از عوارض خالی ماندن جای دندان آگاه شوید :
جای خالی دندان | شاید تا بحال به صورت جدی به این موضوع فکر نکرده باشیم که چرا جای خالی دندان باید پر شود؟ داشتن جای دندان خالی به خصوص دندان های جلویی که بیشتر در معرض دید هستند؛ برای هیچ فردی خوشایند نیست.
جای خالی دندان علاوه بر تاثیر منفی که بر ظاهر چهره افراد و لبخند آن ها می گذارد؛ می تواند باعث تجمع پلاک و افزایش فعالیت باکتری ها در این محل و بروز عفونت و بیماری های دهان و دندان گردد؛ همچنین می تواند سلامت عمومی بدن را نیز به خطر بیندازد. برای آشنایی بیشتر با اهمیت پر کردن جای خالی دندان کشیده شده، بهترین جایگزین دندان کشیده شده و عوارض خالی ماندن جای دندان با ما همراه باشید.
همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی از سایت دکتر مهران دانشمند بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان :
- ریسک انجام جراحی فک
- آشنایی با بهترین ایمپلنت شهرکرد – بهترین متخصص ایمپلنت شهرکرد در دکتر اف
- امکان حرف زدن بعد از ایمپلنت دندان وجود دارد؟
- بهترین ایمپلنت اصفهان – بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان در دکتر آف
- درمان همزمان ایمپلنت و ارتودنسی !
- بهترین متخصص ایمپلنت شهرکرد
- نکاتی برای صحبت کردن بعد از ایمپلنت دندان
اهمیت پر کردن جای خالی دندان کشیده شده
همینطور که گفتیم داشتن جای خالی دندان برای هیچ فردی، چه از نظر ظاهری و چه از نظر سلامتی، اتفاق پسندیده و قابل قبولی نیست. اما این سؤال پیش می آید که پر کردن جای خالی دندان چقدر اهمیت دارد؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که:
از دست دادن دندان های جلویی: معمولا افرادی که دندان های جلویی خود را از دست داده باشند؛ فوراً اقدام به پر کردن جای خالی آن می کنند.
از دست دادن دندان های عقبی: اما در مورد دندان های عقبی که در معرض دید کمتری نسبت به دندان های جلویی هستند و زیاد دیده نمی شوند؛ ممکن است افراد نسبت به پر کردن جای خالی دندان های خود تعلل کنند.
در نتیجه از عوارض خالی ماندن جای دندان جدا از بحث زیبایی، گیر کردن باقی مانده مواد غذایی، جمع شدن جرم و پلاک و افزایش فعالیت باکتری های مخرب در این محل است. باکتری ها از ذرات غذا تغذیه می شوند بنابراین هر جایی که غذا باشد؛ باکتری ها تجمع پیدا کرده و فوراً تکثیر می شوند.
مواد دفعی که در اثر فعالیت باکتری ها تولید می شود، اسید است بنابراین دندان در معرض اسید قرار می گیرد. اسید به مرور زمان مینای دندان را حل می کند و مواد معدنی را از آن جدا می کند در نتیجه دندان مستعد پوسیدگی می شود. همچنین تجمع پلاک و اسید موجود در دهان باعث تحریک و التهاب لثه می شود. در ادامه به عوارض پر نکردن جای خالی دندان ها پرداخته ایم:
عوارض خالی ماندن جای دندان
با توجه به اینکه بر اثر خالی ماندن جای دندان امکان رشد و تکثیر باکتری های مخرب افزایش می یابد . بنابراین احتمال عفونت لثه در جای خالی دندان و پیرامون آن نیز بیشتر می شود. همانطور که اکثر شما می دانید .در صورتی که عفونت لثه به موقع درمان نشود؛ شدیدتر شده به عمق نفوذ می کند . و ممکن است باعث بیماری های لثه و پریودنتال گردد.
همچنین در صورتی که عفونت لثه حاد تر شود و پیشرفته شود. استخوان فک نیز درگیر میشود و بافت های استخوانی تخریب می شوند. بنابراین حتی اگر نمی خواهید جای خالی دندان را پر کنید مراقب بهداشت این بخش از دهان باشید تا دچار این عوارض نشوید.
حرکت کردن و کج شدن دندان های مجاور و مقابل به دلیل جای خالی دندان، مشکل مهم دیگری است که در اثر خالی ماندن جای دندان ها اتفاق می افتد. هنگامی که دندان های مجاور در مقابل خود مانعی نمی بینند . به مرور کج شده و به سمت جای خالی دندان حرکت کرده و به آن سمت منحرف می شوند. هنگامی که یک دندان کشیده می شود؛ دندان های مجاور آن فضای بیشتری برای جابجایی پیدا می کنند و در نتیجه کج می شوند.
با جای خالی دندان چه کنیم؟
امروزه برای پر کردن جای خالی دندان، چندین روش متفاوت در دندانپزشکی وجود دارد . و شاهد استفاده از روش های مختلف برای پر شدن جای دندان کشیده شده هستیم. برای انتخاب بهترین روش متناسب با هر بیمار، این دندانپزشک متخصص است . که تصمیم می گیرد کدام روش برای جایگزینی دندان برای هر بیمار مناسب تر و بهتر است.
خوشبختانه با پیشرفت تکنولوژی در عرصه دندانپزشکی امروزه هیچگونه محدودیتی برای جایگزین کردن دندان های از دسته رفته و جای خالی دندان کشیده شده وجود ندارد.