مراقبت از جراحی دندان عقل
مراقبت از جراحی دندان عقل | جراحی دندان عقل از جمله روشهای درمانی جراحی و پریو دندانپزشکی است که همه ما آن را تجربه خواهیم کرد. در واقع این سومین دندان آسیای انسان است که در سنین ۱۸ تا ۲۱ سالگی رشد خواهد کرد. معمولا دندان عقل به دلیل این که پس از رشد همه دندانها و شکلگیری فک رشد میکند فضای بسیار کمی برای آن وجود خواهد داشت. البته بهتر است بدانید که این موضوع در همه افراد دیده نخواهد شد. اما در هر صورت جراحی دندان عقل به همه افرادی که دندان عقل دارند، توصیه میشود.
به طور کلی بهتر است بدانید که جراحی دندان عقل ممکن است بسیار ساده انجام شود یا اینکه در بعضی از افراد کمی دردناک باشد. در این مطلب قصد داریم اطلاعات بیشتری در مورد مراقبت های جراحی دندان عقل در اختیار شما قرار دهیم :
همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی از سایت دکتر مهران دانشمند بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان :
- ۸ مزیت برتر ایمپلنت دندان نسبت به پروتز دندان
- آشنایی با بهترین ایمپلنت شهرکرد – بهترین متخصص ایمپلنت شهرکرد در دکتر اف
- مزایای ایمپلنت اندوستیال نسبت به درمان های دیگر
- بهترین ایمپلنت اصفهان – بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان در دکتر آف
- ۶ قدم برای برای سلامت دهان و دندان
- بهترین متخصص ایمپلنت شهرکرد
- دوره نقاهت پس از جراحی پیوند لثه
دستورالعملهای دندانپزشک خود را در مورد موارد زیر رعایت کنید:
-
خون ریزی
مقداری تراوش خون ممکن است اولین روز پس از کشیدن دندان عقل رخ دهد. سعی کنید از تف کردن زیاد خودداری کنید تا لخته خون را از جای خود (حفره) خارج نکنید. طبق دستور دندانپزشک یا جراح دهان و دندان، گاز را روی محل کشیدن دندان تعویض کنید.
-
مدیریت درد
ممکن است بتوانید با داروهای مسکن بدون نسخه، مانند استامینوفن (تایلنول و غیره) یا داروهای مسکنی که دندانپزشک یا جراح دهان تجویز کرده درد خود را مدیریت کنید. اگر طی عمل استخوان برداشته شده باشد، ممکن است داروی مسکن تجویز شود. نگه داشتن یک کیسه یخ روی فک نیز ممکن است درد را تسکین دهد.
-
تورم و کبودی
از بسته یخ به دستور دندانپزشک یا جراح خود استفاده کنید. هر گونه تورم در گونههای شما معمولاً طی دو یا سه روز بهبود مییابد. رفع کبودی ممکن است چند روز بیشتر طول بکشد.
-
فعالیت
پس از جراحی تا پایان روز استراحت کنید. روز بعد فعالیتهای عادی خود را از سر بگیرید، اما حداقل به مدت یک هفته از انجام فعالیتهای شدید که منجر به کنده شدن لخته خون از حفره میشود خودداری کنید.
-
نوشیدنیها
بعد از جراحی آب زیادی بنوشید. در ۲۴ ساعت اول نوشیدنیهای الکلی، کافئین دار، گازدار یا گرم مصرف نکنید. حداقل یک هفته با نی چیزی ننوشید زیرا عمل مکیدن میتواند لخته خون را از حفره خارج کند.
-
غذا
در ۲۴ ساعت اول فقط غذاهای نرم مانند ماست یا سس سیب بخورید. اگر میتوانید غذاهای نیمه نرم را تحمل کنید، شروع به مصرف آنها کنید. از غذاهای سفت، جویدنی، گرم یا ادویهدار که ممکن است در حفره گیر کرده یا زخم را تحریک کنند خودداری نمایید.
-
تمیز کردن دهان
طی ۲۴ ساعت اول بعد از جراحی مسواک نزنید، دهان خود را بشویید، تف کنید یا از دهان شویه استفاده کنید. به طور معمول به شما میگویند که بعد از ۲۴ ساعت اول مسواک بزنید. هنگام مسواک زدن در نزدیکی زخم جراحی با ملایمت رفتار کنید و هر دو ساعت و بعد از صرف غذا به مدت یک هفته به آرامی دهان خود را با آب نمک گرم بشویید.
-
مصرف دخانیات
اگر سیگار میکشید، حداقل ۷۲ ساعت پس از جراحی این کار را نکنید – و در صورت امکان بیشتر صبر کنید. اگر تنباکو را میجوید، حداقلیک هفته از آن استفاده نکنید. مصرف محصولات دخانیات پس از جراحی دهان و دندان میتواند بهبودی را به تأخیر بیندازد و خطر عوارض را افزایش دهد.
-
بخیهها
ممکن است بخیههایی داشته باشید که در عرض چند هفته حل شده و یا اصلاً بخیه نداشته باشید. اگر بخیههای شما باید کشیده شوند، برای این کار قرار ملاقات بگذارید.
چه موقع باید با دندانپزشک یا جراح خود تماس بگیرید ؟
در صورت مشاهدهی علائم یا نشانههای زیر که میتوانند عفونت، آسیب عصبی یا عارضهی جدی دیگر را نشان دهند، با دندانپزشک یا جراح دهان خود تماس بگیرید :
- مشکل در بلع یا تنفس
- خونریزی بیش از حد
- تب
- درد شدیدی که با داروهای مسکنِ تجویز شده برطرف نمیشود
- تورم که پس از دو یا سه روز بدتر میشود
- طعم بد دهان که از طریق شستشو با آب نمک برطرف نمیشود
چرک درون حفره یا تراوش از آن - بی حسی مداوم یا از دست دادن حس
- خون یا چرک در ترشحات بینی.