انواع بیماری‌های لثه و روش های درمان پریودنتال

انواع بیماری‌های لثه | دکتر مهران دانشمند

درمان پریودنتال | بیماری لثه به سه نوع اصلی تقسیم می‌شود که هر کدام ویژگی‌ها و علائم متفاوتی دارند :

  • جینجیویت

این بیماری مرحله ابتدایی بیماری پریودنتال است که معمولاً خفیف‌ترین شکل بیماری است. در این مرحله، التهاب لثه‌ها اتفاق می‌افتد و ممکن است به علایمی مانند خونریزی و تورم لثه همراه باشد. اگر جینجیویت پیشرفت کند، ممکن است به پریودنتیت تبدیل شود.

  • پریودنتیت مزمن

این نوع از بیماری لثه پیشرفته‌تر است و بافت‌های نگهدارنده دندان‌ها مانند استخوان‌ها و لثه را درگیر می‌کند. علائم آن شامل بوی بد دهان، فاصله بین دندان و لثه و پاکت‌های میان دندان و لثه است.

  • پریودنتیت مهاجم

این نوع پریودنتیت معمولاً با تخریب سریع بافت‌ها و استخوان‌های اطراف دندان‌ها همراه است. افراد معمولاً در گروه سنی پایین تر ممکن است بیشتر دچار این بیماری شوند. این نوع بیماریاغلب دارای تمایلات نژادی و جنسی است، به این معنی که در برخی از نژادها و جنس‌ها بیشتر از دیگران رخ می‌دهد.

همراه ما باشید با لینک کاربردی از سایت دکتر مهران دانشمند بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان :

بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان | درمان بیماری پریودنتال در مطب دندانپزشکی

روش های درمان بیماری پریودنتال

درمان بیماری لثه معمولاً شامل ترکیبی از روش‌های مختلف است که به توجه به شدت بیماری و وضعیت فرد مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه، به برخی از روش‌های درمانی بیماری پریودنتال اشاره خواهیم کرد:

پاکسازی دندان‌ها و لثه‌ها

اولین مرحله در درمان پریودنتال لثه، پاکسازی پلاک و جرم از روی دندان‌ها و لثه‌ها است. این درمان معمولا شامل جرمگیری و پلنینگ ریشه می شود که توسط دندانپزشک انجام می‌شود. این روش شامل پاکسازی عمیق پلاک و سنگ‌های دندانی با استفاده از ابزارهای خاصی مانند اسکریپرها و افزایش عمق پاکت های لثه با پروب‌ها باشد.

پرهیز از عوامل خطر

اصلاح عادات بهداشت دهان و دندانی، مثل استفاده از مسواک برقی، مصرف مکمل‌های کلسیم، و کنترل عوامل خطری مانند دیابت یا سیگار، از جمله اقداماتی هستند که می‌توانند در درمان و پیشگیری از بیماری پریودنتال موثر باشند.

جراحی

در مواردی که بیماری پریودنتال به مراحل پیشرفته‌تری رسیده باشد و بافت‌های عمیق لثه و استخوان دندان‌ها را تخریب کرده باشد، ممکن است نیاز به جراحی دهان باشد. این جراحی‌ها شامل جراحی لثه (مانند برداشتن بافت لثه تخریب شده)، جراحی فلپ، پیوند لثه و پیوند استخوان می‌شوند.

داروها

استفاده از داروهای ضد باکتریایی (مثل آنتی‌بیوتیک‌ها)، داروهای ضد التهاب (مثل آسپرین یا ایبوپروفن)، و داروهای ضد پلاک (مثل دهانشویه‌های حاوی کلرهکسیدین) می‌تواند در درمان پریودنتال لثه موثر باشد.

خدمات تخصصی دندانپزشکی دکتر مهران دانشمند متخصص ایمپلنت اصفهان و شهرکرد:

بهترین ایمپلنت شهرکرد | بهترین ایمپلنت اصفهان | دکتر مهران دانشمند

سایر خدمات:

دسته بندی : مطالب آموزشی بهترین ایمپلنت اصفهان و شهرکرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *