسیار متورم خواهد شد. از کمپرس سرد برای کاهش ورم بعد از ایمپلنت و حساسیت ناحیه مورد نظر استفاده کنید. بهتر است از کیسه‌های یخ و یا بسته‌های یخ با تماس غیرمستقیم روی پوست استفاده کنید.

  • مسواک نزنید!

این توصیه، یکی از معدود نکته‌هایی است که از یک تیم دندانپزشکی می‌شنوید! بهتر است تا زمانی که التهاب ناحیه ایمپلنت شده کاهش پیدا نکرده است، مسواک زدن را فراموش کنید. پیشنهاد ما در مورد مسواک زدن بعد از ایمپلنت، گذشت یک دوره ۴۸ تا ۷۲ ساعته است. پس از گذشت این زمان، در صورتی که تصمیم گرفتید تا دندان‌های خود را مسواک کنید، بهتر از یک مسواک با برس نرم استفاده کنید.

  • آب نمک بعد از ایمپلنت قرقره کنید .

استفاده از محلول آب نمک بعد از ایمپلنت و چرخاندن آن در دهان، یکی از اقدامات مراقبتی مخصوص ۴۸ ساعت ابتدایی پس از جراحی ایمپلنت دندان است. این کار به کاهش درد شما کمک چشمگیری خواهد کرد.

بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان | دوران نقاهت بعد از کاشت ایمپلنت دندان به چه صورت است ؟

  • غذای نرم و معتدل بخورید .

یکی از سوالات پرتکرار در مورد مراقبت های بعد از ایمپلنت این است که بعد از ایمپلنت چه غذایی بخوریم؟ در پاسخ به این پرسش باید بگوییم یکی دیگر از اقدامات لازم در روزهای پس از جراحی ایمپلنت دندان، مصرف غذاها و نوشیدنی‌های نرم است. حتی الامکان سعی کنید از غذاهای کاملا پخته و با دمای معتدل (نه سرد و نه خیلی داغ) استفاده کنید. علاوه بر این، بهتر است در دو روز اول برای نوشیدن آب از نی استفاده کنید.

  • سیگار کشیدن ممنوع!

البته که استعمال دخانیات به طور کلی کار خوبی نیست؛ اما اگر بپرسید چند ساعت بعد از ایمپلنت میشه سیگار کشید می گوییم در روزهای اولیه پس از جراحی، کشیدن سیگار به طور کلی ممنوع است. چرا که مصرف سیگار باعث شروع مجدد خونریزی در دندان مورد نظر شما خواهد شد.

  • استراحت کنید .

ایمپلنت دندان یک جراحی نسبتا سنگین محسوب می‌شود. بهتر است در دو روز اول و پس از قرارگیری پیج درون استخوان فک به خودتان استراحت بدهید. سعی کنید کمتر صحبت کنید؛ بیشتر دراز بکشید و از انجام فعالیت‌های سنگین بپرهیزید. سایر اقدامات مراقبتی و مورد نیاز در روزهای اول پس از جراحی ایمپلنت شامل موارد زیر است :

  1. دارو و مسکن‌های خود را سر وقت مصرف کنید.
  2. ناحیه ایمپلنت را با دست و یا زبان تحریک نکنید.
  3. لخته خونی که روی محل جراحی تشکیل شده است را نکنید.

مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان به مدت سه ماه

پس از گذراندن اصلی‌ترین مرحله جراحی ایمپلنت دندان، مراقبت‌های دیگری نیز مورد نیاز خواهد بود. چرا که پس از این، نوبت به ایجاد پیوند بین استخوان فک و پیچ ایمپلنت خواهد رسید. به همین دلیل، مراقبت‌های شما در این مدت، به تسریع فرایند پیوند و کاهش احتمال پس زدن ایمپلنت کمک می‌کند. در ادامه، تعدادی از اصلی‌ترین راهکارهای مراقبت از دندان ایمپلنت در این دوره چند ماهه را بررسی خواهیم کرد.

بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان | اهمیت انتخاب مسواک مناسب برای سلامت دندان

  • استفاده از یک مسواک نرم

مسواک خود را بررسی کنید. اگر برس مسواک شما سخت و سفت است، بهتر است آن را با یک مسواک نرم‌تر جایگزین کنید. زیرا مسواک‌های سخت، علاوه بر ایجاد خراش روی سطح ایمپلنت، باعث التهاب ناحیه حساس نیز خواهند شد.

همچنین، پیشنهاد می‌کنیم که دو بار در روز به طور منظم مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. استفاده از یک مسواک مخصوص ایمپلنت به شما این امکان را می دهد تا بتوانید به خوبی از ایمپلنت خود مراقبت نمایید.

  • از مصرف محصولات ساینده خودداری کنید.

تا آنجا که ممکن است محصولات تمیزکننده‌ی حساس بخرید. زیرا محصولات بسیار ساینده می‌توانند باعث ناراحتی شدید شما شوند. همچنین باید از مصرف محصولات بهداشت دهان و دندان با طعم‌های تند مانند نعناع یا دارچین خودداری کنید. زیرا این‌ها باعث ایجاد احساس ناراحتی در دهان شما می‌شوند.

  • نخ دندان بکشید .

آیا می‌دانید که فقط ۱۶ درصد از بزرگسالان آمریکایی هر روز نخ دندان می‌کشند؟ این بدان معنا است که ۸۴ درصد از مردم به اندازه کافی از نخ دندان استفاده نمی‌کنند! اگر شما نیز بخشی از این آمار هستید، زمان آن است که حالا پس از دریافت ایمپلنت‌های دندانی، بعضی چیزها را در خودتان تغییر دهید.

پس از ایمپلنت دندان، استفاده از نخ دندان بیشتر از هر زمان دیگری اهمیت پیدا می‌کند. زیرا پلاک‌ها و باکتری‌های دندانی می‌تواند به راحتی در اطراف ایمپلنت شما تجمع یابند که این موضوع می‌تواند منجر به سایر مشکلات بهداشت دهان و دندان شود.

نکته مهم دیگر، این است که بدانید انواع مختلفی از نخ دندان وجود دارد. یکی از این انواع نخ دندان به طور ویژه برای کسانی که ایمپلنت دندان دارند طراحی شده است. بنابراین شما واقعا هیچ بهانه‌ای برای مسواک نزدن دندان‌های خود ندارید.

  • غذاهای چسبناک و سفت نخورید.

غذاهای سفت و چسبناک می‌توانند به ایمپلنت شما آسیب برسانند. ناگفته نماند، این غذاها می‌توانند به دندان‌های مقابل نیز آسیب برسانند. برخی از غذاهایی که باید پس از ایمپلنت از آن‌ها اجتناب کنید عبارتند از:

  1. خوراکی‌های سفت مانند یخ، آجیل، نان برشته، آب نبات
  2. میوه‌های سخت مانند سیب، گلابی، هویج
  3. خوراکی‌های چسبناک مانند آدامس یا تافی
  • مراجعه به دندانپزشکی

کادر کلینیک دندانپزشکی در همان روزهای ابتدایی و پس از جراحی ایمپلنت، تاریخ‌هایی را جهت مراجعه مجدد شما به کلینیک تعیین خواهند کرد. حضور شما در زمان‌های موعود، به بررسی شرایط ایمپلنت توسط دندانپزشک و بررسی روند بهبود شما کمک خواهد کرد.

بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان | عوامل خطر در هنگام کاشت ایمپلنت دندان

مراقبت بعد از ایمپلنت تا پایان عمر!

همانطور که در ابتدای مقاله به این موضوع اشاره کردیم، مراقبت از ایمپلنت دندان کاری یک روزه و یک ماهه نیست. با توجه به اینکه ایمپلنت پس از گذشت زمان شبیه به یک دندان واقعی خواهد شد (چه از لحاظ عملکردی و چه از لحاظ ظاهری)، مراقبت‌ از دندان ایمپلنت نیز تفاوت چندانی با یک دندان طبیعی نخواهد داشت.

مراقبت های بعد از ایمپلنت بصورت بلند مدت معمولا شامل تغذیه سالم، عدم یا کاهش استعمال دخانیات و الکل و همچنین حفظ سلامت دهان و دندان است. سعی کنید روزانه دو بار دندان‌های خود را مسواک بزنید و از نخ دندان نیز غافل نشوید. شستن دهان با دهانشویه نیز به حفظ بیشتر بهداشت دهان کمک خواهد کرد.

با توجه به گسترش و فراوانی کلینیک‌هایی که خدمات ایمپلنت دندان را به بیماران خود ارائه می‌دهند، طبیعتا انتخاب بهترین متخصص ایمپلنت دندان و یک کلینیک مطمئن و حرفه‌ای برای انجام این جراحی حائز اهمیت بسیار زیادی خواهد بود. چرا که کیفیت پایین جراحی، عواقب بسیار بد و جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت.

دندانپزشکان متخصص ما با تجربه و مهارت‌های لازم در این زمینه، به شما توصیه‌ها و راهنمایی‌هایی را از لحظه جایگذاری پایه فیکسچر تا تکمیل فرایند درمانی‌تان ارائه می‌کنند تا کلیه مراحل شما بدون وجود هیچگونه مشکل طی شود.

دسته بندی : مطالب آموزشی بهترین ایمپلنت اصفهان و شهرکرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *