علل ایجاد بیماری پریودنتال | دکتر مهران دانشمند
بیماری پریودنتال لثه | پریودنتیت که به آن بیماری لثه نیز می گویند،، یک عفونت جدی در لثهها است که بافتهای نرم اطراف دندان را تحت تأثیر قرار میدهد. اگر این بیماری بدون درمان باقی بماند، ممکن است به تخریب استخوانی که دندانها را حمایت میکند، منجر شود. این موضوع میتواند منجر به لق شدن دندانها یا حتی از دست دادن آنها شود.
برخی تحقیقات نشان دادهاند که پریودنتال لثه میتواند به بروز بیماریهای دیگر در سراسر بدن، از جمله بیماریهای قلبی-عروقی و دیابت، مرتبط باشد. از این رو، شناخت درست از علائم و علتهای بیماری پریودنتال و ارتباط آن با سلامت کلی بدن، اهمیت بسیاری دارد. بیماری پریودنتال یک بیماری التهابی است که به واسطه عوامل مختلفی ایجاد میشود.
در ادامه برخی از علل ایجاد بیماری پریودنتال را بررسی خواهیم کرد:
- پلاک دندانی : پلاک، یک لایه بی رنگ از باکتریها و باقیماندههای غذایی روی سطح دندانها است که در صورت عدم تمیزی، به تدریج به تراکم بالاتری میرسد و به پلاک زنجیرهای که سخت تبدیل میشود. این پلاکها باعث تحریک لثهها و ایجاد التهاب در آنها میشوند.
- سبک زندگی : عواملی مانند سیگار کشیدن، دیابت، استرس و تغذیه نامناسب میتوانند خطر ابتلا به بیماری پریودنتال را افزایش دهند. افرادی که با این عوامل روبرو هستند، باید به بهداشت دهانی خود توجه بیشتری داشته باشند.
- ژنتیک : مطالعات نشان داده است که ژنتیک نیز میتواند نقشی در ابتلا به بیماری پریودنتال داشته باشد.
- تغییرات هورمونی : تغییرات هورمونی مانند دوران بارداری ممکن است باعث افزایش حساسیت لثهها و افزایش خطر ابتلا به بیماری لثه شود.
- درمان نادرست : استفاده نادرست از مواد شیمیایی یا فرآوردههای بهداشتی دهانی، برخی از روشهای دندانپزشکی نادرست، یا تاخیر در درمان مشکلات دهانی میتوانند عامل افزایش خطر بیماری پریودنتال باشند.
- سیستم ایمنی ضعیف : برخی از بیماران دارای سیستم ایمن ضعیف و یا مصرف برخی داروهایی که سطح سیستم ایمنی بدن را کاهش می دهند می توانند خطر ابتلا به بیماری های لثه را افزایش دهند.
- دیابت : افرادی که به بیماری دیابت نوع ۲ مبتلا بوده و دیابت آن ها کنترل نشده است در معرض بیشتر ابتلا به این بیماری هستند.
همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی از سایت دکتر مهران دانشمند بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان :
-
- ترس و تردید در مورد اقدامات درمان دندانپزشکی
- آشنایی با بهترین ایمپلنت شهرکرد – بهترین متخصص ایمپلنت شهرکرد در دکتر اف
- تشخیص و درمان سرطان دهان
- بهترین ایمپلنت اصفهان – بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان در دکتر آف
- برای اصلاح لبخند لثه ای به چه متخصصی باید مراجعه کرد ؟
- بهترین متخصص ایمپلنت شهرکرد
- چقدر از مزایا و عوارض درمان ایمپلنت دیجیتال دندان آگاهید ؟
علائم بیماری پریودنتال
پریودنتال لثه میتواند در مراحل اولیه بدون علائم واضح پیشرفت کند، اما در موارد پیشرفتهتر میتواند علائم مشخصی را نشان دهد. از جمله علائم بیماری لثه پریودنتال عبارتند از :
- خونریزی لثه : این یکی از نشانههای اصلی بیماری پریودنتال است. لثههایی که التهاب دارند ممکن است هنگام مسواک زدن یا خوردن غذا خونریزی کنند.
- تورم و قرمزی لثه : لثههایی که التهاب دارند معمولاً تورم دارند و رنگ قرمزی دارند. این تورم و قرمزی ممکن است هنگام مسواک زدن یا مصرف غذا واضح باشد.
- بوی بد دهان : آلودگی باکتریایی و التهاب لثه میتواند به بوی نامطبوع دهان منجر شود که با شستشوهای دهانی معمولاً حل نمیشود.
جابهجایی دندانها : در موارد پیشرفته بیماری، لثههایی که مبتلا به پریودنتیت هستند ممکن است به طور غیرطبیعی باعث جابهجایی دندانها شوند. - حساسیت دندانی : تحلیل لثه در بیماری پریودنتال می تواند باعث نمایان شدن ریشه دندان ها و حساسیت دندان شوند.
- آبسه دندانی : یکی دیگر از نشانههای التهاب لثه ، آبسه و تورم دندان است.
- لق شدن دندانها : در موارد پیشرفتهتر در این بیماری، به دلیل تخریب استخوان زیر دندانها، دندان های ممکن است لق شده و یا حتی بیافتند. افراد ممکن است دندانهای خود را از دست دهند یا دندانهایشان لق بخورند به دلیل تخریب استخوان پشتی دندانها.
راه های پیشگیری از بیماری پریودنتال
با توجه به اهمیت حفظ سلامتی لثه و دندانها برای کلیه سلامتی بدن، مراقبت منظم و دقیق از دهان و دندانها از اهمیت بالایی برخوردار است. پیشگیری از بیماری پریودنتال با اتخاذ عادات بهداشتی ساده و مراقبتهای منظم دندانپزشکی میسر است. با رعایت رژیم غذایی سالم، استفاده از محصولات بهداشتی مناسب، و کنترل عوامل خطری مانند سیگار و دیابت، میتوانید به حفظ سلامتی لثه و دندانهای خود کمک کرده و از ابتلا به بیماری پریودنتال جلوگیری نمایید.
- شستشوی دهان و مسواک زدن منظم : شستشوی دهان با دهانشویههای ضد باکتریایی و مسواک زدن دو بار در روز با مسواک نرم و مناسب، از جمله عادات بهداشتی مهم برای پیشگیری از بیماری پریودنتال است.
- استفاده از نخ دندان : استفاده روزانه از نخ دندان برای پاکسازی باقیماندههای غذا و پلاک در فضاهای بین دندانها کمک میکند تا از تشکیل پلاک و آسیب به لثهها جلوگیری شود.
- مصرف غذاهای سالم : مصرف مواد غذایی با غلظت بالای قند و اسیدها را کاهش داده و به جای آن، میوهها، سبزیجات، مواد غذایی غنی از فیبر، و محصولات لبنیات پایین چرب را به عنوان بخشی از رژیم غذایی خود انتخاب کنید.
- کنترل عوامل خطر : مدیریت بیشتر عوامل خطرزا مانند دیابت، سیگار، استرس، و دیگر بیماریهای مزمن که ممکن است بر روی سلامت لثه تأثیرگذار باشند، میتواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری پریودنتال کمک کند.
- مراقبتهای دورهای : مراجعه به دندانپزشک برای معاینات دورهای و پاکسازی دهان منظم و با دقت میتواند در تشخیص زودرس بیماری و جلوگیری از پیشرفت آن موثر باشد.
- استفاده از محصولات مراقبتی خاص : استفاده از دهانشویهها و محصولات مراقبتی دهانی خاصی که حاوی مواد ضد باکتریایی و ضد التهابی هستند، میتواند به پیشگیری از تشکیل پلاک و التهاب لثه کمک کند.
همچنین، مهم است که به صورت منظم و به موقع به دندانپزشک مراجعه کرده و در صورت وجود هرگونه علائم یا مشکلات لثه، اقدامات لازم را انجام دهید.
خدمات تخصصی دندانپزشکی دکتر مهران دانشمند متخصص ایمپلنت اصفهان و شهرکرد:
- کاشت دندان: جایگزینی دندان ها ی از دست رفته با ایمپلنت های تیتانیومی
- اوردنچر : رفع لقی دندان های مصنوعی با استفاده از ایمپلنت های فکی
- ایمپلنت دیجیتال : کاشت ایمپلنت با استفاده از تکنولوژی طراحی ۳ بعدی
- ایمپلنت بدون جراحی : کاشت ایمپلنت به روش پانچ
- پیوند استخوان : افزایش و بهبود سطح استخوان در موارد تحلیل شدید لثه برای کاشت ایمپلنت
- جراحی دندان نهفته : خارج سازی دندان های عقل و سایر دندان های نهفته در استخوان
- ایمپلنت فوری
- ایمپلنت all on 4
- پیوند لثه
- ایمپلنت بدون درد
- ایمپلنت آمریکایی سوئیسی کره ای آلمانی
سایر خدمات:
- Buccal fat : جراحی برداشتن تودههای چربی از گونههای پر با هدف باریک سازی و ایجاد انحنای بیشتر در افراد دارای صورت گرد
- تزریق ژل ( فیلر ) خط خنده : برطرف نمودن شیارهای ایجاد شده با افزایش سن در اطراف بینی و لب و جوانسازی صورت
- تزریق ژل ( فیلر ) لب و گونه : حجیم سازی و فرم دهی لب ها و رفع شیارها و چروک ها اطراف
- لیفت پیشانی : رفع چین و چروک پیشانی و افتادگی ابروها و پلک
- لیفت شقیقه : بالا بردن و فرم دهی نوک ابروها
- لیفت صورت : رفع افتادگی گونه و چین و چروک های صورت ، گونه و غبغب
- ساکشن غبغب : رفع چربی های ناحیه زیر فک و زاویه سازی
- بلفاروپلاستی : بر طرف کردن افتادگی و پف پلک ها
- تزریق چربی : برداشت چربی از بدن خود فرد و تزریق به نواحی مختلف صورت جهت افزایش حجم و جوان سازی
- جراحی فک : اصلاح مشکلات ناشی از رشد زیاد یا عدم رشد کافی فک ، اصلاح مشکلات ظاهری فک ها ، مشکلات جویدن و تنفسی
- رینوپلاستی : اصلاح مشکلات ظاهری و تنفسی بینی
- اتوپلاستی : اصلاح مشکلات ظاهری لاله ی گوش
- جراحی تومورهای فک و صورت و سرطان های ناحیه ی دهان و صورت
- جنیوپلاستی : اصلاح ظاهر چانه
- تروما : درمان شکستگی ها یا پارگی های ناحیه ی سر و صورت