روکش دندان برای ایمپلنت
روکش ایمپلنت دندان | شما نمیتوانید ایمپلنت خود را بدون روکش رها کنید! زیرا علاوه بر ایجاد ظاهری نازیبا (یک پایهی فلزی که از فک شما بیرون زده شده ، ممکن است باعث شکستن فیکسچر و جذب باکتری به دندان خود شوید.
روکش ایمپلنت دندان علاوه بر اینکه شکل یک دندان طبیعی را به شما هدیه میکند، به شما اعتماد به نفس میدهد و بهبود بهداشت دهان و دندان شما به جلوگیری از تحلیل رفتن استخوان فک نیز کمک میکند
انتخاب بهترین نوع روکش ایمپلنت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ برای مثال :
- محل قرارگیری ایمپلنت: اگر ایمپلنت در ناحیهای از دهان قرار دارد که به وضوح قابل مشاهده است، بهتر است از روکش تمام سرامیکی که ظاهر زیباتر و طبیعیتری دارد استفاده کنید.
- بودجه شما: روکشهای تمام سرامیکی گرانتر از روکشهای فلزی-سرامیکی هستند.
- ترجیحات شما: فراموش نکنید که در نهایت، انتخاب نوع روکش ایمپلنت به عهده شماست. دندانپزشک شما میتواند به شما کمک کند تا بهترین تصمیم را برای نیازهای خود بگیرید.
همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی از سایت دکتر مهران دانشمند بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان :
- جراحی احتمالی پیش از کاشت ایمپلنت دندان
- آشنایی با بهترین ایمپلنت شهرکرد – بهترین متخصص ایمپلنت شهرکرد در دکتر اف
- بهترین ایمپلنت اصفهان – بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان در دکتر آف
- پیشگیری و درمان برای تغییر رنگ دندان
- بهترین متخصص ایمپلنت شهرکرد
- مهمترین اقداماتی که باید ۲۴ ساعت قبل از جراحی ایمپلنت انجام دهید :
روکش ایمپلنت دندان جلو
اگر پیش از این یکی از دندانهای جلوی فک خود را از دست دادید و تصمیم به جایگزینی دندان از دست رفتهی خود گرفتید، به شما پیشنهاد میکنیم که با وسواس زیادی ایمپلنت و روکش ایمپلنت خود را انتخاب کنید. چرا که روکش ایمپلنت دندان جلو به دلیل اینکه بیشتر در معرض دید است، اهمیت بالاتری نسبت به دندانهای انتهای فک دارد.
روکش ایمپلنت دندان جلو باید از کیفیتی بالا برخوردار باشد تا در هنگام گاز زدن غذا دچار آسیب و شکستگی نشود. در عین حال، این روکش باید زیبا و طبیعی نیز باشد تا در هنگام صحبت کردن و لبخند زدن، تفاوتی با یک دندان طبیعی نداشته باشد. البته زیبایی روکش شما تنها به کیفیت آن بستگی ندارد. بلکه عاملی مانند تخصص و مهارت دندانپزشک در نصب روکش ایمپلنت نیز از جمله عوامل بسیار مهم و موثر در نتیجهی نهایی این فرایند محسوب میشود.
روکش موقت بعد از ایمپلنت
اگر از روشی مانند ایمپلنت فوری دندان یا ایمپلنت دیجیتال دندان استفاده کنید، دندانپزشک پس از نصب پایه ایمپلنت در دهان شما، یک روکش موقتی روی دندانتان قرار خواهد داد. این روکش تا زمان آماده شدن روکش اصلی شما، ظاهری معمولی و طبیعی را برای شما ایجاد میکند. البته فراموش نکنید که روکش ایمپلنت موقتی از استحکام روکش دائمی شما برخوردار نخواهد بود. به همین دلیل، نمیتوانید به این روکش فشار زیادی وارد کنید.
در آمدن روکش ایمپلنت
در آمدن روکش ایمپلنت یک اتفاق ناخوشایند است که میتواند به دلایل مختلفی رخ دهد. شل شدن پیچ، شکستگی یا ترک خوردگی روکش، برخورد ضربهی شدید به صورت، ابتلا به عفونت یا بیماریهای لثه از جمله دلایلی است که منجر به در آمدن روکش ایمپلنت شما میشود.
اگر روکش ایمپلنت شما به هر دلیلی از دهانتان خارج شد و یا احساس کردید که روکش شما شل شده است، باید در اولین فرصت ممکن به دندانپزشک خود مراجعه کنید. دندانپزشک میتواند پس از بررسی روکش ایمپلنت نسبت به تعمیر، تعویض یا سفت کردن روکش شما اقدام کند.
مراقبت از روکش ایمپلنت
بسیاری از افراد تصور میکنند که وقتی صحبت از طول عمر ایمپلنت دندان به میان میآید، روکش ایمپلنت هم مد نظر قرار میگیرد. در حالی که ماندگاری ایمپلنت دندان، ارتباطی با ماندگاری روکش آن ندارد. برای مثال، بعضی از ایمپلنتها مادام العمر هستند و میتوانند تا آخر عمر در دهان افراد دوام بیاورند. در حالی که روکش ایمپلنت طول عمر کوتاهتری دارد و معمولا بیشتر از ۱۵ سال دوام نمیآورد.
رعایت برخی از نکات بهداشتی و مراقبتی از ایمپلنت به شما کمک میکند تا طول عمر روکش ایمپلنت خود را افزایش دهید. این مراقبتها شامل موارد زیر هستند :
- روزانه مسواک بزنید و دندانهای خود را با کمک یک خمیر دندان و دهانشویه مناسب تمیز کنید.
- مرتبا نخ دندان بکشید و لابلای دندانهای خود (و خصوصا روکش ایمپلنت) را تمیز کنید.
- از خوردن غذاهای سفت (مانند ته دیگ) با روکش دندان خود خودداری کنید.
- نوشیدنیهای خیلی داغ و خیلی یخ نخورید. زیرا ممکن است روکش دندان شما ترک بخورد.
- به طور مرتب به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا استحکام چسب روکش ایمپلنت شما بررسی شود.
- از عادات رفتاری نامناسبی مانند دندان قروچه خودداری کنید.
- در هنگام ورزش از محافظ دهان استفاده کنید.
- از استعمال دخانیات خودداری کنید.
اگر روکش ایمپلنت افتاد چکار کنیم؟
روکش را پیدا کنید؛ آن را بشویید و در یک ظرف تمیز و خشک قرار دهید. سپس، با دندانپزشک خود تماس بگیرید و یک نوبت دندانپزشکی برای خود رزرو کنید. اگر نوبت شما طولانیتر از آن چیزی شد که تصور میکردید، نگران نشوید و سعی کنید تا زمان مراجعه با سمتی که روکش ندارد غذا نخورید.